Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Mediaseuranta > Yritystiedotteet

Yritystiedotteet

Kesko myy K-maatalous-liiketoimintansa Lantmännenille |

Kesko myy K-maatalous-liiketoimintansa Lantmännenille

Kesko Oyj on sopinut myyvänsä K-maatalous-liiketoimintansa ruotsalaiselle Lantmännen ek förille. Osakekauppana toteutettavan kaupan velaton kauppahinta on 38,5 milj. euroa.

Myytäväksi sovittujen K-maatalous-liiketoimintojen liikevaihto 2016 oli 334 milj. euroa ja liikevoitto 5,3 milj. euroa. Osakekauppana toteutettavan kaupan velaton kauppahinta on 38,5 milj. euroa, joka maksetaan kaupan toteutumisen yhteydessä käteisellä. Kesko Oyj kirjaa yrityskaupasta kaupan toteutuessa noin 13 milj. euron myyntivoiton. Myytävissä liiketoiminnoissa työskentelee 45 työntekijää. K-maatalous-ketjun 78 kaupassa toimii 43 paikallista kauppiasyrittäjää, jotka jatkavat toimintaansa kauppiasmallilla Lantmännenin kanssa.

K-maatalous-ketjun vähittäismyynti 2016 oli 424 milj. euroa. K-maatalouden asiakkaita ovat maatalousyrittäjät, koneurakoitsijat sekä hevosalan ammattilaiset ja harrastajat. K-maatalouden tuotevalikoimaan kuuluvat muun muassa kylvösiemenet, lannoitteet, rehut ja kasvinsuojeluaineet.

"Maatalouden rakenne Suomessa on muuttunut merkittävästi. Muutos jatkuu ja tilojen lukumäärä vähenee edelleen. Samalla maatalouskauppa kansainvälistyy ja keskittyy. Osana Lantmänneniä K-maatalouden ja K-maatalous-kauppiaiden asema maatalouskaupassa vahvistuu ja kilpailukyky kiristyvässä toimintaympäristössä paranee. Kesko on strategiansa mukaisesti tulevaisuudessa yhä fokusoituneempi yhtiö ja keskittyy kotimaan päivittäistavarakauppaan, rakentamisen ja talotekniikan kauppaan sekä autokauppaan", sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Lantmännen on ruotsalainen maatalousosuuskunta ja Pohjois-Euroopan johtava alan toimija. Lantmännenin liikevaihto on noin 3,9 mrd euroa ja sillä on työntekijöitä noin 10000 ja toimintaa yli 20 maassa. Lantmännenin omistavat 25000 ruotsalaista maanviljelijää.

"Lantmännen ostaa K-maatalouden kasvaakseen ja kehittääkseen edelleen asemaansa viljan arvoketjussa Itämeren alueella. Yrityskauppa on tärkeä osa Lantmännenin Itämeren alueen strategian toteutusta. Se antaa Lantmännenille mahdollisuuden jatkuvaan kasvuun ja kehitykseen itäisessä naapurimaassamme, missä Lantmännenillä on jo vahva asema leipomo- ja mallastusteollisuudessa", sanoo Per Olof Nyman, Lantmännen-konsernin pääjohtaja.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksymistä sekä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. Kaupan ennakoidaan toteutuvan viimeistään vuoden 2017 kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Tiedotustilaisuus 12.4.2017 kello 15.30

Kesko ja Lantmännen järjestävät tiedotustilaisuuden keskiviikkona 12.4.2017 klo 15.30 Keskon maatalous- ja konekaupan toimipisteessä osoitteessa Vanha Porvoontie 245, Vantaa. Lisätietoja: Antti Meriläinen, johtaja, Keskon maatalous- ja konekauppa, antti.jo.merilainen@kesko.fi, p. 010 53 20492 Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, jukka.erlund@kesko.fi, p. 01053 22113 Lauri Peltola, johtaja, lauri.peltola@kesko.fi, p. 010 53 22400 Kesko Oyj

Autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia pääsiäisen liikenteessä |

Autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia pääsiäisen liikenteessä Tiedote. Julkaistu: 11.04.2017 klo 08:57 Autoalan Tiedotuskeskus http://tiedotteet.aut.fi/go/332607-534747-66311219

Autoalan Keskusliitto, Saint-Gobain Autover, Autoliitto, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) ja Liikenneturva haluavat tänäkin vuonna muistuttaa autoilijoita tuulilasin merkityksestä liikenneturvallisuudelle.

Autoalan insinööriopiskelijat tekevät palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia valituilla ABC-asemilla pääsiäisviikonlopun liikenteessä. Autoilija saa tarkistuksesta tositteen, johon on merkitty tuulilasin kuntoon liittyviä asioita, kuten onko tuulilasissa kiveniskemiä, halkeamia tai onko se kulunut. Keväällä aurinko paistaa matalalta ja aiheuttaa tuulilasiin häikäisyä ja heijastuksia. Naarmuinen ja huonokuntoinen tuulilasi pahentaa tilannetta ja huonossa kunnossa olevat tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa entisestään.

