Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Kauppa mediassa

Kauppa mediassa

KAUPAN LIITTO: Kaupan kasvu hidastuu ensi vuonna - palvelutyön verotus rajoittaa kasvua | Kaupan liitto verkko RSS

Edes voimakas suhdanne ei ole riittänyt nostamaan kauppaa 2000-luvun alun kasvulukuihin. Vähittäiskaupan ennustetaan kasvavan tänä vuonna viime vuoden tahtiin, mutta ensi vuonna kasvu hidastuu.

Vähittäiskaupan työllisyys kääntyy laskuun vuonna 2020, ennakoi Kaupan liitto | Kaupan liitto verkko RSS

Vähittäiskaupan työpaikkojen määrä kasvaa nyt vahvasti, mutta käänne odottaa jo nurkan takana, ennakoi Kaupan liitto. Liiton julkaiseman selvityksen mukaan vähittäiskaupan työllisyys kääntyy laskuun vuonna 2020.

Kaupan liitto kritisoi työn korkeaa verotusta - myös kulutuksen määrän supistuminen huolestuttaa | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan alalla vähittäis- ja tukkukauppa kasvavat tänä vuonna ensi vuoden malliin, mutta ensi vuonna kasvu hidastuu, arvioi Kaupan liitto.

Kaupan liitto: Kasvu hidastuu ensi vuonna | Kaupan liitto verkko RSS

Rakentaminen ja teollisuuden hankinnat ja investoinnit nostavat tukkukaupan 3,5 prosentin kasvuun tänä vuonna, mutta ensi vuonna kasvu hidastuu, liitto ennustaa.

Digitalisoituminen mullistaa kaupan alaa | Kaupan liitto verkko RSS

Sähköisen kaupankäynnin kasvu vaatii kaupan toimijoilta rohkeutta uudistua ja vastata digitalisoitumisen tuomiin ongelmiin, kuten kuluttajien tietosuojan turvaamiseen. Kaupan ala on nyt keskellä historiansa suurinta murrosta.

Pitäisikö muovikassit kieltää kokonaan? YLE: Tätä mieltä ovat suomalaiset | Kaupan liitto verkko RSS

Yli kolmannes suomalaisista (37%) haluaisi kieltää kauppojen kassoilla myytävät muovikassit kokonaan. Tulos selviää Taloustutkimuksen Ylelle tekemästä kyselystä.

Sähköavusteisia polkupyöriä koskeva polkumyynti maksaa kuluttajille 5 miljoonaa vuosittain | Kaupan liitto verkko RSS

Euroopan unioni otti heinäkuussa käyttöön kiinalaisia sähköpyöriä koskevat väliaikaiset polkumyyntitullit, joiden perusteista ei ole tarkkaa tietoa.

KAUPAN LIITTO: Kutsu lehdistötilaisuuteen: Kaupan näkymät 2020 | Kaupan liitto verkko RSS

Tässäkö se oli - hiipuuko kaupan kasvu? Palvelutyön moninkertainen verotus ja vanheneva väestö: tulevaisuuden tappava yhdistelmä? Mistä Suomelle ja kaupalle kasvua?

Yle: Yli kolmannes suomalaisista kieltäisi kauppojen muovikassit - yllätystulos: nuoret eivät kiellon kannalla | Kaupan liitto verkko RSS

Vajaa kolmannes pitää pussien nykyhintaa sopivana. 37 prosenttia suomalaisista haluaisi kieltää kauppojen kassoilla myytävät muovikassit, kertoo Ylen Taloustutkimuksella teettämä kyselytutkimus.

Ylen Kysely: Iso osa suomalaisista haluaa kieltää myytävät muovikassit kokonaan - nuoret eri mieltä | Kaupan liitto verkko RSS

Yli tuhat kansalaista vastasi Taloustutkimuksen tutkimukseen muovikassien maksullisuudesta. Erityisesti yli 50-vuotiaat haluaisivat kieltää muovikassien myynnin kokonaan.