Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Mediaseuranta > Yritystiedotteet

Yritystiedotteet

Tiedote: Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski helmikuussa 4,1 prosenttia |

Myyntitiedote 27.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski helmikuussa

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto laski helmikuussa 4,1 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 466,8 miljoonaa euroa.

- Helmikuun käyttötavarakaupan tilastoa vääristää se, että Anttila-ketjun myynnit ovat mukana vuoden 2016 vertailuluvuissa, mutta eivät enää vuoden 2017 tiedoissa. Kokonaisuutena kuitenkin käyttötavarakaupan kehitys on ollut vaisua jo pidemmän aikaa. Nyt kuluttajien luottamus omaan talouteensa näyttäisi olevan vahvistumassa. On todella tärkeää, että orastavan kasvun mahdollisuutta ei tukahduteta kulutusveroja lisäämällä, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto painottaa.

Liikevaihto laski helmikuussa kaikissa tuoteryhmissä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 8,8 prosenttia ja kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä puolestaan 11,5 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 10,8 prosenttia vuoden 2016 helmikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta liikevaihto laski helmikuussa 0,7 prosenttia.

Helmikuussa tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihdon kehitykseen vaikutti osaltaan karkauspäivä vertailuvuonna 2016.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammi-helmikuussa 4,0 prosenttia vuodentakaisesta

Liikevaihto laski tammi-helmikuussa pukeutumisen tuoteryhmässä 11,4 prosenttia vuoden 2016 tammi-helmikuusta. Kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän osalta laskua kertyi samaan aikaan 10,1 prosenttia. Yhteensä käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto supistui näin ollen 10,5 prosenttia. Elintarvikkeiden tuoteryhmässä liikevaihto laski 0,6 prosenttia edellisvuoden tammi-helmikuuhun verrattuna. Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-Citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on vuoden 2016 vertailuluvuissa Anttila-ketju ja sen konkurssipesä.

Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet: Tiedote (pdf) Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin helmikuussa 2017 ja 2016 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

Tiedote: Foodservice-tukkukaupan liikevaihto laski helmikuussa 1,4 prosenttia edellisvuodesta |

Myyntitiedote 27.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Foodservice-tukkukaupan liikevaihto laski helmikuussa 1,4 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin helmikuussa 155,5 miljoonaa euroa, mikä oli 1,4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Vuoden 2017 helmikuussa oli 20 toimituspäivää** eli yksi päivä vähemmän kuin vuoden 2016 helmikuussa.

Liikevaihto kasvoi tammi-helmikuussa 3,8 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-helmikuussa 2017 oli 310,2 miljoonaa euroa, jolloin nousua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 3,8 prosenttia. Tammi-helmikuussa 2017 oli yksi toimituspäivä** enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2016.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Suomen Palvelutukkurit Oy.

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät. Helmikuussa ei ollut arkipyhiä.

Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet: Tiedote (pdf) Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon vuosimuutos ja arvo (pdf) Tammikuusta 2017 lähtien Foodservice-tukkukaupan myyntiluvuissa on mukana myös Suomen Palvelutukkurit Oy:n myynti. Liikevaihdon arvon aikasarjassa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2016 ja 2017 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2017 vertailutiedoissa.

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

Tiedotus: Itsesääntely on paras tapa kehittää elintarvikeketjun sopimuskäytäntöjä |

Tiedote 16.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry Elintarviketeollisuusliitto ry

Itsesääntely on paras tapa kehittää elintarvikeketjun sopimuskäytäntöjä

Kilpailulain uudistamista selvittänyt työryhmä luovutti mietintönsä 14.3.2017. Työryhmä ei ehdota elintarvikeketjua koskevia muutoksia kilpailulakiin. Työryhmän vuonna 2016 julkistettu väliraportti ei löytänyt sellaisia asioita elintarvikeketjun kilpailusta tai sopimussuhteista, joiden perusteella lisäsääntely olisi tarpeellista.