Tuulilasi on autossa myös kantava rakenne, jota halkeamat merkittävästi heikentävät. Tuulilasiin on usein myös integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita, sensoreita ja kameroita, joiden toimintaan pienetkin naarmut ja lovet lasin pinnassa saattavat vaikuttaa. Kura, lumi, suola, jää ja huurre lasissa pimentävät tehokkaasti näkymää tuulilasin läpi. Naarmuinen tuulilasi muuttuu viistosti paistavassa auringossa pelkäksi heijastepinnaksi.

Viime vuoden tarkistusten tulokset olivat huolestuttavia. Tuulilaseista toimenpiteitä vaativia oli 49 % ja kunnossa 51 %. Tuulilaseista siis noin puolet vaatii toimenpiteitä ja puolet on kunnossa.

Tutustu vuoden 2016 –tarkistusraporttiin täältä .

Tuulilasitarkistuksia tarjotaan

pitkäperjantaina 14.4 klo 12-18 I pääsiäispäivänä 16.4 klo 10-15 II pääsiäispäivänä 17.4 klo 10-15

seuraavissa kohteissa:

ABC Tiiriö Hämeenlinna ABC Tupos Liminka ABC Seinäjoki ABC Koulukatu Turku

Lisätietoja tekninen johtaja Jouko Sohlberg, Autoalan Keskusliitto ry, puh. 0400 904 003 liiketoimintajohtaja Jussi Kovasiipi, Saint-Gobain Autover, puh. 040580 0403 viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen, Autoliitto, puh. 040751 1173 johtava asiantuntija, Jussi Pohjonen, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi), puh. 029 5345 310 yhteyspäällikkö, Turku Tapio Heiskanen, Liikenneturva, puh. 020 7282 362

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT) on autoalan suurimpien toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on tuottaa tietoa tieliikenteestä sekä autokaupan, autoteollisuuden, korjaamojen ja katsastuksen toimialoilta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Info Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/go/332608-178045-66311219 Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Tiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille. http://tiedotteet.aut.fi/go/332609-799960-66311219 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/a/s/66311219-0082acd0a571a3ae70e5bcbe2683d45c/906756

Suomen ensimmäinen Personal Host avustaa asiakkaita huippusuorituksiin Radisson Blu Royal Hotelissa |

Suomen ensimmäinen Personal Host avustaa asiakkaita huippusuorituksiin Radisson Blu Royal Hotelissa

Radisson Blu Royal Hotel Helsingissä esittelee ensimmäisenä Suomessa Personal Host -palvelun. Personal Host on Royalin tapahtuma-alan ammattilainen, joka yhdessä asiakkaan kanssa luo edellytykset huippusuorituksiin kokouksissa ja tapahtumissa.

Yksilöllistä suunnittelua tarpeidesi mukaan

Personal Host on apuna tapahtuman suunnittelussa ja toteutuksessa alusta asti. Hän kartoittaa etukäteen asiakkaan kanssa tilaisuuden sisällön sekä tavoitteet ja etsii niiden saavuttamiseen sopivat ratkaisut. Samalla selvitetään erityistoiveet ja perehdytetään tarvittaessa talon tiloihin ja palveluihin. Personal Host huolehtii myös tukitiimin briiffauksen ja varmistaa läsnäolon. Tapahtumapäivän kokousteknikko sekä tapahtumaemäntä tai -isäntä tuntevat kunkin tilaisuuden tavoitteet, ja ovat käytettävissä koko tilaisuuden ajan. Ennen kunkin tilaisuuden alkua esitellään tila ja käydään läpi päivän ohjelma.

Menestyksellisen tapahtuman järjestäminen vaatii tietoa, taitoa ja intohimoista otetta yksityiskohtiin. Siksi Suomen ensimmäinen Personal Host, Radisson Blu Royalin Meetings & Events Manager Jussi Haataja pitää uutta palvelua loistavana lisänä Royalin kattavaan tapahtumatarjontaan. ”Asiakas voi olla varma, että meillä homma toimii varmasti ja Personal Host pitää hänestä huolen”, sanoo Jussi Haataja. Radisson Blu Royal Hotel on Helsingin suosituimpia kokous- ja tapahtumahotelleja. Keskei­nen sijainti, monimuotoiset tilat ja kansainvälisesti palkittu palvelun laatu tekevät Royalista halutun ta­pahtumakumppanin. Hotellin 13 juhlatilassa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tilaisuuksia, joihin osallistuu yhteensä tuhansia vieraita.

”Kun ammattilainen hoitaa käytännön asiat puolestasi, sinä voit sijoittaa aikasi ja panoksesi oikeaan paikkaan, ja keskittyä nauttimaan tilaisuudesta”, sanoo Jussi Haataja.

