Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Ruotsin suosituin verkkokauppatapahtuma Emeet Suomeen

Emeet kokoaa suomalaiset ja ruotsalaiset verkkokauppiaat Helsinkiin 4. toukokuuta. eCom Growth -kasvuohjelma ja Ehandel.se tuovat Ruotsissa suuren suosion saavuttaneen tapahtumakonseptin ensi kertaa Suomeen.

Kiinalainen WeChat Eurooppaan

Kiinan suurin sosiaalisen median alusta WeChat aikoo laajentaa verkkokaupankäynti- ja maksupalveluitaan myös eurooppalaisten brändien käyttöön. Ensimmäisenä se rantautuu Britanniaan.

Autokauppa uskoo valoisaan tulevaisuuteen

Autoalan Keskusliiton suhdannebarometri näyttää autoalalle aiempaa myönteisempää kehitystä. Autoalan ennusteen mukaan tänä vuonna myydään 120 000 uutta henkilöautoa. Kasvusta huolimatta määrä jää selvästi 2000-luvun huippuvuosista.

Osa-aikatyön rajoittamisen sijaan on ratkaistava työttömyysturvan ongelmat

Kaupan liitto pitää tärkeänä, että mahdollisuutta tarjota osa-aika- ja keikkatyötä ei rajoiteta nykyisestä. Sen sijaan tulisi puuttua pikemminkin työttömyysturvaan liittyviin epäkohtiin. Liitto muistuttaa, että osa-aikatyön rajoittaminen heikentäisi työllisyyttä.

Vuoden nuori merkonomi on Karo Rönty Mercuriasta

Tämän vuoden Nuori Merkonomi ja Liiketalouden Osaaja 2017 on Karo Rönty. Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta valmistunut Rönty palkitaan 1 100 euron apurahalla. Kilpailulla halutaan palkita aktiivisia opiskelijoita ja nostaa merkonomin tutkinnon arvostusta.

Tokmanni mukaan hankintaketjujen ihmisoikeusriskejä ehkäisevään toimintaan

Suomalaiset päivittäistavarakaupat ovat vahvasti mukana varmistamassa ihmisoikeuksien toteutumista hankinnoissaan. Nyt uutena yrityksenä YK:n periaatteita hankintaketjuissaan sitoutui noudattamaan myös Tokmanni. Tähän mennessä mukaan ovat liittyneet suomalaisen päivittäistavarakaupan suuret toimijat Kesko ja SOK ja Tuko Logistics.

Alkuvuoden autokauppa viime vuoden lukemissa

Uusia henkilöautoja rekisteröitiin maaliskuussa hieman viimevuotista vähemmän. Koko alkuvuoden aikana ensirekisteröintien määrä on kuitenkin samoissa lukemissa kuin vuosi sitten. Sen sijaan pakettiautojen kysyntä jatkaa yhä kasvuaan.