Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Kauppa mediassa

Kauppa mediassa

19:15 Kaupan alalla olisi töitä, mutta tekijöitä ei löydy - täyttämättä jää satoja pestejä joka kuukausi Taloussanomat | Kaupan liitto verkko RSS

Keskimäärin vain seitsemän prosenttia kaupan alan avoimista asiantuntijatyöpaikoista täytetään. Kaupan liiton mukaan alalla kaivataan kipeästi esimerkiksi valmiita digiosaajia ja erikoistuneita myyjiä. Kaupan ala kärsii asiantuntijapulasta.

Kova arvio: Vähittäiskaupasta katoaa tänä ja ensi vuonna etujärjestön arvion mukaan 3000 - 4000 työpaikkaa | Kaupan liitto verkko RSS

Vähittäiskaupasta katoaa tänä ja ensi vuonna alan 3 000-4 000 työpaikkaa, vaikka vähittäiskaupan hintavaihteluista puhdistettu liikevaihto kasvaa, kaupan alan etujärjestö Kaupan liitto arvioi.

Ennuste: vähittäiskaupan työllisyys vähenee tänä vuonna 1,5 prosenttia - "Nyt haetaan tekijöitä asiantuntijatehtäviin" | Kaupan liitto verkko RSS

Vähittäiskaupan työllisyys pienenee Kaupan liiton ennusteen mukaan tänä vuonna 1,5 prosenttia ja ensi vuonna prosentin. Tukkukaupan työllisyyden liitto povaa työllisyyden vähenevän prosentilla.

Digitalisaatio alkaa näkyä - liikevaihdon kasvu ei enää tue työllisyyttä kaupan alalla | Kaupan liitto verkko RSS

Digitalisaation vaikutukset alkavat nousta näkyviin entistä selvemmin. Kaupan liitto arvioi, ettei liikevaihdon kasvu riitä enää jatkossa pitämään alan työllisyyttä nykyisellä tasolla. Syynä on digitalisaation eteneminen.

Kaupan liitto povaa vähittäiskauppaan lähes 2 prosentin kasvua tälle vuodelle - "Huippu on todennäköisesti saavutettu" | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan liitto ennustaa vähittäiskaupan liikevaihdon määrän eli hintavaihteluista puhdistetun liikevaihdon kasvavan tänä vuonna lähes kaksi prosenttia ja ensi vuonna prosentin.

Vähittäiskauppa työllistää aiempaa vähemmän, ennustaa Kaupan liitto | Kaupan liitto verkko RSS

Automatisaatio ja digitalisaatio muuttavat alan rakenteita. Liitto arvioi vähittäiskaupan olevan nyt kasvuhuipussaan.

Kaupan liitto ennustaa vähittäiskaupan kasvun hidastumista ja kolhuja työllisyystasoon | Kaupan liitto verkko RSS

Jaana Kurjenojan mukaan velkaantuminen ja veronkevennykset tukevat kotitalouksien kulutusta.

Kaupan liitto ennustaa vähittäiskaupan kasvun hidastumista ja kolhuja työllisyystasoon | Kaupan liitto verkko RSS

Vähittäiskaupan liikevaihdon määrä kasvaa tänä vuonna lähes kaksi prosenttia, mutta kasvu hidastuu ensi vuonna prosenttiin, ennustaa Kaupan liitto. Liiton mukaan vähittäiskauppa on nyt kasvuhuipussaan.

Kaupan liitto: Vähittäiskaupan liikevaihto kasvaa tänä vuonna pari prosenttia | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan liitto ennustaa, että vähittäiskaupan liikevaihdon määrä kasvaa tänä vuonna lähes kaksi prosenttia ja kasvu hidastuu ensi vuonna prosenttiin.

Kaupan murros vaikuttaa jo työllisyyteen | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan murros alkaa näkyä nyt toden teolla. Kansainvälinen ja kotimainen kilpailu, toimintojen tehostaminen, automatisaatio ja digitalisaatio muuttavat rakenteita. Murrosvaiheessa liikevaihdon kasvu ei enää automaattisesti luo työpaikkoja.