Lisätiedot: Jussi Haataja, Meetings&Events Manager, Radisson Blu Royal Hotel, p. 358 50 576 4585, jussi.haataja@radissonblu.com

Radisson Blu -hotelliketju kuuluu Carlson Rezidor Hotel Groupiin, joka on yksi maailman nopeimmin kasvavista hotelliryhmittymistä. Ryhmään kuuluvat Radisson Blu Hotellien lisäksi Quorvus Collection, Radisson, Radisson Red, Park Plaza, Park Inn by Radisson and Country Inns & Suites By Carlson -hotellit. Carlson Rezidor Hotel Groupilla on yli 1 350 hotellia yli 100 maassa ympäri maailmaa. Radisson Blu Hotelleja on Suomessa kahdeksan, joista neljä Helsingissä sekä yksi Espoossa, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Hotellien liiketoiminasta pääkaupunkiseudulla sekä Tampereella ja Oulussa vastaa Sokotel Oy ja Turussa Turun Osuuskauppa. Hotellit ovat keskittyneet tarjoamaan yksilöllisiä elämyksiä, ja yhteistä niille on kansainvälisesti palkittu palvelun laatu. Kaikki Suomen hotellit ovat Green Key -sertifioituja. Carlson Rezidor Hotel Group on valittu jo seitsemänä vuonna peräkkäin maailman eettisimpien yritysten joukkoon. Radisson Blu Hotellit Suomessa: Radisson Blu Plaza Hotel Helsinki – The Stage for Your Story Radisson Blu Royal Hotel Helsinki – Tapahtumatalo aitiopaikalla Radisson Blu Seaside Hotel Helsinki – Helsinki State of Mind Radisson Blu Hotel Espoo – The Log out Zone Radisson Blu Marina Palace Hotel Turku – Lupa nauttia Radisson Blu Hotel Oulu – Tekee kaiken mahdolliseksi Radisson Blu Aleksanteri Hotel Helsinki – Helmi kaupungin sydämessä Radisson Blu Grand Hotel Tammer Tampere – Suurten tarinoiden näyttämö

Seuraavat tiedostot ovat ladattavissa:

Personal Host Jussi Haataja Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

Personal Host Jussi Haataja Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

media.ne.cision.com

Personal Host Jussi Haataja Radisson Blu Royal Hotel Helsinki

Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa tiedotteita yritykseltä SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, ole hyvä ja klikkaa oheista linkkiä

https://optout.cision.com/fi/RKa7rMWaFQoeXg2TNyVgETwQQJCwALb1G4by8HixZPWhPm6qsSqQQUrEL8RwY5agEdyDf5NZTruU2vqGgcAy7mCuKZx1KZWzvkNsXyy2cqqTeFgriuNBEZQ7tUna7XfgtVS. SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, -, -, - -

Autoalan Keskusliiton tiedote: Autoalalla aiempaa valoisammat tulevaisuuden näkymät |

Autoalan Keskusliiton tiedote: Autoalalla aiempaa valoisammat tulevaisuuden näkymät Tiedote. Julkaistu: 06.04.2017 klo 08:41 Autoalan Tiedotuskeskus http://tiedotteet.aut.fi/go/329438-388992-66311219

Autoalan Keskusliiton suhdannebarometri näyttää kuluvalle vuodelle aiempaa myönteisempää kehitystä. Barometrin perusteella autoalan pitkäaikainen taantuma on kääntymässä hienoiseen kasvuun. Autokauppa kääntyi taantumaan vuonna 2009 ja ensirekisteröinnit ovat olleet selvästi normaalitasoa alhaisemmat koko 2010-luvun. Pieni autojen myynti on heijastunut alan taloudelliseen tulokseen – autoliikkeiden tuloskehitys on ollut heikko ja sijoitetun pääoman tuoton mediaani vajosi alle kuuden prosentin vuosina 2013–2015.

Maaliskuun lopussa toteutetussa suhdannebarometrissa noin kaksi kolmasosaa autoliikkeistä arvioi, että suunta kääntyi parempaan viime vuonna. Noin 80 prosenttia autoliikkeistä arvioi, että myynti kasvaa kuluvana vuonna. Lähes kolmannes autoliikkeistä arvioi henkilöstönsä määrän kasvavan kuluvan vuoden aikana. Autojen maahantuonnin, myynnin, huollon ja korjauksen sekä vuokrauksen ja katsastustoiminnan kattava autoala työllistää Suomessa noin 29000 henkilöä.

Autoilijan rahoituspalvelut monipuolistuvat

Autoliikkeiden arvioiden mukaan eniten autoalaa tulevina vuosina muokkaavat olemassa olevan asiakastiedon ja big datan tuomat mahdollisuudet sekä epävarmuus autoilun hinnoittelusta ja verotuksesta. Digitalisaatio muuttaa autokaupan hankintakanavia tulevina vuosina. Myös väestön ikääntyminen ja kotitalouskoon pieneneminen nähtiin tärkeänä muutostekijänä. Automarkkinaan vaikuttaa myös kiristyvät päästöjen vähentämistavoitteet, jotka lisäävät vähitellen hybridi- ja sähköautojen osuutta kannassa.

