Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Sakon muuntorangaistus eduskunnan käsiteltäväksi lokakuussa

Oikeusministeriö valmistelee sakon muuntorangaistuksen laajentamista koskevan lakiesityksen antamista eduskunnalle lokakuussa.

ERTO ilmoittaa poliittisesta työtaistelutoimenpiteestä

Toimihenkilöliitto ERTO ry on julistanut kaikkia jäseniään koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon.

PAM uhkaa poliittisilla lakoilla

Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti 18.9. kaikkia PAM-aloja koskevasta ylityökiellosta. Ylityökiellon alkamisajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Koko kaupan myynti kasvoi heinäkuussa 6,7 prosenttia vuodentakaisesta

Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan myynti kasvoi heinäkuussa 6,7 prosenttia vuoden 2017 heinäkuuhun verrattuna. Tammi−heinäkuussa koko kaupan myynti kasvoi puolestaan 4,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Kaupan liitto kannattaa edunvalvonnan avoimuutta

Kaupan liitto kannattaa avoimuusrekisterin perustamista ja sitoutuu kaikessa toiminnassaan hyvän edunvalvontatavan periaatteisiin. Avoimuutta voi edistää monella tavalla edunvalvontaorganisaatioissa, myös vapaaehtoisin toimin. Esimerkkinä tästä vaikkapa tuloslaskelman ja taseen julkistus.

Digivero vaatii globaaleja ratkaisuja

Suomessa toimivan kaupan etu on, että digitaalisen talouden verokysymykset ratkotaan globaalilla tasolla, toteaa Kaupan liiton veroasiantuntija Toni Jääskeläinen, joka osallistui IFA:n Etelä-Korean Soulissa pidettyyn kansainväliseen verokongressiin viime viikolla. Soulin-kongressi tarjosi myös mm. alv-teemoja ja tuoreita brexit-huhuja.

Pohjoismaista muotoilua verkon kautta koko maailmalle

Finnish Design Shop myy pohjoismaisia designhuonekaluja ja sisutustuotteita verkossa yli 180 maahan. Kasvua haetaan rohkealla ja innovatiivisella otteella uusilta markkinoilta. Se vaatii verkkokaupalta jatkuvaa kehitystyötä.

Ruokahävikkiä kuriin monin keinoin