Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Mediaseuranta > Yritystiedotteet

Yritystiedotteet

Tiedote: Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski joulukuussa 3,9 prosenttia |

Myyntitiedote 27.1.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto laski joulukuussa 3,9 prosenttia

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjujen* liikevaihto laski joulukuussa 3,9 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihdon arvoksi kirjattiin 812,0 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi joulukuussa elintarvikkeiden tuoteryhmässä, jossa lisäystä vuodentakaiseen verrattuna kertyi 2,3 prosenttia. Sen sijaan pukeutumisen sekä kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmässä liikevaihto laski. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto supistui 10,2 prosenttia sekä kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän 12,1 prosenttia edellisvuoden joulukuusta. Kaikkiaan käyttötavaroiden tuoteryhmässä liikevaihto väheni 11,7 prosenttia.

Tavaratalo- ja hypermarketketjujen liikevaihto kasvoi vuonna 2016 yhteensä 1,1 prosenttia

- Tavaratalokaupan vuoden 2016 myynti päätyi pieneen kasvuun edelliseen vuoteen verrattuna. Myynnin kehitys oli positiivinen ensimmäisen kerran sitten vuoden 2012. Kasvun veturina toimi elintarvikekauppa. Myös käyttötavarakaupan myynti oli pienessä kasvussa marraskuuhun asti. Käyttötavarakaupan osalta koko vuoden myynti jäi kuitenkin hieman viime vuodesta huonosti sujuneen joulukaupan vuoksi, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Liikevaihto kasvoi elintarvikkeiden tuoteryhmässä 2,7 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Käyttötavaroiden tuoteryhmässä liikevaihto sen sijaan laski 1,4 prosenttia. Pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihto supistui 0,9 prosenttia sekä kodin- ja vapaa-ajan tuoteryhmän 1,7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

- Kotimarkkinoiden kannalta on kriittisen tärkeää, että tänä vuonna saadaan selkeä käänne sekä kuluttajien luottamuksessa että ostovoimassa. Myös kotimaassa toimivien kauppojen toimintaedellytykset suhteessa esimerkiksi ulkomaiseen verkkokauppaan on turvattava. Alaa ei saa rasittaa liialla sääntelyllä tai erilaisten viranomaismaksujen korotuksilla, Luoto painottaa.

Tilaston taustatiedot

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa. Tavaratalokaupan myyntiluvuissa on mukana myös verkkokaupan myynti.

*Jäsenyritysten tavaratalo- ja hypermarketketjut ovat: K-citymarket, Prisma, Sokos, Stockmann, Tokmanni ja Minimani. Lisäksi mukana tilastossa on Anttila-ketju ja sen konkurssipesä.

Vähittäiskauppojen aukioloaikoja säännellyt laki kumottiin 1.1.2016 alkaen, jonka jälkeen kaupat ovat saaneet vapaasti päättää aukioloajoistaan.

Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet: Tavaratalokaupan liikevaihdon kehitys tuoteryhmittäin joulukuussa 2016 ja 2015 kuvioina ja taulukkoina (pdf) Tiedote (pdf)

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

Tiedote: Foodservice-tukkukaupan liikevaihto laski joulukuussa 5,5 prosenttia edellisvuodesta |

Myyntitiedote 27.1.2017 Päivittäistavarakauppa ry

Foodservice-tukkukaupan liikevaihto laski joulukuussa 5,5 prosenttia edellisvuodesta

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten* Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon arvoksi kirjattiin joulukuussa 157,2 miljoonaa euroa, mikä oli 5,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden 2016 joulukuussa oli 21 toimituspäivää** eli saman verran kuin vuoden 2015 joulukuussa.

Liikevaihto laski tammi-joulukuussa 0,2 prosenttia vuodentakaisesta

Foodservice-tukkukaupan kumulatiivinen liikevaihto tammi-joulukuussa 2016 oli 1 896,8 miljoonaa euroa, jolloin laskua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna oli 0,2 prosenttia. Tammi-joulukuussa 2016 kaksi toimituspäivää** enemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuonna 2015.

- Haastava taloustilanne näkyy myös Foodservice-tukkujen liikevaihdossa, joka laski vuonna 2016 jo kolmantena vuonna peräkkäin. Kuluttajien ostovoiman sekä kotimarkkinoilla toimivien palvelualan yritysten toimintaedellytysten vahvistamisen tuleekin olla hallituksen keskeisiä tavoitteita tänä vuonna. Sääntelyn purkua on jatkettava. Esimerkiksi byrokraattisen lupamenettelyn sijaan alkoholijuomien tarjoiluun catering-toiminnassa riittäisi ilmoitusmenettely. Myös tämän muutoksen tulisi olla mukana alkoholilain uudistuksessa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto tiivistää.

Päivittäistavarakauppa ry:n jäsenyritysten kuukausittaisten myyntitietojen tilastointi toteutetaan Tilastokeskuksessa. Jäsenyritykset toimittavat kuukausittaiset tietonsa suoraan Tilastokeskukseen. Tiedot ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa.