Autoliikkeet arvioivat autojen rahoituskanavien monimuotoistuvan lähivuosina. Osamaksukaupan ja leasingin osuuden on ennakoitu kasvavan selvästi niin uusien kuin käytettyjenkin autojen kaupassa.

Autoalan helmikuussa päivitetty ennuste uusien autojen myynnistä on kuluvalle vuodelle 120000 henkilöautoa. Uusien autojen myynti kasvaisi tällöin maltillisesti, 0,8 prosentilla vuoteen 2016 verrattuna. Ennuste päivitetään seuraavan kerran toukokuussa.

AKL:n suhdannebarometri

Lisätietoja:

Autoalan Keskusliitto ry, toimitusjohtaja Pekka Rissa p. 0500 417300

Autoalan Keskusliiton puheenjohtaja kauppaneuvos Heikki Häggkvist, Wetteri Yhtiöt Oyp. 0400 587 324

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT) on autoalan suurimpien toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on tuottaa tietoa tieliikenteestä sekä autokaupan, autoteollisuuden, korjaamojen ja katsastuksen toimialoilta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Info Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/go/329439-74262-66311219 Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Tiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille. http://tiedotteet.aut.fi/go/329441-574571-66311219 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/a/s/66311219-4e1ca1015e115ff1aea82fcf6dd76f5d/905467

K-KAUPPIASLIITON TIEDOTE: Toni Pokela jatkaa K-kauppiaiden johdossa |

TIEDOTE 4.4.2017

Toni Pokela jatkaa K-kauppiaiden johdossa

K-kauppiaiden johdossa, K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtajana jatkaa toista toimikauttaan kauppias Toni Pokela. Hänet valittiin jatkokaudelle K-kauppiasliiton vuosikokouksessa huhtikuun alussa Helsingissä. Liiton hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa myös toista toimikauttaan kauppias Jussi Perälä.

Tasan 20 vuotta K-kauppiasyrittäjänä pääkaupunkiseudulla työskennellyt Toni Pokelan kauppiasura alkoi K-lähikauppa Kastanjan kauppiaana. Tämän jälkeen hän on toiminut Helsingin asematunnelin K-market Kotikonnussa ja vuodesta 2001 alkaen Espoon K-Citymarket Ison Omenan kauppiaana. Pokelan toinen kauppa K-Market Omena Matinkylän metroasemalla avaa ovensa, kun länsimetro alkaa kulkea, näillä näkymin elokuussa 2017.

Toni Pokelalla on ollut useita K-ryhmän luottamustehtäviä 2000-luvun alusta alkaen, mm. K-kauppiasliiton hallituksen jäsenenä 2008 - 2012. Vuodesta 2012 alkaen hän on ollut Keskon hallituksen jäsen.

K-kauppiasliiton hallitus 2017

· Kauppias Toni Pokela, K-Citymarket Iso-Omena, Espoo, pj

· Kauppias Jussi Perälä, K-Rauta Oulunkylä, Helsinki, vpj

· Kauppias Markus Ranne, K-Supermarket Hertta, Helsinki

· Kauppias Tomi Huuho, K-Citymarket Klaukkala

· Kauppias Olli Runokangas, K-Market Masurkka, Helsinki

· Kauppias Jari Peltonen, K-Rauta Malmi Procenter, Helsinki

· Kauppias Timo Tersa, K-Rauta Lappeenranta

· Diplomikauppias Risto Niklas-Salminen, Intersport Koskikeskus, Tampere

· Diplomikauppias Jyrki Aalto, Kookenkä Kamppi, Helsinki Lisätietoja: kauppias Toni Pokela, puh. 040 547 8346, toni.pokela@citymarket.fi

K-kauppiasliitto on K-kauppiaiden yhteistoiminta- ja edunvalvontajärjestö, johon kuuluu yli 1 100 K-kauppiasyrittäjää. K-kauppiasliiton perustehtävänä on K-kauppiasyrittäjyyden kehittäminen ja vahvistaminen sekä jäsentensä yhteisten etujen ajaminen. www.k-kauppiasliitto.fi

Hallituksen jäsenten kuvat voi ladata osoitteesta https://elvis.astehelsinki.fi/elvis?w=vUPAnFf

Leena Salo viestintäpäällikkö K-KAUPPIASLIITTO puh. 050 487 2984

Sörnäistenkatu 2, 00580 Helsinki leena.salo@k-kauppiasliitto.fi www.k-kauppiasliitto.fi [KKL logo allekirjoitus 2016] Yrittäjyyttä ja yhteistyötä

Maaliskuun henkilöautorekisteröinnit hieman viime vuotta pienemmät |

Maaliskuun henkilöautorekisteröinnit hieman viime vuotta pienemmät Tiedote. Julkaistu: 03.04.2017 klo 14:40 Autoalan Tiedotuskeskus http://tiedotteet.aut.fi/go/326937-640163-66311219

Maaliskuussa rekisteröitiin 11 202 uutta henkilöautoa, joka on 3,9 prosenttia viime vuotta vähemmän. Kuluvan vuoden tammi-maaliskuun ensirekisteröintien määrä on viime vuoden tasolla.

Uusien pakettiautojen kysyntä on edelleen selvässä kasvusuunnassa. Pakettiautoja rekisteröitiin maaliskuussa 1525, kasvua viime vuoden maaliskuuhun nähden on 38,9 prosenttia. Alkuvuonna pakettiautoja on rekisteröity 29,7 prosenttia viime vuotta enemmän.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin 311, joka on 22,9 prosenttia viime vuoden maaliskuuta enemmän. Eniten on kasvanut yli 16 tonnin kuorma-autojen kysyntä. Kuorma-autojen ensirekisteröinnit ovat ensimmäisellä vuosineljänneksellä 16,0 prosenttia viime vuotta suuremmat.

Linja-autoja ensirekisteröitiin maaliskuussa 29. Linja-autoja on kaiken kaikkiaan tänä vuonna rekisteröity 106, mikä on 29,3 prosenttia viime vuotta enemmän.

Suomi on jäänyt muiden Pohjoismaiden ensirekisteröintikehityksestä

Muissa Pohjoismaissa uusien autojen kysyntä on selvästi Suomea suurempi. Ensirekisteröintien määrä kääntyi kaikissa Pohjoismaissa selvään kasvuun heti vuosien 2008–2009 matalasuhdanteen jälkeen. Suomessa talouden supistuminen ja autoveron kiristyminen vähensi uusien autojen kysyntää uudelleen vuosina 2012–2013. Ruotsissa autojen kysynnän kasvu on vuodesta 2013 ollut Pohjoismaiden nopeinta. Norjassa kehitys on ollut Ruotsia ja Tanskaa maltillisempaa.

Asukasta kohti suhteutettuna ensirekisteröintien määrä on Suomessa selvästi muita Pohjoismaita alempi –ero korostuu vuoden 2008 jälkeisessä kehityksessä. Tanskassa ja Ruotsissa ensirekisteröitiin vuonna 2016 lähes 40 ja Norjassa noin 30 uutta henkilöautoa 1 000 asukasta kohti. Vastaava luku Suomessa oli noin 22, eli lähes puolet pienempi kuin Tanskassa ja Ruotsissa.

Hidas autokannan uudistuminen heijastuu myös autokannan ikään. Henkilöautokannan keski-ikä on Tanskassa 8,9 vuotta, Ruotsissa 10,0 vuotta ja Norjassa 10,6 vuotta. Suomessa liikennekäytössä olevien henkilöautojen keski-ikä kasvoi viime vuonna 11,8 vuoteen.

Ruotsissa ja Tanskassa leasingautojen osuus ensirekisteröinneistä oli vuonna 2016 yli 40 prosenttia. Suomessa leasingautojen kysyntä on selvästi maltillisempaa, viime vuonna noin 16 prosenttia henkilöautoista ensirekisteröitiin meillä Trafin tilastojen mukaan leasing-käyttöön.

Ensirekisteröintitilastot ja pohjoismainen vertailu avautuvat alla olevista linkeistä

Maaliskuun rekisteröintitilastot

Katso pohjoismainen vertailu tästä

Lisätietoja

toimitusjohtaja Pekka Rissa, Autoalan Keskusliitto ry, puh. 0500 417300,pekka.rissa@akl.fi

toimitusjohtaja Tero Kallio, Autotuojat ry, puh. 040 729 4513,tero.kallio@autotuojat.fi

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT) on autoalan suurimpien toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on tuottaa tietoa tieliikenteestä sekä autokaupan, autoteollisuuden, korjaamojen ja katsastuksen toimialoilta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Info Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/go/326938-661001-66311219 Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Tiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille. http://tiedotteet.aut.fi/go/326939-848723-66311219 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/a/s/66311219-cc9e8b5ac6edac5d53fc77400f4a4859/904475

Uusi aluevaltaus: S-ryhmä tuo suomalaisten ruokamuistot televisioon ja kirjaksi |

Uusi aluevaltaus: S-ryhmä tuo suomalaisten ruokamuistot televisioon ja kirjaksi

S-ryhmä tekee tulevana kesänä ainutlaatuisen aluevaltauksen television puolelle. Kaupparyhmä tuo yhteistyössä Warner Bros. International Television Production Finlandin kanssa MTV3- kanavalle uudenlaisen tv-formaatin suomalaisten ruokamuistoista. Makumuistoja-ohjelmaa esitetään MTV3-kanavalla heinä-elokuussa. Makumuistoja-sarja on kehitetty yhteistyössä Warner Televisionin kanssa.

