Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Mediaseuranta > Kauppa mediassa

Kauppa mediassa

Kaupan ala tarvitsee digiosaajia - mobiiliostamisessa Suomi on takamatkalla | Kaupan liitto verkko RSS

Suomalaiset käyttävät reippaasti mobiilidataa, mutta verkkokaupan ostoksista vain noin neljäsosa tehdään mobiililaitteilla. Mobiilikaupassa maailman ykkösmaat ovat Britannia ja Japani.

14:53 Suomalainen kauppa kaipaa kipeästi lisää digiosaamista - Maksaminen on osa ostokokemusta | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan liiton pääekonomisti on huolissaan erityisesti erikoiskauppojen menestyksestä. Kari Räisänen HS Julkaistu: 8.6. 14:53 8.6.

"Itsepalvelukassat eivät vie työpaikkoja" | Kaupan liitto verkko RSS

Kauppaa moititaan usein siitä, että se on herännyt digimaailmaan liian myöhään. Kaupan liiton pääekonomistin Jaana Kurjenojan mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Kaupan digiloikan tiellä on hankala este - koodareita ei ole varaa palkata | Kaupan liitto verkko RSS

Suomalaisella kaupalla on ongelma: se ei saa digiosaajia, vaikka heille olisi tarvetta. Tieto käy ilmi kaupan digitalisoitumista tutkailleesta selvityksestä.

Itsepalvelukassat parantavat kauppiaiden mielestä asiakaspalvelua | Kaupan liitto verkko RSS

Itsepalvelukassojen lanseeraus on lähtenyt viimeisen vuoden aikana liikkeelle myös Suomessa, kerrotaan Kaupan liitosta. Monissa kaupoissa jo yli viidesosa asiakasvirrasta kulkee Kaupan liiton mukaan itsepalvelukassojen kautta.

Kaupan liitto toivoo julkisen sektorin tukemia hankkeita digiosaamisen avuksi | Kaupan liitto verkko RSS

Kaupan liiton mielestä digiosaajien kouluttaminen on lähes mahdotonta pienelle erikoiskaupalle. Digiosaaja työssään (Lehtikuva/Emmi Korhonen) Kaupn liiton mukaan kauppa on kotimaisen digikehityksen kärjessä.

Kotimaisen digikehityksen kärkipaikka ei riitä kansainvälisessä kilpailussa | Kaupan liitto verkko RSS

Kauppa on kotimaisen digikehityksen kärjessä. Tarve digiosaamiselle yrityksissä on kuitenkin kova, jotta kehityksen kelkasta ei pudottaisi jo lähitulevaisuudessa.

Kutsu Digibarometri 2017 -julkistamistilaisuuteen ja seminaariin | Kaupan liitto verkko RSS

Digibarometri-tutkimus vertailee eri maiden digitalisoitumisen edellytyksiä ja toteutumista nyt jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Tänä vuonna barometri ja sen julkistuksen yhteydessä pidettävä seminaari rakentuvat yhden teeman, tekoälyn, ympärille.

17:21 Vaatekauppojen muovikasseista tuli maksullisia Ruotsissa - Suomi seurannee perässä | Kaupan liitto verkko RSS

Ruotsin suuret vaateketjut perivät tästä päivästä lähtien maksua muovikasseista. Ympäristöministeriön ja Kaupan liiton sopimus painostaa suomalaisia seuraamaan perässä. Aliisa Ristmeri HS Julkaistu: 1.6. 17:21 1.6.

Lehdistökutsu: Asiakkaat ovat digimaailmassa, onko kauppa? | Kaupan liitto verkko RSS

Digitalisaatio muuttaa kauppaa nopeasti ja muutos näkyy palveluiden kehityksessä. Miten kaupan digitalisaatio näkyy asiakkaalle, miten kauppa satsaa muutokseen?