Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Keskustelu > Yleinen keskustelu > Lääkkeet eivät sovi kauppojen myyntiartikkeleiksi

Hallitus päätti odotetusti lääkekysymyksen lääkinnällisin, ei kaupallisin perustein. Päivittäistavarakauppiaat ovat jo vuosia kinunneet kermaa kakun päältä. Edellinen toimitusjohtaja Osmo Laine ei voinut muuhun keskittyäkään työssään kuin lääkkeiden ja alkoholin saamiseen kauppoihin, josta hän kirjoitteli artikkeleita mitä kummallisimpiin ja tarkoitushakuisesti tehtyihin tutkimuksiin vedoten. Eipähän tuo omena ole kauas puusta pudonnut Kari Luodon tapauksessakaan. Teidän tulisi keskittyä kaupan kehittämiseen palvelun, tehokkuuden, ei jatkuvasti aukiolevien kauppojen, ja hintojen kautta. Te pyritte saamaan sekä viineistä että lääkkeistä ne kaikkein eniten myydyt tuotteet. Ette ahneuksissanne edes huomanneet että teitte kardinaalimunauksen kun ehdotitte niitä eniten myytyjä tuotteita kauppoihin ja sitten apteekit joutuisivat pitämään varastossa niitä kerran kuukaudessa tai kerran vuodessa myytäviä harvinaisia lääkkeitä ja huolehtimaan kansakunnan lääketurvallisuudesta. Lisäksi esim. syöpälääke, joka maksaa 7000 euroa on apteekille kannattamaton. Se joudutaan myymään apteekista tappiolla ja kuitenkin nämä lääkkeet kasvattavat liikevaihtoa josta määräytyy apteekkimaksun suuruus joka on 400 000000 euroa/a. Apteekkariliitto katsoo, että kaikkien lääkkeiden myynti tulee jatkossakin säilyttää apteekissa. Hallituksen linjaus on, että joiden reseptivapaiden lääkkeiden, kuten lääkevoiteiden, myyntiä apteekin ulkopuolella selvitetään.

Apteekkariliiton mielestä reseptivapaiden lääkkeiden myynti tulee säilyttää apteekeissa. Jos lääkeviranomainen katsoo, että jotkin reseptivapaat lääkkeet ovat niin haitattomia, että niitä voidaan turvallisesti myydä ilman neuvontaa päivittäistavarakaupoissa, olisi selkeintä, ettei niitä enää rekisteröitäisi lääkkeiksi. Reseptivapaat lääkkeet, joiden turvallinen käyttö ja valinta edellyttävät neuvontaa, on perusteltua säilyttää vain apteekkien myynnissä.
Lainaan asiantuntijalääkäri Péter Csonka:n lausuntoa: "
Allergia- ja astmaliiton asiantuntijalääkäri Péter Csonka korostaa, että allergiaohjelmassa painotetaan nimenomaan ohjattua itsehoitoa.

– On eri asia puhua itsehoidosta tai ohjatusta itsehoidosta, ja kansallisessa allergiaohjelmassa me nimenomaan korostamme ohjatun itsehoidon merkitystä, hän sanoo.

Ohjattu itsehoito tarkoittaa Csonkalle, että asiantuntija käy potilaan kanssa läpi yksilöllisesti sen, miten eri allergialääkkeet vaikuttavat, minkä takia niitä otetaan ja miten niitä tulee ottaa.

– Samoin on tärkeää ohjeistaa potilasta siitä, miten hän voi seurata omien oireidensa vaihtelua ja milloin hänen on syytä kääntyä lääkärin puoleen.– Ei ole niinkään tärkeää, missä ohjaus annetaan, kunhan se todella annetaan ja se on asiantuntevaa. Jokainen voi sitten päätellä, miten hyvin allergialääkkeiden käytön ohjaus onnistuisi kaupan kassalla, Csonka sanoo.
Ehkä tämä asia on nyt perinpohjin selvitetty ja apteekit voivat jatkaa kaupan kanssa yhteistyötä kun kumpikin toimii sillä alueella jonka hallitsee ja tuote ja asiakas tuntee saaneensa asiantuntevaa ohjusta tuotteensa ostoon.
Hyvää keväänjatkoa päivittäistavarakauppiaille..

4
Lisää kommentti

Keskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä. Voit käydä keskustelua määrittelemälläsi nimimerkillä. Rekisteröidy tästä sivulle, ja määrittele käyttäjätunnuksesi, joka keskustelussa näytetään.

Keskustelun ohjeistus


Kauppa.fi:n keskustelu on kaikille avoin foorumi keskustella kauppaan ja kuluttamiseen liittyvistä asioista. Keskustelun voit aloittaa artikkelin lopusta tai uuden aiheen Aloita keskustelu -kohdasta. Keskusteluun osallistyminen edellyttää rekisteröitymistä, mutta keskustelua voi käydä nimimerkillä.