Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Optinen kauppa kasvussa

Optisen alan vähittäiskauppa kasvoi tammi-kesäkuussa puolisentoista prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Toisella kvartaalilla myynti supistui puolitoista prosenttia. Toimialan tulevaisuuden odotukset ovat kuitenkin valoisat ja myynnin hyvän kehityksen uskotaan loppuvuonna elpyvän. Tuotekauppaa ja terveydenhuollon palveluita yhdistävää toimialaa vauhdittaa Suomen talouskasvun lisäksi sote-uudistus, jonka luotetaan tuovan uusia mahdollisuuksia.

EK otti tärkeän kannan lääkejakelun ja alkoholin vähittäismyynnin ja markkinoiden avaamiseen

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa avata markkinoita kilpailulle ja edistää siten yhteiskunnalle aikaansaatavia hyötyjä. Tavoitteena on edistää markkinoiden avaamista ja kilpailun tehostamista lääkejakelussa ja alkoholin vähittäismyynnissä. Palvelualojen suurin toimija kauppa pitää linjausta erittäin tärkeänä.

Kaupan liitto mukana pohjoismaisessa tapaamisessa

Apteekkimarkkinoiden sääntely, alkoholinmyynnin monopoli, Brexit ja ulkomainen verkkokauppa. Pohjoismaiset kaupan alan toimialaliitot kokoontuivat viime viikolla vuotuiseen tapaamiseen Islannin Borgarnessissa, jossa käsiteltiin jälleen kaupan alan ajankohtaisia kysymyksiä.

Kuluttajien luottamus talouteen vakaata elokuussa

Kuluttajat olivat elokuussa toiveikkaita Suomen talouden suhteen. Sen sijaan usko oman talouden kohenemiseen laski hivenen. Rahankäytössä ollaan maltillisia.

Maksaminen murroksessa: katoaako käteinen?

Maksutavat ovat kehittyneet viime vuosina kiihtyvään tahtiin, ja tämä vaatii kaupalta ja kuluttajilta yhä nopeampaa uusien käytäntöjen omaksumista. Lisääntyvätkö kortit kuluttajan kukkarossa vai pitääkö käteisellä maksaminen pintansa?

Elintarvikeketjun sopimussuhteita kehitetään parhaiten ketjun itsesääntelyllä

Euroopan komissiossa on käynnissä menettely, jossa selvitetään elintarvikeketjun toimintaa. Kaupan liitto antoi komissiolle vastineensa tällä viikolla. Komissiolta voidaan odottaa mahdollisia säädöstoimia keväällä 2018.

Työmarkkina-asiantuntijan tietoisku: Pitääkö työnantajan tarjota työtä määräaikaisuuden päättyessä?

Vastaus otsikon kysymykseen on, että pääsääntöisesti ei tarvitse. Hiljattain korkein oikeus kuitenkin teki toisenlaisen päätöksen. Mistä tapauksessa oli kyse, ja mitä merkitystä päätöksellä on kaupan alalla?