- Paras tapa kehittää elintarvikeketjun toimintaa ja sopimuskäytäntöjä on itsesääntely, ei lainsäädännön lisääminen. Maatalouden kannattavuusongelmat eivät johdu lainsäädännöstä tai sen puutteesta. Siksi niitä ei voida ratkaista uusia lakeja säätämällä. Elintarvikeketjumme on jo nyt tiukasti säännelty, mikä osaltaan lisää haastetta vastata kansainväliseen kilpailuun, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen toteaa.

Elintarvikeketjun kauppatapalautakunta aloittaa toimintansa keväällä

Päinvastoin kuin MTK on toistuvasti väittänyt, elintarvikeketjun itsesääntelyneuvottelut ovat tuottaneet tulosta. Uudistettu kauppatapalautakunta aloittaa toimintansa tänä keväänä. Uudistuksessa on madallettu kynnystä tuoda mahdollisia epäkohtia lautakunnan käsittelyyn. Kuka tahansa elintarvikevalmistaja, kauppias tai maataloustuottaja voi rekisteröitymättä tehdä lautakuntaan kauppatapaperiaatteita koskevan lausuntopyynnön ja saada ratkaisun. Alkutuotannon elinkeinonharjoittajat voivat jatkossakin tuoda kiistakysymyksiä puolueettoman lautakunnan käsiteltäväksi, riippumatta MTK:n järjestönä tekemistä ratkaisuista.

- MTK:n poisjäänti itsesääntelyn kehittämistyöstä ei ole vähentänyt ketjun muiden osapuolten sitoutumista ja halua vapaaehtoisin toimin edistää yhteistä tavoitetta, elintarvikeketjun kilpailukyvyn parantamista. Toiminnan kehittäminen itsesääntelyn kautta on myös alkutuotannon etu. Toivotamme MTK:n edelleen tervetulleeksi mukaan itsesääntelyelimen toimintaan ja rakentamaan eteenpäin katsovaa ruokaketjua, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Kari Luoto, Päivittäistavarakauppa ry, puh. 0400 688 708 Toimitusjohtaja Heikki Juutinen, Elintarviketeollisuusliitto ry, puh. 040 502 6270

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

Autotuojien hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Rami Kittilä - Autoalan Tiedotuskeskus Uutiskirje |

Voit lukea vastaanottamasi viestin myös täältä. http://ezine5.poutapilvi.fi/go/aut/sFLK5b11/FvTo7v92/

15.3.2017

Autotuojat ry:n tiedote

Autotuojien hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Rami Kittilä

Opel Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä on valittu Autotuojien ry:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi yhdistyksen sääntömääräisessä vuosikokouksessa. Varapuheenjohtajaksi valittiin Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm.

Autotuojat ry:n vuosikokouksessa on hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Opel Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä ja varapuheenjohtajaksi Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm. Aiemmin varajäsenenä ollut Lasse Ahlstedt valittiin hallituksen varsinaiseksi jäseneksi. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Johan Friman VV-Auto Group Oy:stä, Hannu Pärssinen Oy Ford Ab:stä, Miska Tammelin Delta Motor Group Oy:stä sekä varajäseneksi Kai-Petteri Purhonen Inchcape Motors Finland Oy:stä.

Suomalaiset ansaitsevat vähäpäästöisempiä ja turvallisempia autoja

Uudella puheenjohtajalla on selkeä näkemys tulevien vuosien haasteista. ”Sipilän hallituksella on haastava ilmastostrategia, joka vaatii ja suorastaan edellyttää autokannan merkittävää nuorentamista. Suomalaiset ansaitsevat vähäpäästöisempiä ja turvallisempia autoja. Autoilun verotuksen muuttamista hankinnan verotuksesta käytön verotukseen on jatkettava”, uskoo Autotuojien uusi puheenjohtaja Rami Kittilä.

”Vuonna 2015 menestyksekkäästi toteutettua romutuspalkkiotakaan ei kannata unohtaa – kokeilun ansiosta kierrätykseen päätyi enemmän vanhoja autoja enemmän kuin koskaan ennen. Samalla uudistettiin autokantaa vähäpäästöisemmäksi ja kerättiin lisää verotuloja. Suomessa on yli 2,6 miljoonaa rekisteröityä henkilöautoa eikä muutoksen aikaansaamiseksi ole yhtä oikeaa toimenpidettä. Tarvitaan monta pientäkin muutosta.”

Liikenneasiat myös kuntavaaliteemana

Autotuojat tuottaa media-, tieto- ja jäsenpalveluita sekä tekee alan edunvalvontaa. ”Liikenne on niin merkittävä osa päivittäistä elämää ja odotammekin sen olevan myös yksi merkittävistä teemoista tulevissa kuntavaaleissa.”

”Yhdistys on järjestänyt viime vuosina useita onnistuneita tapahtumia, kuten viime marraskuussa Auto 2016 -tapahtuman. Tänä keväänä on vuorossa Kuljetus 2017 -messut Jyväskylässä”, Kittilä listaa.

Autotuojat ry on valmistajan valtuuttamien automaahantuojien ja autoteollisuuden järjestö. Sen jäsenyritysten kautta tuodaan maahan yli 99 % uusista henkilö-, paketti-, kuorma- ja linja-autoista.

Lisätietoja

Tero Kallio, toimitusjohtaja, Autotuojat ry. p. +358 40 729 4513, sähköposti tero.kallio(a)autotuojat.fi

Rami Kittilä, toimitusjohtaja, Opel Finland, p. (09) 615 881, +358 50 43 55 616, sähköposti rami.kittila(a)opel.com

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT) • Mikonkatu 8 A, 10. krs • 00100 Helsinki • etunimi.sukunimi@aut.fi

Mikäli et halua vastaanottaa postia Autoalan Tiedotuskeskukselta tai haluat muuttaa tietojasi, lähetä viesti osoitteeseen hanna.kalenoja@aut.fi http://ezine5.poutapilvi.fi/go/aut/sFLK5b11/Qo2VzJJX/.

Keskon myynti kasvoi helmikuussa |

Kesko Oyj

.hs1 {font-size: 10pt !important} .hs2 {font-size: 11pt !important} .hs3 {font-size: 14pt !important} .hs4 {width: 225.15pt !important; padding: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt !important; border-collapse: collapse !important; font-size: 10pt !important} .hs5 {width: 5cm !important; padding: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt !important; border-collapse: collapse !important; font-size: 10pt !important} .hs6 {width: 109.5pt !important; padding: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt !important; border-collapse: collapse !important; font-size: 10pt !important} .hs7 {width: 63.75pt !important; padding: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt !important; border-collapse: collapse !important; font-size: 10pt !important} .hs8 {width: 78pt !important; padding: 0cm 5.4pt 0cm 5.4pt !important; border-collapse: collapse !important; font-size: 10pt !important} .hs9 {color: rgb(31, 73, 125) !important} .hs10 {text-align: right !important; font-size: 10pt !important} .hs11 {border-collapse: collapse !important; font-size: 10pt !important}

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 14.03.2017 KLO 09.00 1(2) Keskon myynti kasvoi helmikuussa Kesko-konsernin myynti oli helmikuussa 2017 yhteensä 813,5 milj. euroa ja se kasvoi 23,9 %. Myynti laski vertailukelpoisesti ilman yritysjärjestelyjen vaikutusta paikallisissa valuutoissa 1,7 %. Toimituspäiviä oli yksi vähemmän kuin edellisenä vuonna. "Keskon myynti jatkoi helmikuussa kasvuaan yritysostojen ansiosta. Myynnin kehitystä päivittäistavarakaupassa ja rakentamisen ja talotekniikan kaupassa heikensi yksi toimituspäivä edellistä vuotta vähemmän", Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo. Päivittäistavarakaupan myynti oli helmikuussa 387,5 milj. euroa ja myynti kasvoi 9,0 %. Päivittäistavarakaupan myynti ilman Suomen Lähikauppaa oli 337,2 milj. euroa ja myynnin vertailukelpoinen kehitys oli -3,0 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli helmikuussa 351,0 milj. euroa ja se kasvoi 49,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman Onnista oli 236,0 milj. euroa ja se laski paikallisissa valuutoissa 2,4 %. Suomessa myynti laski 0,6 % ilman Onnista. Ulkomailla myynti laski paikallisissa valuutoissa 4,9 % ilman Onnista. Rauta- ja sisustuskaupan myynti laski 0,3 % paikallisissa valuutoissa. Vapaa-ajankaupan myynti Suomessa kasvoi 3,6 %, maatalous- ja konekaupan myynti laski 6,3 % ja huonekalukaupan myynti laski 5,2 %. Autokaupan myynti oli helmikuussa 76,3 milj. euroa ja se kasvoi 13,2 % edellisestä vuodesta. Autokaupan myynti ilman AutoCarreraa oli 72,8 milj. euroa ja vertailukelpoinen kehitys oli +8,0 %. Kesko-konsernin myynti euroina ilman arvonlisäveroa helmikuussa 2017:

Helmikuu 2017

Vertailukelpoinen

Milj. e

Muutos, %

muutos, %

Päivittäistavarakauppa yhteensä

387,5

+9,0

-3,0

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa Suomi

193,6

+40,3

-0,6

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa muut maat

157,7

+63,5

-4,9

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa yhteensä

351,0

+49,8

-2,4

Autokauppa yhteensä

76,3

+13,2

+8,0

Yhteiset toiminnot ja eliminoinnit

-1,3

Kaikki yhteensä

813,5

+23,9

-1,7

Suomi yhteensä

656,1

+18,8

-1,2

Muut maat yhteensä

157,4

+50,8

-4,9

Kaikki yhteensä

813,5

+23,9

-1,7

Kesko-konsernin myynti euroina ilman arvonlisäveroa tammi-helmikuussa 2017:

1.1.-28.2.2017

Vertailukelpoinen

Milj. e

Muutos, %

muutos, %

Päivittäistavarakauppa yhteensä

787,1

+13,8

+0,7

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa Suomi

373,4

+51,7

+5,4

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa muut maat

315,2

+70,8

+0,4

Rakentamisen ja talotekniikan kauppa yhteensä

688,7

+59,9

+3,2

Autokauppa yhteensä

167,2

+7,6

+2,4

Yhteiset toiminnot ja eliminoinnit

-2,0

Kaikki yhteensä

1640,9

+28,5

+1,6

Suomi yhteensä

1325,7

+23,1

+1,8

Muut maat yhteensä

315,2

+57,5

+0,4

Kaikki yhteensä

1640,9

+28,5

+1,6

Muutos-% kertoo muutoksen edellisen vuoden vastaavaan kauteen. Vertailukelpoinen muutos-% kertoo muutoksen edellisen vuoden vastaavaan kauteen paikallisissa valuutoissa ja ilman yritysostojen ja -myyntien vaikutusta. Helmikuussa 2017 oli Keskon tukkumyynnissä Suomessa myyntipäiviä 20 eli yksi vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tammi-helmikuussa 2017 oli Keskon tukkumyynnissä Suomessa myyntipäiviä yksi enemmän kuin edellisenä vuonna. Kesko julkistaa ennakkotiedon K-ryhmän vähittäismyynnistä vuosineljänneksittäin osavuosikatsauksen yhteydessä. Lisätietoja antaa talousjohtaja Eva Kaukinen, puh. 0105322338. Kesko Oyj JAKELU Keskeiset tiedotusvälineet www.kesko.fi

Sait tämän viestin Keskon viestinnästä. Lisätietoja osoitteesta www.kesko.fi. Voit poistua jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin tai lähettämällä tiedon osoitteeseen viestinta@kesko.fi.

Kesko ja Oriola-KD perustavat koko Suomen kattavan terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöiden ketjun |

Kesko Oyj

.hs1 {font-size: 10pt !important} .hs2 {font-size: 12pt !important} .hs3 {font-size: 16pt !important} .hs4 {font-size: 11pt !important}

Published: 08:00 CET 13-03-2017 /GlobeNewswire /Source: Kesko Oyj / : KESAV /ISIN: FI0009007900

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 13.03.2017 KLO 09.00 1(2) Kesko ja Oriola-KD perustavat koko Suomen kattavan terveys-, kauneus- ja hyvinvointimyymälöiden ketjun Kesko Oyj ja Oriola-KD Oyj lähtevät rakentamaan Suomeen aivan uudenlaista kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kauppaketjua. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta. Yhteisyrityksen perustaminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju ja verkkokauppa. Toimintaa suunnitellaan laajennettavan lääkemyyntiin, mikäli lainsäädäntö muuttuu. "Yhteisyrityksessä kaksi vahvaa ja vastuullista suomalaista toimijaa yhdistää voimansa. Keskolla on vankka kokemus päivittäistavarakaupasta sekä vahva K-kuluttajabrändi. Oriola-KD puolestaan on arvostettu terveys- ja hyvinvointituotteiden jakelija sekä lääkealan asiantuntija. Lähdemme yhdessä rakentamaan johtavaa terveys-, kauneus- ja hyvinvointiketjua, johon suomalaiset luottavat. Suunnittelemme laajentavamme toimintaa lääkemyyntiin lainsäädännön niin salliessa, lääketurvallisuudesta tinkimättä ja palvelua ja asiantuntemusta korostaen. Uuden kauppaketjun myötä Suomeen syntyy arviolta jopa 1 000 uutta työpaikkaa", sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander. Kumpikin sopimusosapuoli omistaa uudesta perustettavasta yhtiöstä 50 prosenttia. Kesko ja Oriola-KD investoivat ensivaiheessa yhteisyritykseen yhteensä noin 25 miljoonaa euroa. Tavoitteena on ensivaiheessa rakentaa 100 myymälän ketju. Ensimmäiset kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kaupat avataan syksyllä 2017, ja tämän vuoden aikana tavoitteena on avata yhteensä 15 myymälää. Kaupat tulevat toimimaan sekä perinteisinä myymälöinä että verkossa. Yhteisyrityksen perustaminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Asian käsittely saataneen päätökseen viimeistään vuoden 2017 kolmannella vuosineljänneksellä. Oriola-KD:lla on vahva asiantuntemus ja pitkä kokemus hyvinvointi- ja terveystuotteiden sekä lääkkeiden kaupasta Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön omistama Kronans Apotek on Ruotsin markkinoiden kolmanneksi suurin apteekkiketju. Suomenkielinen tiedotustilaisuus tänään kello 13.00 Kesko ja Oriola-KD järjestävät tiedotustilaisuuden tänään maanantaina 13.3.2017 klo 13.00 Hotelli Havenissa osoitteessa Unioninkatu 17, Helsinki. Lisätietoja: Jorma Rauhala, toimialajohtaja, päivittäistavarakauppa, p. 0105322211, jorma.rauhala@kesko.fi Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 0105322113, jukka.erlund@kesko.fi Karoliina Partanen, viestintäjohtaja, päivittäistavarakauppa, p. 010 53 20744, karoliina.partanen@kesko.fi Kesko Oyj JAKELU Nasdaq Helsinki Oy Keskeiset tiedotusvälineet www.kesko.fi K-ryhmä Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 30 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi Oriola-KD Oriola-KD on suomalainen pörssiyhtiö, joka toimii lääkkeiden ja terveys- ja hyvinvointituotteiden vähittäis- ja tukkukaupassa. Oriola-KD:llä on vahva asema Ruotsin, Suomen ja Baltian lääkemarkkinoilla. Edistämme ihmisten hyvinvointia varmistamalla, että lääkkeet ja terveydenhuollon kuluttajatuotteet ja palvelut toimitetaan turvallisesti ja tehokkaasti asiakkaillemme. Oriola-KD:n liikevaihto on 1,6 miljardia euroa, yhtiöllä on 2 821 työntekijää ja 325 apteekkia Ruotsissa ja Latviassa. Yhtiön pääkonttori on Espoossa. www.oriola-kd.com

Sait tämän viestin Keskon viestinnästä. Lisätietoja osoitteesta www.kesko.fi. Voit poistua jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin tai lähettämällä tiedon osoitteeseen viestinta@kesko.fi.

Tavara-autojen ensirekisteröinnit kasvussa |

Tavara-autojen ensirekisteröinnit kasvussa Tiedote. Julkaistu: 01.03.2017 klo 14:33 Autoalan Tiedotuskeskus http://tiedotteet.aut.fi/go/299270-133711-66311219

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin helmikuussa 1 227, kasvua viime vuoden helmikuuhun nähden on 24,4 prosenttia. Pakettiautojen ensirekisteröinnit ovat olleet yhtäjaksoisesti kasvussa jo 18 kuukautta edellisen vuoden vastaavaan kuukauteen nähden.

Uusia kuorma-autoja rekisteröitiin 248, mikä on hieman viime helmikuuta vähemmän. Kuorma-autoja on alkuvuoden aikana rekisteröity 12,7 prosenttia viime vuotta enemmän. Eniten on kasvanut yli 16 tonnin kuorma-autojen kysyntä.

Helmikuussa rekisteröitiin kaiken kaikkiaan 9 164 uutta henkilöautoa. Kuluvan vuoden tammi-helmikuun ensirekisteröintien määrä on 2,1 prosenttia suurempi kuin viime vuoden tammi-helmikuussa. Linja-autoja ensirekisteröitiin helmikuussa 24 kappaletta.Paketti- ja kuorma-autojen ensirekisteröintien on tänä vuonna ennakoitu kasvavan selvästi

Vuosina 2009–2010 ja 2013–2014 paketti- ja kuorma-autoja ensirekisteröitiin poikkeuksellisen vähän, joten kasvun myötä ensirekisteröinnit ovat vähitellen palaamassa pitkän aikavälin keskiarvoihin. Pakettiautoja on tänä vuonna ennakoitu ensirekisteröitävän noin 15000, kun viime vuonna ensirekisteröintien määrä oli noin 13500. Ensirekisteröintien määrä olisi tällöin noin 11 prosenttia viime vuotta suurempi. Kuorma-autojen ensirekisteröintien on tänä vuonna ennakoitu kasvavan noin 3600 ajoneuvoon, eli noin 9 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Kasvun taustalla on maltillinen talouden kasvu ja erityisesti viennin ja investointien kasvuodotukset.

Myös paketti- ja kuorma-autokannan ikääntyminen lisää yritysten tarvetta investoida uuteen ajoneuvokalustoon. Liikennekäytössä olevien pakettiautojen keski-ikä kasvoi viime vuonna 12,6 vuoteen ja kuorma-autojen 13,2 vuoteen. Pääosin tuotantokäytössä oleville ajoneuvoille luvut ovat korkeita.

Pakettiautojen koko on viime vuosina kasvanut

Viime vuonna noin puolet ensirekisteröidyistä pakettiautoista on massaltaan 3,0–3,2 tonnia ja lähes kolmannes pakettiautoista oli kokonaismassaltaan yli 3,2 tonnia. Pakettiautojen keskimääräinen massa oli noin 3,0 tonnia, kun vielä vuonna 2010 massa oli keskimäärin 2,8 tonnia. Samalla pakettiautot ovat ulkomitoiltaan aiempaa suurempia. Pakettiautojen keskimääräinen pituus on 2010-luvulla kasvanut keskimäärin 19,8 cm, leveys 6,1 cm ja korkeus 6,5 cm.

Helmikuun rekisteröintitilastot avautuvat tästä. .

Tutustu paketti- ja kuorma-autojen myyntiennusteisiin täällä.

Tutustu paketti- ja kuorma-autojen kannan ja ensirekisteröintien muutoksiin täällä. .

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tero Kallio, Autotuojat ry, puh. 040 729 4513

toimitusjohtaja Pekka Rissa, Autoalan Keskusliitto ry, puh. 0500 417 300

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT) on autoalan keskeisten toimialajärjestöjen palvelu- ja informaatiokeskus, jonka tehtävänä on edistää myönteisiä asenteita tieliikennettä, autokauppaa, korjaamotoimintaa ja katsastustoimialaa kohtaan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Info Mikäli haluat muuttaa tai peruuttaa tilauksesi, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/go/299271-890074-66311219 Tiedotejakelu on ePressi.comin palvelu. Tiedotteet lähetetään ePressi.comin toimittaja- ja toimitusrekisterille. http://tiedotteet.aut.fi/go/299272-553848-66311219 Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä: http://tiedotteet.aut.fi/a/s/66311219-dbea3bb5f4918e9074894d6ec55481a5/894050

Tiedote: Päivittäistavaroiden vähittäismyynti kasvoi tammikuussa 1,4 prosenttia edellisvuodesta |

Myyntitiedote 1.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Päivittäistavaroiden vähittäismyynti kasvoi tammikuussa 1,4 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* päivittäistavaroiden vähittäismyynnin arvo oli tammikuussa 1 275,2 miljoonaa euroa, mikä oli 1,4 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016.

Päivittäistavarakaupan hintaindeksin** mukaan päivittäistavaroiden hinnat laskivat tammikuussa 1,1 prosenttia vuoden 2016 tammikuusta. Elintarvikkeiden ja alkoholittomien juomien hinnat supistuivat 2,4 prosenttia ja käyttötavaroiden hinnat 2,0 prosenttia edellisvuodesta. Alkoholijuomien ja tupakan hinnat puolestaan nousivat 5,1 prosenttia vuodentakaisesta***. Indeksi kuvaa päivittäistavarakaupoissa myytävien tuotteiden hintojen kehitystä. Kaikkien kuluttajahintojen vuosimuutos**** eli inflaatio oli tammikuussa 0,8 prosenttia. Joulukuussa inflaatio oli 1,0 prosenttia.

- Hintakilpailu päivittäistavarakaupan toimijoiden kesken jatkui tammikuussa erittäin kovana, elintarvikkeiden hintataso laski peräti 2,4 %. Erityisesti tähän hintakehitykseen nähden päivittäistavarakaupan myynnin 1,4 % kasvua voidaan pitää varsin positiivisena tuloksena. Kuluttajien luottamus omaan talouteen on viime aikoina vahvistunut selvästi. On tärkeää, että tätä kehitystä ei romuteta esimerkiksi ruoan arvonlisäveroa korottamalla, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto painottaa.

Päivittäistavaroiden myynti kasvoi tammikuussa pienissä ja suurissa supermarketeissa. Pienten supermarkettien myynti lisääntyi 2,0 prosenttia ja suurten supermarkettien 5,6 prosenttia vuoden 2016 tammikuuhun verrattuna. Muissa myymälöissä myynti sen sijaan laski vuodentakaisesta. Pienmyymälöiden myynti supistui tammikuussa eniten, kaikkiaan 6,5 prosenttia. Valintamyymälöissä myynti laski puolestaan 2,4 prosenttia ja hypermarketeissa 0,2 prosenttia.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan arvonlisäverollisina.

*Tilastossa mukana olevat jäsenyritysten ketjut ovat: K-citymarket, K-supermarket, K-market, K-market Neste-asemat ja muut K-ruokakaupat, Alepa, Sale, Prisma, S-market ja ABC, Valintatalo ja Siwa, Lidl, Stockmann, Tokmanni, M-ketju, Minimani sekä R-kioski.

**Päivittäistavarakaupan hintaindeksi kuvaa elintarvikkeiden, alkoholittomien juomien, mietojen alkoholijuomien, tupakan, kodin kulutustavaroiden, nikotiinivalmisteiden, vitamiinien, puutarhatarvikkeiden, sisäkasvien ja -kukkien, lemmikkieläintuotteiden, sanoma- ja aikakauslehtien irtonumeroiden, henkilökohtaisten hygieniatuotteiden sekä kauneudenhoitotuotteiden hintakehitystä.

***Alkoholi- ja tupakkaveroja korotettiin 1.1.2014 alkaen. Lisäksi tupakkaveroa korotetiin uudelleen 1.1.2015, 1.1.2016, 1.7.2016 ja 1.1.2017. Tupakkatuotteiden osalta verojen nosto on näkynyt kuluttajahinnoissa vasta vähitellen vuosien 2014-2017 aikana.

****Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintaindeksi kuvaa Suomessa ostettujen tavaroiden ja palveluiden hintakehitystä ja sitä käytetään yleisenä inflaation mittarina. Kuluttajahintaindeksi on ketjuindeksi, jossa hyödykekoria ja painoja päivitetään vuosittain. Tilastokeskus on tarkistanut tammikuun 2016 alussa kuluttajahintaindeksin hyödykekorin ja uudistanut painorakenteen sekä siirtynyt käyttämään uutta perusvuotta 2015=100.

Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet: Tiedote (pdf) Päivittäistavaroiden vähittäismyynnin kehitys myymälätyypeittäin tammikuussa 2016 ja 2017 kuvioina ja taulukkoina (pdf) Päivittäistavarakaupan hintaindeksien kehitys tammikuussa 2016 ja 2017 kuviona ja taulukkona (pdf)

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

Tiedote: Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammikuussa |

Myyntitiedote 1.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski tammikuussa

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto laski tammikuussa 4,0 prosenttia vuoteen 2016 verrattuna ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 508,4 miljoonaa euroa. Kehitystä selittää osaltaan muutos tilastoinnissa, kun Anttila poistui tilastosta vuoden 2017 alusta lähtien.

- Tammikuun käyttötavarakaupan tilastoa vääristää se, että Anttila-ketjun myynnit ovat mukana vuoden 2016 vertailuluvuissa, mutta eivät enää vuoden 2017 tiedoissa. Tulemme hakemaan tilaston raportointiin jatkossa ratkaisun, joka antaa tavaratalokaupan kehityksestä oikeamman kuvan. Tammikuun tilastossa elintarvikkeiden myynnin kehitys antanee parhaiten osviittaa tavaratalokaupan käyttötavaramyynnin todellisesta kehityksestä, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Liikevaihto laski tammikuussa kaikissa tuoteryhmissä. Pukeutumisen tuoteryhmässä liikevaihto supistui 13,3 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmässä 8,9 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmän liikevaihto laski 10,2 prosenttia vuoden 2016 tammikuuhun verrattuna. Elintarvikkeiden tuoteryhmän osalta liikevaihto laski tammikuussa puolestaan 0,6 prosenttia. Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Vuoden 2016 vertailuluvuissa mukana tilastossa on lisäksi Anttila-ketju ja sen konkurssipesä. Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet: Tiedote (pdf) Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin tammikuussa 2017 ja 2016 kuvioina ja taulukkoina (pdf)

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

Tiedote: Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi tammikuussa 9,8 prosenttia edellisvuodesta |

Myyntitiedote 1.3.2017 Päivittäistavarakauppa ry Foodservice-tukkukaupan liikevaihto kasvoi tammikuussa 9,8 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin tammikuussa 154,8 miljoonaa euroa, mikä oli 9,8 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2017 tammikuussa oli 21 toimituspäivää** eli kaksi päivää enemmän kuin vuoden 2016 tammikuussa.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy, Wihuri Oy Aarnio ja Suomen Palvelutukkurit Oy

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät.

Tammikuussa arkipyhä oli 6.1.2017.

Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liite: Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon vuosimuutos ja arvo (pdf)

Tammikuusta 2017 lähtien Foodservice-tukkukaupan myyntiluvuissa on mukana myös Suomen Palvelutukkurit Oy:n myynti. Liikevaihdon arvon aikasarjassa on tästä johtuen aikasarjakatkos vuosien 2016 ja 2017 välillä. Vuosimuutoksissa aikasarjakatkosta ei ole vaan muutos on huomioitu vuoden 2017 vertailutiedoissa.

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi