Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Kauppa mediassa

Kauppa mediassa

juuri nyt: Kaupan alan neuvottelut katkenneet - Pamin hallitus pohtii parhaillaan mahdollisia lakkopäätöksiä | Kaupan liitto verkko RSS

Sopimus koskee noin 200 000 kaupoissa työskentelevää ihmistä. Teemu Luukka HS Valtteri Parikka HS Julkaistu: 16.2. 15:28, Päivitetty: 16.2. 18:07 Palvelualojen työntekijäliiton Pam julisti ylityökiellon kaupan alalle.

PALVELUALOJEN AMMATTILIITTO PAM RY: Kaupan työehtosopimusneuvottelut katkenneet | Kaupan liitto verkko RSS

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto totesivat tämän päiväisen neuvottelurupeamansa päätteeksi neuvottelut kaupan työehtosopimuksesta katkenneeksi. PAMin hallitus käsittelee asiaa.

Muovin käyttöä on rajoitettava tai tukehdumme siihen | Kaupan liitto verkko RSS

Muovisten kantokassien pitäisi lähivuosina siirtyä kovaa vauhtia historiaan tai ainakin niiden pitäisi olla kierrätysmuovista valmistettuja. Muovipussien tilalle on lupa odottaa paperikassien näyttävää paluuta. Muovin loppulaskenta on alkanut.

Miten varmistaa suomalaisen verkkokaupan kilpailukyky? | Kaupan liitto verkko RSS

Verkko vahvistaa koko ajan asemiaan myyntikanavana. Onko suomalaisella verkkokaupalla mahdollisuuksia pärjätä ulkomaisten kilpailijoiden puristuksessa? Entä mistä verkkokaupan Kiina-ilmiössä on kyse?

Kiina-ilmiö vyöryi verkkokauppaan - Posti on helisemässä miljoonien pakettien kanssa | Kaupan liitto verkko RSS

Aamupäivän Postin jakelukeskuksessa Helsingin Ilmalassa. Pikkupaketteja kulkee tasaisena virtana ja jokainen lajitellaan käsin. Mitä ihmettä? Missä on automaattinen käsittely? Ei missään, kun on kyse kiinalaisista kirjepaketeista.

Nyt myyvät maastohiihto ja villavaatteet - Lumi sataa urheilukaupan laariin | Kaupan liitto verkko RSS

Täydelliset talviliikuntakelit ovat vetäneet väkeä paitsi laduille ja rinteeseen myös urheilukauppoihin. Alkuvuoden myyntiluvut näyttävät niin väline- kuin vaatekauppaan kovia kasvulukuja. Myös verkkokaupoissa käy kuhina.

Tiiviiden neuvottelujen viikko | Kaupan liitto verkko RSS

Keskustelu PAMilaisten työntekijöiden työehtojen parantamista eri työnantajaliittojen kanssa jatkuu tiiviinä koko tulevan viikon. Kaupan neuvotteluissa vedettiin eilen sunnuntaina pitkä maraton istunto. Valmista ei kuitenkaan vielä tullut.

Kaupan alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tulevalla viikolla | Kaupan liitto verkko RSS

PAMin ja Kaupan liiton väliset neuvottelut ovat edenneet sunnuntaina 11.2. ratkaisua hakien. Pitkästä neuvottelupäivästä huolimatta osapuolet eivät vielä päässeet yhteiseen näkemykseen kaikista pöydällä olevista asioista.

juuri nyt: Yliopistoväki vaatii yhä selvyyttä Tampereen jättiyliopiston johtamismalliin: Vallankaappauksen askelmerkit näkyvissä | Kaupan liitto verkko RSS

Tampereen yliopiston työtekijät ja opiskelijat pettyivät uuden säätiöyliopiston johtosääntöön ja vaativat lisää sananvaltaa päättäviin elimiin. Hankkeen johtajan mukaan yliopiston autonomia säilyy uudessakin mallissa.

Monella keskeisellä alalla sopu on jo syntynyt - nyt sitä yritetään palvelualoillakin | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan alan ratkaisua oli määrä hakea sunnuntaina myöhään iltaan, kiinteistöalan neuvottelut jumissa. Liittokierroksen loppurutistus on menossa. Suurimmista sopimusaloista odotetaan seuraavaksi palvelualojen työehtosopimuksia.