Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Kauppa mediassa

Kauppa mediassa

Lukijoilta: MUUT LEHDET | Kaupan liitto verkko RSS

Helsingin Sanomat tarkastelee huonoja uutisia Ukrainasta. "Siihen on jo totuttu, että Ukrainasta kantautuu huonoja uutisia.

Vähittäiskauppa kaipaa lisää hintakilpailukykyä ja tehokkuutta - "Muuten ei ole mitään mahdollisuutta menestyä" | Kaupan liitto verkko RSS

Suomalaisessa vähittäiskaupassa on myös menestyjiä, vaikka julkisuudessa puhutaan paljon kaupan vaikeuksista.

Nousukausi ei pelasta kaikkia kauppaketjuja talousvaikeuksilta - "Yksi osa tätä kaupan jatkuvaa evoluutiota" | Kaupan liitto verkko RSS

Suomessa eletään nousukautta mutta silti moni kauppaketju kärsii talousvaikeuksista. Ongelmistaan tai laskevista myyntiluvuista ovat viime aikoina kertoneet muun muassa kauppaketjut Stockmann, Hongkong ja Tokmanni.

Muodin ostaminen muuttuu - Muotikaupan rakenne ja kulutustottumukset muuttuneet | Kaupan liitto verkko RSS

Vaatteiden vähittäiskaupan myynti laskee viidettä vuotta. Tämän vuoden tammi-maaliskuussa muotikaupan myynti on Tekstiili- ja muotialat TMA:n mukaan kaksi prosenttia jäljessä viime vuoden vastaavasta ajasta.

Sympatia ei riitä pikkuliikkeille | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan alalla käy Suomessa rytinä. Runsas vuosi sitten vararikkoon ajautui Anttila. Nyt konkurssiin haetaan vaatetusliike Seppälää. Yli puolentoista vuosisadan ikäinen Stockmann kamppailee syvissä vaikeuksissa.

Puhelimesta tuli uusi lompakko - käteisen käyttö vähenee | Kaupan liitto verkko RSS

Käteisen saatavuus ja käyttö Suomessa Suomen pankin tuoreen kysely-tutkimuksen mukaan 87 prosenttia nosti käteistä pääasiallisesti automaatista, 3 prosenttia pankista ja 2 prosenttia kaupan kassalta.

Kaleva: Pienten yritysten ahdinko kasvaa - kaupan alalta kadonnut 6 500 työpaikkaa | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala toteaa, että pienten kauppojen ahdinko näkyy selvästi muun muassa vaatekaupassa. Kuvituskuva. Pienten yritysten ahdinko on syönyt tuhansia työpaikkoja Suomesta pelkästään alkuvuoden aikana.

Mobiilimaksut vauhdittavat käteisen katoamista - "Käteisestä luopuminen helpottaisi kauppaa ja asiakkaita" | Kaupan liitto verkko RSS

Käteisettömään yhteiskuntaan siirtyminen helpottaisi sekä kauppaa että asiakasta", sanoo Kaupan liiton maksuvälineasiantuntija Panu Tast. Tastin mukaan käteiseen liittyvän infran väheneminen madaltaisi myös kauppojen kustannuksia.

Savolaisen keksinnön toivotaan syrjäyttävän kaupan muovipussit: kauppiaat ottivat käyttöön pantillisen ostoskorin Suonenjoella | Kaupan liitto verkko RSS

Kokeilussa on toistaiseksi mukana kaksi suonenjokista K-kauppiasta. Kesko tyytyy tässä vaiheessa seuraamaan katseella. Kaupan muovikassi on monelle tuttu ja tarpeellinen, mutta paine korvata se ekologisemmalla vaihtoehdolla lisääntyy.

Kaupanliitto kannattaa alv:n alarajan nostamista | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan liiton mielestä yritysten kasvua voisi kasvattaa nostamalla arvonlisäverollisen toiminnan alarajaa 35 000 euroon. Suomen Yrittäjät on myös alarajan nostamisen kannalla.