Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Keskustelu > Uutiskeskustelu > Vapaaehtoisuudella ruokahävikki kuriin ja lisää materiaalitehokkuutta

Päivittäistavarakaupat ja elintarviketeollisuus uskovat, että paras keino ruokahävikin pienentämiseen ja materiaalitehokkuuden parantamiseen on vapaaehtoiset sopimukset, energiatehokkuussopimusten tavoin. Britanniassa ruokakauppasektorin vapaaehtoinen yhteistyö on tuottanut hyviä tuloksia.

3

Avaimet hävikin vähentämiseen kaupan käsissä

Jos Kaupan liitto oikeasti haluaa hakea kaikki mahdollisuudet hävikin vähentämiseen, varmaan suositatte kauppoja avaamaan salpuutetut jätehuoneet ja -astiat ensi tilassa. Näin kuluttajat voisivat osallistua materiaalitehokkuustalkoisiin kierrättämällä roskiin suotta päätynyttä ruokaa.

Jos olette nopeita, ehditte poistaa lukot vapaaehtoisesti! Kansalaiset eivät nimittäin olojen kurjistuessa jaksa loputtomiin ymmärtää kauppojen harrastamaa ruoan haaskausta. Leo Straniuksen valtuustoaloite dyykkauksen puolesta on todennäköisesti vasta alkusoittoa pakkotoimille.

2
Lisää kommentti

Keskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Voit käydä keskustelua määrittelemälläsi nimimerkillä. Rekisteröidy tästä sivulle, ja määrittele käyttäjätunnuksesi, joka keskustelussa näytetään.

Keskustelun ohjeistus


Kauppa.fi:n keskustelu on kaikille avoin foorumi keskustella kauppaan ja kuluttamiseen liittyvistä asioista. Keskustelun voit aloittaa artikkelin lopusta tai uuden aiheen Aloita keskustelu -kohdasta. Keskusteluun osallistyminen edellyttää rekisteröitymistä, mutta keskustelua voi käydä nimimerkillä.