”Ruoka on enemmän kuin vain ruokaa. Ruokakauppana olemme mukana ihmisten elämässä ja ruokahetkissä joka päivä. Ruokaan latautuu paljon tunnetta: iloa, rakkautta, surua ja kaipaustakin. Siksi lähdimme viime keväänä kokoamaan suomalaisten ruokamuistoja Ruoka-Kalevalaan. Yhteistyö Warnerin kanssa mahdollistaa sen, että nämä muistot pääsevät elämään nyt myös tv-ruudussa”, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta summaa.

Makumuistoja-ohjelmassa juontajat Jenni Kokander ja Kari Lumikero kiertävät Suomea keräten yhteen suomalaisten tärkeimmät ruokamuistot. Sympaattinen parivaljakko auttaa tapaamiaan suomalaisia elämään tärkeimmät ruokamuistonsa uudestaan.

8-osainen sarja nähdään MTV3-kanavalla keskiviikkoisin 19.7. alkaen. Sarja huipentuu suureen makumuistojen juhlaan, jossa pitkä pöytä notkuu satavuotiaan Suomen muistojen ruokaa; pettuleivästä avokadopastaan, karjalanpaistista chipotlelihapulliin.

”Tekeillä on ruokaohjelma, jossa ei nähdä yhtään pudotusta eikä yhtään huippukokkia. Tämä on suomalaisten ruokaohjelma”, toimitusjohtaja Antti Väisänen Warnerilta kiteyttää.

Tv-ohjelman lisäksi S-ryhmän ja Marttaliiton yhdessä keräämät makumuistot pääsevät dokumentoiduksi myös kirjan muodossa. Loppusyksyllä julkaistava, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kustantama Ruoka-Kalevala kunnioittaa kaimansa henkeä. Toimittaja, tietokirjailija Jani Kaaron toimittamasta kirjasta löytyvät suomalaisten tärkeimmät, rakkaimmat ja sydäntäsärkevimmät ruokamuistot. Kirjassa ruokakulttuuria tuottavat uusien novellien muodoissa myös eturivin suomalaiskirjailijat Juha Itkonen, Juha Hurme, Rosa Liksom, Enni Mustonen, Virpi Hämeen-Anttila, Outi Pakkanen, Pajtim Statocvi sekä Salla Simukka.

S-ryhmän Ruoka-Kalevala –kokonaisuus on osa Suomi100-juhlavuoden virallista ohjelmaa.

Lisätietoja: Ilkka Alarotu, kaupallinen johtaja, SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus, p. 010 76 80634 Antti Väisänen, toimitusjohtaja, Warner Bros. International Television Production Finland, p. 0400 415382

Seuraavat tiedostot ovat ladattavissa:

PDF

Mikäli et jatkossa halua vastaanottaa tiedotteita yritykseltä SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, ole hyvä ja klikkaa oheista linkkiä

https://optout.cision.com/fi/wwUdBoY5GpVFQDoS2c25ZoiexrpizriRCNqnTYP2DbTj96WC7gHp1xir9LvqNuF1AJ8CAzm7Gc5EAZJag6MdJY8KHnrAtS6i2bndCp6SUTZykw8nWEBVFZQwbUo1dypsqB5. SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta, -, -, - -

Eurokankaan verkkokauppa on avattu |

Eurokankaan verkkokauppa on avattu

Euroopan laajin ja monipuolisin kangasvalikoima löytyy nyt osoitteessa Eurokangas.fi. Täysin uudistettu sivu palvelee monipuolisesti myymälästä ja verkosta ostavia kuluttaja-asiakkaita sekä yritys- ja projektimyynnin asiakkaita.

Eurokankaan verkkokauppa tarjoaa ympäri vuorokauden auki olevan ostoskanavan kankaista, ompelutarvikkeista ja kodinsisustuksesta kiinnostuneille. Verkko-ostajien lisäksi sivu palvelee myös myymäläasiakkaita, sillä jokaisen tuotteen myymäläkohtaisen saatavuuden voi nyt tarkistaa verkosta jo ennen paikan päällä asioimista. Verhojen ompelupalvelu on verkkokaupassa tuotteistettu siten, että asiakas voi tilata suorat sivuverhot omilla mitoillaan sekä haluamallaan kankaalla ja kiinnitystavalla muutaman helpon vaiheen kautta. Verkkokaupassa on omat osiot myös tukku- ja projektimyynnin asiakkaille.

"Olemme iloisia, että kauppa on auki! Ensimmäiset tilaukset on toimitettu. Kehitämme palveluamme ja valikoimaamme jatkuvasti yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Asiakkaat olivat mukana myös kaupan testauksessa, ja palaute on ollut todella positiivista.", kommentoi Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward avausta.

Verkkokaupan tuotevalikoima sisältää vaatetus- ja sisustuskankaat sekä tarvikkeet ja valmiit sisustustuotteet kuten matot, valmisverhot ja tyynynpäälliset. Kaikki verkkokaupan kautta tilatut mittatilausverhot ommellaan Suomessa. Verkkokaupan tuotevalikoimaa on tavoitteena kasvattaa sekä kehittää tulevaisuudessa asiakastarpeet huomioiden. Esimerkiksi kaihtimiin ja muihin teknisiin ikkunasisustamisen ratkaisuihin tullaan panostamaan.

