Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kuluttajien luottamus talouteen toukokuussa ennätysvahva

Kuluttajien luottamus talouteen nousi toukokuussa korkeimpaan lukemaan milloinkaan. Kuluttajien arviot sekä maan taloudesta että omasta taloudestaan ovat optimistiset. Kukkaronnyörit ovat hieman löystymässä.

Vähittäiskaupassa pientä kasvua huhtikuussa

Vähittäiskauppa näyttää yltäneen huhtikuussa hienoiseen kasvuun. Päivittäistavarakauppa kasvoi kuitenkin pääsiäisen vauhdittamana pari prosenttia edellisvuodesta.

Komissio: verkkokaupan markkinoilla voi olla kilpailua rajoittavia käytäntöjä

Verkkokauppa on lisännyt hintakilpailua, mikä on saanut valmistajat muuttamaan jakelustrategioitaan. Jotkin niistä saattavat rajoittaa kilpailua. Kauppa pitää EU:n komission puuttumista asiaan hyvänä, sillä terveen kilpailun edistäminen on kaikkien etu.

Maksaminen pirstaloituu, piiloutuu ja nopeutuu

Maksaminen pirstaloituu, reaaliaikaistuu ja sulautuu osaksi ostoprosessia. Lisäksi maksamispalvelut ovat murroksessa, joten uusia toimijoita ja uudenlaisia palveluita on tulossa lisää. Nämä maksamisen trendit nousivat esille toukokuun alussa Suomen Pankin maksufoorumissa, joka järjestettiin nyt yhdettätoista kertaa.

Optinen kauppa hyvässä kasvussa alkuvuonna

Optisten tuotteiden ja palveluiden vähittäiskauppa kävi hyvin vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. Tulokseen vaikutti erityisesti monitehosilmälasien hyvin kehittynyt myynti. Optinen kauppa muodostaa suurimman osan näkemisen ja silmäterveyden markkinasta, jonka kokonaisarvoa toimialajärjestö Näe ry arvioi nyt ensimmäistä kertaa.

Muovikassien vähentämiseen sitoutunut jo kuusi kaupan ketjua

Kaupan alan yritykset ovat ryhtyneet toden teolla taisteluun muovijätteen vähentämiseksi. Muovikassien käyttöä vähentävä Green deal -sopimukseen ovat sitoutuneet jo isoimmat päivittäistavarakaupat ja tavaratalot. Viimeisimpänä muovikassien vähentämiseen on sitoutunut UFF. Kaupan liitto järjestää kesäkuussa tilaisuuden, jossa kerrotaan, millaisia työkaluja Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus ja muovikassisopimus tarjoavat yrityksille vastuullisuustyöhön.

Tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotuksen uudistamisessa panostettava yritysten ohjeistamiseen

Maahantuonnin arvonlisäverotus on siirtymässä Tullilta Verohallinnolle. Kaupan näkökulmasta uudistus on kannatettava, sillä se parantaisi maahantuojayritysten kassavirtaa ja sitä kautta kannattavuutta. Uudistuksessa on kuitenkin pidettävä huolta, että yrityksiä ohjeistetaan selkeästi ja kattavasti.

Kauppa ylsi selvään kasvuun maaliskuussa

Teknisellä kaupalla vahva alkuvuosi