Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Keskustelu > Yleinen keskustelu > KAUPPIAAT AMPUIVAT OMAAN JALKAANSA

Yli puolet ruokakaupan yrityksistä pitää uutta lakia huonona, osoittaa Kaupan liiton selvitys.

Kaupan etujärjestöjen teettämä laaja tutkimus kertoo, että 56 prosenttia päivittäistavarakaupan yrityksistä pitää uutta aukiololakia huonompana kuin aiempaa sääntelyä.

Mitä kauemmas pääkaupunkiseudulta mennään, sitä enemmän yritykset pitävät vapaita aukioloja aiempaa huonompana vaihtoehtona. Itä-Suomessa tämä osuus on jo 59 prosenttia selvityksen yrityksistä.

Tyytymättömät ovat ennen muuta pienten kauppojen ja kioskien yrittäjiä, jotka ovat menettäneet asiakkaitaan isoille myymälöille.

"Kun vapaita aukioloaikoja vastustavat ja kannattavat yritykset painotetaan henkilöstön määrällä, kuva kääntyy täysin päälaelleen. Vapaita aukioloja kannattavat päivittäistavarakaupat työllistävät 94 prosenttia alan henkilöstöstä", selittää Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja tiedotteessa.

Erikoiskauppojen joukossa tyytymättömien määrä kautta maan oli 40-49 prosenttia, tyytymättömimmät olivat Itä-Suomessa.

Kauppiaat vaativat vapaita aukioloja ja tässä on tulos. Onhan se ihan selvää, että näin tulee käymään, pienet maaseutukaupat kaupat häviää ja isot pystyvät palkkaamaan uusia työntekijöitä ja kaupat sen kuin keskittyvät entistä enemmän. Toivon vaan, että valtiovalta ei laske mietoja alkoholeja ja viinejä kauppojen hyllyille koska siellä käy samoin kuin pienille kaupoille. Hyvät isot valikoimat sisältävät alkot harvenevat kun p.kaupat ottavat myyntiin vain myydyimmät ja katteeltaan suurimmat tuotteet. Hyvä esimerkki oli myös Nikotiinikorvauslääkkeiden myynti on kymmenen viime vuoden aikana lisääntynyt yli 160 prosenttia.

Samassa ajassa muiden itsehoitolääkkeiden myynti on lisääntynyt vain reilut parikymmentä prosenttia, ilmenee Suomen Lääketilastoista vuosilta 2004-2014.

Viime vuonna nikotiinikorvauslääkkeitä myytiin tukkuhinnoin 45 miljoonalla eurolla. Apteekkien osuus nikotiinikorvauslääkkeiden myynnistä on pienentynyt vuosi vuodelta. Viime vuonna apteekkien osuus myynnistä oli enää alle 16 prosenttia.
nikotiinipurukumien myynnin vapauttaminen, kuinka kävi:

17
Lisää kommentti

Keskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Voit käydä keskustelua määrittelemälläsi nimimerkillä. Rekisteröidy tästä sivulle, ja määrittele käyttäjätunnuksesi, joka keskustelussa näytetään.

Keskustelun ohjeistus


Kauppa.fi:n keskustelu on kaikille avoin foorumi keskustella kauppaan ja kuluttamiseen liittyvistä asioista. Keskustelun voit aloittaa artikkelin lopusta tai uuden aiheen Aloita keskustelu -kohdasta. Keskusteluun osallistyminen edellyttää rekisteröitymistä, mutta keskustelua voi käydä nimimerkillä.