Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Hinnat nousivat vajaan prosentin toukokuussa

Kuluttajahinnat nousivat toukokuussa vajaan prosentin. Eniten kallistuivat tupakka, autoilu ja sähkö.

Kaupan alan palkkasumma kasvoi keskimääräistä tahtia

Koko kaupan alan palkkasumma kasvoi kevättalvella jokseenkin samaa tahtia kuin palkkasumma koko taloudessa.

Green deal -muovikassisopimus esittelyssä Kestävän kehityksen vuosijuhlassa

Kaupan liiton ja ympäristöministeriön muovikassisopimus sai erityistä huomiota 31.5. järjestetyssä Kestävän kehityksen tila ja tulevaisuus -sidosryhmätilaisuudessa Finlandia-talolla. Sopimus nostettiin yhtenä esimerkkinä hyvin tehdystä ja vaikuttavasta työstä kestävän kehityksen hyväksi Suomessa.

Sähköisen viestinnän tietosuojan kiristäminen heikentää mahdollisuuksia kohdennettuun markkinointiin

EU:n sähköisen viestinnän tietosuoja-asetus uhkaa heikentää kauppojen mahdollisuuksia tavoittaa markkinoinnillaan asiakkaat. Myös puhelinmyynnille kaavaillaan entistä tiukempia raameja. Komission ehdotus herättää yrityksissä huolta, onhan markkinointi ja mainonta nykyisin yhä useammin digitaalista ja dataan pohjautuvaa.

Tyhjää liiketilaa kaupunkien keskustoissa hieman entistä vähemmän

Tyhjien liiketilojen määrä on hivenen pienentynyt 25 kaupungissa eri puolilla maata. Liiketilojen käytöllä mitattuna kaupunkikeskustojen elinvoima on samalla hieman parantunut. Mitatuista kaupungeista suurimman elinvoimaloikan vuodessa on tehnyt Turku.

Taitaja2017 nosti myös kaupan ammattien arvostusta

Ammattitaidon Suomen mestaruuksista kisailtiin toukokuussa Helsingissä Taitaja2017-finaalissa. Kilpailulajeista erityisesti visuaalinen myyntityö sekä asiakaspalvelu ja myynti olivat niitä, joiden osaajille on kysyntää kaupan alalla.

Kuluttajien luottamus talouteen toukokuussa ennätysvahva

Kuluttajien luottamus talouteen nousi toukokuussa korkeimpaan lukemaan milloinkaan. Kuluttajien arviot sekä maan taloudesta että omasta taloudestaan ovat optimistiset. Kukkaronnyörit ovat hieman löystymässä.