Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Perusteettomat maarajoitukset EU:n sisämarkkinoilla kielletty 3.12.2018 alkaen

EU:n uusi geoblokkausasetus kieltää verkkokauppa-asiakkaiden syrjimisen kansallisuuden ja asuin- tai sijaintipaikan perusteella. Sähköisen kaupankäynnin esteitä poistavaa uutta lakia aletaan soveltaa joulukuun 3. päivästä lähtien.

Myynti kasvussa tammikuussa kaikilla kaupan toimialoilla

Koko kaupan myynti kasvoi tammikuussa peräti 7,6 prosenttia vuoden 2017 tammikuuhun verrattuna. Kasvu oli vahvinta tukku- ja autokaupassa, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Kuluttajien vahva luottamus talouteen jatkuu

Kuluttajien luottamusindikaattori oli helmikuussa 25,8 ja maaliskuussa 24,7. Vaikka luottamuksessa on nähtävissä pientä laskua verrattuna helmikuuta maaliskuuhun, ovat nämä kaksi luottamusindikaattorilukua 30-vuotisen mittaushistorian korkeimmat, kertoo Tilastokeskus.

Tekoäly on markkinoinnin suurin muutos vuosisataan

Tekoäly on suurin muutos, mitä markkinoinnissa on tapahtunut sataan vuoteen. Uusia seikkoja on otettava huomioon. Ja jos Suomea halutaan tekoälyn kärkikaartiin, paljon on tehtävää.

Asiakaskokemus on yrityksen strategian ydintä

Asiakaskokemus on yritysjohtamisen kovinta ydintä, ei markkinointihattaraa. Siksi yrityksissä olisi analysoitava, mistä osasista se koostuu ja mitkä niistä ovat elintärkeitä.

Kehysriihessä selviää, onko valtiolla jo varaa puuttua myymälävarkauksiin

Kaupan liitto ja Suomen Yrittäjät vetosivat 13.12.2017 oikeusministeri Antti Häkkäseen sakon muuntorangaistuksen palauttamiseksi rikoslakiin. Varaton näpistelijä jää ilman rangaistusta, kun poliisi ei vie toistuviakaan varkauksia tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Optisen alan neuvotteluratkaisu hyväksytty liittojen hallituksissa

Kaupan liiton ja Toimihenkilöliitto ERTOn 2.3.2018 saavuttama neuvottelutulos optisen alan työehtosopimuksesta on vahvistettu molempien liittojen hallinnoissa. Uusi työehtosopimus on voimassa 1.2.2018−28.2.2021.