Verkkokaupan avaus Suomessa viitoittaa Eurokankaan tietä kohti ulkomaan markkinoita. "Tästä on hyvä jatkaa kehitystä eteenpäin ja kohti kansainvälistymistä.", kommentoi Eurokankaan toimitusjohtaja Daniel Ward tulevaisuuden suunnitelmia.

LISÄTIEDOT: Daniel Ward Toimitusjohtaja daniel.ward@eurokangas.fi 040 5472 744

Eurokangas Oy on johtava kankaiden maahantuontiin ja vähittäismyyntiin erikoistunut suomalainen 71-vuotias perheyritys, jolla on 33 myymälää eri puolella Suomea sekä valtakunnallisesti toimiva yritys- ja tukkumyynti. Eurokankaan tuote- ja palveluvalikoima sisältää vaatetus- ja sisustustekstiilien lisäksi valmiit ja mittatilaustyönä tehtävät ikkunasisustamisen tuotteet, kuten verhot, kaihtimet ja screenit. Eurokankaassa työskentelee noin 400 henkilöä ja yrityksen liikevaihto on yli 32 miljoonaa euroa vuodessa.

Tiedote: Aukioloaikojen vapautus ei lisännyt alkoholin myyntiä päivittäistavarakaupoissa |

Tiedote 28.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Aukioloaikojen vapauttaminen ei lisännyt alkoholin myyntiä päivittäistavarakaupoissa

Kauppojen aukioloaikojen vapautus vuonna 2016 ei lisännyt alkoholin myyntiä Suomen päivittäistavarakaupoissa. Muutos toi päivittäistavarakaupoille noin 15 uutta myyntipäivää, joiden aukioloa laki ei enää kiellä. Lisäksi yli 400 m² myymälät saavat nyt olla vapaasti auki myös lauantai- ja sunnuntai-iltaisin, joten koko viime vuoden niistä on voinut ostaa alkoholia viikonloppuisinkin kello 21 asti.

Lisääntyneestä myyntiajasta huolimatta alkoholin myynti ei vuonna 2016 lisääntynyt Suomen päivittäistavarakaupoissa, vaan säilyi edellisvuoden tasolla. Kokonaisuudessaan kotimaan alkoholin myynti väheni -0,6 %. Alkoholin kotimaanmyynnin jo noin kymmenen vuotta kestänyt lasku jatkuu siis edelleen. Tiedot selviävät Valviran tuoreesta alkoholin myyntitilastosta.

- Pelot alkoholin kulutuksen kasvusta kauppojen vapaiden aukiolojen eli saatavuuden lisääntymisen myötä eivät ole toteutuneet. Alkoholin myynti ei kasvanut, vaikka päivittäistavarakaupan myynti kokonaisuudessaan kasvoi prosentin verran vuonna 2016. Kuluttajat eivät siis automaattisesti lisää alkoholiostojaan vain siksi, että kauppa on auki ja ostaminen mahdollista, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto tiivistää.

Matkustajatuonti kääntyi reippaaseen kasvuun

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen helmikuussa julkistama tutkimus osoittaa, että alkoholin matkustajatuonti ei ole vähentymässä vaan päinvastoin kasvoi peräti 13,3 % vuonna 2016. Oluen matkustajatuonti kasvoi 15,7 % ja lonkeron jopa 30,6 %. Absoluuttiseksi alkoholiksi muutettuna matkustajatuonnin alkoholimäärä vastaa lähes 200 Alkon myyntiä. Alkolla on Suomessa kaikkiaan 353 myymälää.

- Alkoholilakiin esitetty muutos, joka sallisi enintään 5,5 % vahvuisten alkoholituotteiden myynnin myös Alkon ulkopuolella, vähentäisi merkittävästi matkustajatuontia. Taloustutkimus arvioi tammikuussa, että vahvan oluen, siiderin ja lonkeron matkustajatuonti Virosta vähenisi jopa 50 % ja kaikkien alkoholijuomien matkustajatuonti 25 %. Samalla kotimaan alkoholijuomaverojen tuotto kasvaisi noin 35 miljoonaa euroa ja kulutuskäyttäytymisen muutoksen myötä kulutus ohjautuisi edelleen väkevistä kohti miedompia juomia, Kari Luoto toteaa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry puh. 0400 688 708, kari.luoto@pty.fi

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

Tiedote: Päivittäistavaroiden vähittäismyynti laski helmikuussa prosentin edellisvuodesta |

Myyntitiedote 27.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Päivittäistavaroiden vähittäismyynti laski helmikuussa prosentin edellisvuodesta Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* päivittäistavaroiden vähittäismyynnin arvo oli helmikuussa 1 232,7 miljoonaa euroa, mikä oli prosentin vähemmän kuin helmikuussa 2016. Päivittäistavarakaupan hintaindeksin** mukaan päivittäistavaroiden hinnat nousivat helmikuussa 0,3 prosenttia vuoden 2016 helmikuusta. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat supistuivat 0,5 prosenttia ja käyttötavaroiden hinnat 1,2 prosenttia edellisvuodesta. Alkoholijuomien ja tupakan hinnat puolestaan nousivat 5,0 prosenttia vuodentakaisesta***. Indeksi kuvaa päivittäistavarakaupoissa myytävien tuotteiden hintojen kehitystä. Kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos**** eli inflaatio oli helmikuussa 1,2 prosenttia. Tammikuussa inflaatio oli 0,8 prosenttia. - Tämän vuoden helmikuussa oli yksi myyntipäivä vähemmän kuin viime vuonna, jolloin oli karkausvuosi. Tämä veti päivittäistavarakaupan helmikuun myynnin kehityksen prosentin miinukselle. Vuonna 2016 päivittäistavarakauppa saatiin jälleen kasvu-uralle. Jotta tämä suunta jatkuu, on kuluttajien ostovoiman hyvä kehitys tärkeää myös ruokakaupan kannalta. Tässä tilanteessa tulisi ehdottomasti pidättäytyä kaikista kulutusverojen korotuksista, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa. Päivittäistavaroiden myynti supistui helmikuussa eniten pienmyymälöissä, joissa laskua vuodentakaisesta kertyi 5,3 prosenttia. Valintamyymälöiden myynti laski puolestaan 3,7 prosenttia ja pienten supermarkettien myynti 2,3 prosenttia. Myös hypermarkettien myynti väheni edellisvuoden helmikuuhun verrattuna 0,5 prosenttia. Myynti lisääntyi helmikuussa ainoastaan suurissa supermarketeissa, joissa kasvua oli 0,9 prosenttia vuodentakaisesta. Päivittäistavaroiden myynti kasvoi 0,2 prosenttia tammi-helmikuussa Päivittäistavaroiden myynti kasvoi tammi-helmikuussa suurissa supermarketeissa, mutta sen sijaan laski muissa myymälöissä. Suurten supermarkettien myynti kasvoi 3,2 prosenttia vuoden 2016 tammi-helmikuuhun verrattuna. Laskua edellisvuodesta kertyi eniten pienmyymälöissä, yhteensä 5,9 prosenttia. Valintamyymälöiden myynti supistui puolestaan 3,1 prosenttia. Pienten supermarkettien osalta myynti laski 0,2 prosenttia ja hypermarkettien osalta 0,4 prosenttia vuoden 2016 tammi-helmikuusta. Päivittäistavaroiden hinnat laskivat tammi-helmikuussa yhteensä 0,4 prosenttia vuoden 2016 vastaavasta ajanjaksosta. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat laskivat tammi-helmikuussa 1,4 prosenttia ja käyttötavaroiden hinnat 1,6 prosenttia edellisvuodesta. Alkoholijuomien ja tupakan hinnat sen sijaan nousivat 5,0 prosenttia***.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan arvonlisäverollisina.

*Tilastossa mukana olevat jäsenyritysten ketjut ovat: K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market, Neste K -liikenneasemat ja muut K-ruokakaupat, Alepa, Sale, Prisma, S-market ja ABC, Valintatalo ja Siwa, Lidl, Stockmann, Tokmanni, M-ketju, Minimani sekä R-kioski.

**Päivittäistavarakaupan hintaindeksi kuvaa elintarvikkeiden, alkoholittomien juomien, mietojen alkoholijuomien, tupakan, kodin kulutustavaroiden, nikotiinivalmisteiden, vitamiinien, puutarhatarvikkeiden, sisäkasvien ja -kukkien, lemmikkieläintuotteiden, sanoma- ja aikakauslehtien irtonumeroiden, henkilökohtaisten hygieniatuotteiden sekä kauneudenhoitotuotteiden hintakehitystä.

***Tupakkaveroa on korotettu vuosien 2016-2017 aikana 1.1.2016, 1.7.2016 ja 1.1.2017.

****Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintaindeksi kuvaa Suomessa ostettujen tavaroiden ja palveluiden hintakehitystä ja sitä käytetään yleisenä inflaation mittarina. Kuluttajahintaindeksi on ketjuindeksi, jossa hyödykekoria ja painoja päivitetään vuosittain. Tilastokeskus on tarkistanut tammikuun 2016 alussa kuluttajahintaindeksin hyödykekorin ja uudistanut painorakenteen sekä siirtynyt käyttämään uutta perusvuotta 2015=100.

Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet: Tiedote (pdf) Päivittäistavaroiden vähittäismyynnin kehitys myymälätyypeittäin helmikuussa 2016 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf) Päivittäistavarakaupan hintaindeksien kehitys helmikuussa 2016 ja 2017 kuviona ja taulukkona (pdf)

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi