Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Onnistunut ostos nojaa tietoon ja myymälän palveluun

Suomalaiskuluttajat luottavat kivijalkamyymälöihin niin ostopaikkana kuin ostosta edeltävän tiedon hankkimiskanavana. Etenkin myyjien asiantuntemusta arvostetaan – vaikka hinta usein ratkaiseekin. Verkon merkitystä tiedon haussa ei kuitenkaan voi vähätellä.

Kaupan liittoon uusia työmarkkina-asiantuntijoita

Kaupan liiton työmarkkinatiimi vahvistuu. Työmarkkina-asiantuntijoiksi on nimitetty Päivi Leppämäki ja Mikko Kataila.

Maatalouden kannattavuusongelmat eivät ratkea lisäsääntelyllä

Työ- ja elinkeinoministeriön kilpailulain uudistamista valmistelemaan asettama työryhmä ei esitä erillisiä elintarvikeketjua koskevia sääntöjä. Kauppa on raporttiin tyytyväinen ja pitää työryhmän tavoin itsesääntelyä parhaana keinona kehittää ketjun sopimuskäytäntöjä. Kauppa on valmis edelleen kehittämään itsesääntelyjärjestelmää yhdessä muiden elintarvikeketjun toimijoiden kanssa.

Suomalaisten kulutustottumukset Virossa muuttuvat – matkailu uuteen ennätykseen

Suomalaisten matkailu Viroon kiihtyi viime vuonna. Matkustajarakenne ja kulutuskäyttäytyminen näyttäisivät kuitenkin olevan muuttumassa, kun alkoholin haku on vähentynyt. Myös palvelujen käyttö näyttää olevan kasvussa. Jotta suomalaiset palveluyritykset pystyisivät kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla, niiden toimintaedellytyksiä ei saisi heikentää veropolitiikalla.

Yhteiskuntasopimuksen syntyminen ratkaisevan tärkeää ostovoiman kasvulle

Kaupan liiton hallituksen puheenjohtaja Taavi Heikkilä vetoaa Palvelualojen ammattiliitto PAMiin ja Sipilän hallitukseen yhteiskuntasopimuksen synnyttämiseksi.

Tuula Loikkasen vastuulle myös Kaupan liiton kaupalliset toiminnot

Kaupan liiton kaupallisista toiminnoista vastaa 1.6.2016 lähtien Tuula Loikkanen.

Kauppa tarpoo hitaasti eteenpäin

Kaupan liitto ennustaa kaupan alan yltävän tänä vuonna lievään kasvuun. Ostovoimaa tukevat hidas inflaatio ja työttömyyden kasvun pysähtyminen. Uhkana on kuitenkin, että kaupan kitulias kasvu tyrehdytetään kotimaisin toimin. Veronkorotusten sijaan nyt pitäisi viimeistään uudistaa rohkeasti elinkeinoelämän, yhteiskunnan ja työmarkkinoiden rakenteita.

Kaupan liitot yhdistävät voimiaan