Foodservice-tukkukauppa vastaa vähittäiskaupan ulkopuolisesta tavaranvälityksestä. Alasta käytetään myös nimitystä HoReCa-tukkukauppa (Hotels, Restaurants ja Catering), jolla viitataan yhteen alan keskeisistä asiakasryhmistä. Foodservice-tukkukaupalla on myös muita tärkeitä asiakasryhmiä, kuten julkishallinnon keittiöt. Sektori onkin yhteiskunnallisesti merkityksellinen toimiala. Päivittäin joka toinen suomalainen käyttää Foodservice-­tukkukaupan yritysten palveluita ruo­kaillessaan ravintoloissa, kahviloissa sekä työpaikka- ja kouluruokaloissa. Suomen noin 20 355 (2015) ammattikeittiötä eli Foodservice-toimipaikkaa tarjoavat asiakkailleen vuosittain noin 868 miljoonaa ateriaa (2015). Niiden raaka-­aineista suurin osa hanki­taan Foodservice-tukkukaupoista.

*Heinon Tukku Oy, Kespro Oy, Meira Nova Oy ja Wihuri Oy Aarnio

**Toimituspäiviin luetaan kalenterikuukauden arkipäivät (maanantai-perjantai) pl. arkipyhät. Joulukuussa arkipyhiä olivat 6.12.2016 ja 26.12.2016.

Lisätietoja: PTY, toimitusjohtaja Kari Luoto, p. 0400 688 708 Tilastokeskus, aktuaari Seija Karttunen p. 029 551 2741

Liitteet: Foodservice-tukkukaupan liikevaihdon vuosimuutos ja arvo (pdf) Tiedote (pdf)

Päivittäistavarakauppa ry Eteläranta 10 * PL 340, 00131 Helsinki (09) 172 860 * viestinta@pty.fi * www.pty.fi

AuT:n tiedote: Autoala pitää liikenneverkkoyhtiötä koskevaa selvitystä hyvänä avauksena |

Voit lukea vastaanottamasi viestin myös täältä. http://ezine5.poutapilvi.fi/go/aut/q6KZIVGw/2pWdNlIE/

Tiedote 19.1.2017

Autoala pitää liikenneverkkoyhtiötä koskevaa selvitystähyvänä avauksena

Ehdotetut verotuksenmuutokset ovat tarpeellisia

Tänään julkaistussa liikenneverkkoyhtiötä koskevassaliikenne- ja viestintäministeriön selvityksessä kaavaillaan autoilunverotukseen täysremonttia. Yhtiön vastuulle siirtyisi alkuvaiheessa tieverkonylläpito ja kehittäminen. Autoilija maksaisi liikenneverkkoyhtiölleasiakasmaksuina suurin piirtein saman verran kuin valtio nyt kohdentaatieverkon ylläpitoon ja kehittämiseen. Jotta autoilusta kerättävät verot jamaksut eivät kasvaisi, muita liikenteen veroja ehdotetaan samaan aikaanalennettavan. Ehdotuksessa autovero poistettaisiin kokonaan ja ajoneuvoveroalenisi alle puoleen nykyisestä. Myös polttoaineveroa alennettaisiin noin 200miljoonalla eurolla. Autoala tähdentää kuitenkin, että kyse on vastaselvityksestä – ei päätöksestä, saati lakimuutoksista.

Selvitys nostaa esille kestävän vaihtoehdon liikenneverkonylläpitoon ja kehittämiseen. Liikenneviraston mukaan väyläverkon korjausvelkaon noin 2,5 miljardia euroa. Valtion budjettirahoituksesta vapautettuyhtiömalli mahdollistaisi, että liikenneverkon kehittämiseen ja ylläpitoonolisi saatavissa aiempaa enemmän resursseja.

Selvityksessä on löydetty hyvät ratkaisumallit jo ennaltaeniten kritiikkiä herättäneisiin kysymyksiin, jotka liittyvät autojenseurantaan ja paikannukseen sekä uhkaan autoilun kustannusten kasvusta.Aikaperusteiset asiakasmaksut olisivat hyvä siirtymävaiheen ratkaisu matkallakilometripohjaisiin maksuihin.

Autoveron poistamisestaolisi monia hyötyjä

Ministeriön selvityksessä ehdotetaan poistettavaksiautoveroa, jolloin autokannan uudistuminen nopeutuisi, päästöt alenisivat jauudempi turvallinen tekniikka yleistyisi nopeammin autokannassa. Suomi eisaavuta hiilidioksidipäästöjen vähentämiselle asetettuja tavoitteita nykyiselläautoverorakenteella, sillä autokantamme on korkean autoveron takia vanha ja senkiertoaika on yli 20 vuotta.

Aikaan ja myöhemmin kilometreihin sidottu asiakasmaksu onautoilun veropohjana sosiaalisesti oikeudenmukaisempi ja kestävämpi kuinnykyinen autoilun pääomakuluja kasvattava suhdanneherkkä autovero. Kaikki autonomistajat hyötyisivät pidemmällä aikavälillä autoveron poistamisesta, koska sevähentää autoilun pääomakustannuksia merkittävästi.

Päätösten aika onsyksyllä

Selvitys on erinomainen avaus liikenneverkkoyhtiöstäkäytävälle poliittiselle keskustelulle ja muutoksen vaikutusten arvioinnille.Vasta huhtikuussa selviää, eteneekö liikenneverkkoyhtiön valmistelulainsäädäntöön asti. Se edellyttäisi kaikkien hallituspuolueiden sitoutumistaliikenneverkkoyhtiön perustamiseen. Suomi tarvitsee autoilun verorakenteenmuutoksen, vaikka yhtiötä ei perustettaisikaan, sillä autokannanikääntymisongelmaan ei ole muuta kestävää ratkaisua.

Lisätietoja

Tero Kallio, toimitusjohtaja, Autotuojat ry, p. 040 729 4513 Pekka Rissa, toimitusjohtaja, Autoalan Keskusliitto ry, p. 0500 417 300

Autoalan Tiedotuskeskus (AuT) • Mikonkatu 8 A, 10. krs • 00100 Helsinki • etunimi.sukunimi@aut.fi

Mikäli et halua vastaanottaa postia Autoalan Tiedotuskeskukselta tai haluat muuttaa tietojasi, lähetä viesti osoitteeseen kirsi.staff@aut.fi http://ezine5.poutapilvi.fi/go/aut/q6KZIVGw/M8iXTYtL/.

Kesko jatkaa Maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalla |

Kesko Oyj

.hs1 {font-size: 10pt !important} .hs2 {font-size: 12pt !important} .hs3 {font-size: 16pt !important} .hs4 {background: white !important} .hs5 {color: rgb(0, 0, 255) !important; font-size: 12pt !important} .hs6 {color: black !important} .hs7 {color: rgb(0, 87, 184) !important; font-size: 12pt !important} .hs8 {white-space: nowrap !important}

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 18.01.2017 KLO 15.00 1 (2) Kesko jatkaa Maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalla Kesko on valittu Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -listalle sijalle 25 ja samalla maailman vastuullisimmaksi kaupan alan yritykseksi. Kesko on ainoa suomalainen yritys, joka on ollut listalla joka vuosi sen perustamisesta eli vuodesta 2005 lähtien. Maailman 100 vastuullisimman yrityksen Global 100 -lista on julkistettu World Economic Forumissa Davosissa Sveitsissä. Listan yrityksiä arvioitiin 14 kestävän kehityksen mittarilla taloudellisen vastuun, sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun osa-alueilla. "Vastuullinen liiketoiminta on keskeistä hyvän ja kestävän taloudellisen tuloksen saavuttamiseksi. Hyvä hallintotapa, vastuullisuuden varmentaminen ja toimitusketjujen läpinäkyvyys ovat toimintamme perusta", sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander. Vastuullisuus näkyy K-ryhmän jokapäiväisessä toiminnassa K-ryhmä haluaa olla vastuullisuuden edelläkävijä, ja myös sidosryhmät edellyttävät meiltä vastuullisuutta. Marraskuussa 2016 julkaisimme YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja Kesko -sivuston, jolla kerromme, miten edistämme 17 YK:n kestävän kehityksen tavoitetta. Teimme ihmisoikeuksiin liittyvän vaikutusarvioinnin YK:n Yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden mukaisesti ja julkaisimme ihmisoikeussitoumuksen syyskuussa 2016. Julkaisimme lokakuussa 2016 K Code of Conduct -toimintaohjeiston, joka linjaa yhteiset suuntaviivat kaikkien keskolaisten ja yhteistyökumppaneidemme toiminnalle. Aloitimme joulukuussa 2016 seitsemän uuden K-ruokakaupan katolle tulevan aurinkovoimalan rakentamisen. Kesään 2017 mennessä K-ruokakauppojen katoilla toimii jo 15 aurinkovoimalaa. Uusien investointien myötä K-ryhmästä tulee Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja käyttäjä. K-ryhmä on mukana kaupan alan energiatehokkuussopimuksen toimenpideohjelmassa vuosille 2017-2025. Sopimuksen mukaisesti K-ryhmä sitoutuu vähentämään energiankulutustaan erilaisin säästötoimenpitein 7,5 %. Global 100 -listan julkaisee kanadalainen Corporate Knights Inc. ja se perustuu maailmanlaajuiseen noin 4 000 pörssiyhtiöstä tehtyyn arvioon. Vuoden 2017 Global 100 -lista on julkaistu osoitteessa http://www.corporateknights.com/reports/global-100/ Lue lisää: Kesko kestävän kehityksen indekseissä http://kesko.fi/sijoittaja/osaketieto/osakeindeksit/kestavan-kehityksen-indeksit/ Lisätietoja: Matti Kalervo, Kesko Oyj, vastuullisuusjohtaja, puh. +358 50 306 4081, matti.kalervo@kesko.fi Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto oli 8,7 miljardia euroa vuonna 2015 ja henkilökuntaa oli yli 20 000 henkeä. Kesko toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi

Sait tämän viestin Keskon viestinnästä. Lisätietoja osoitteesta www.kesko.fi. Voit poistua jakelulistalta vastaamalla tähän viestiin tai lähettämällä tiedon osoitteeseen viestinta@kesko.fi.