Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Miten valmistautua Ison-Britannian eroon EU:sta?

Yritysten ja muiden elinkeinonharjoittajien kannattaa varautua ajoissa brexitiin eli Ison-Britannian 30.3.2019 tapahtuvaan eroon EU:sta. Komissio antoi tammikuun lopussa kaksi tiedonantoa koskien eron vaikutuksia ja niihin valmistautumista.

Käytetyt tavarat vaihtavat omistajaa yhä enemmän verkossa

Vertaisverkkokauppa eli kuluttajien välinen käytetyn tavaran ostaminen ja myyminen netissä kasvaa 5–10 prosentin vuosivauhdilla. Tutkimuksen mukaan vertaisverkkokaupassa näkyy kuluttajien arvomaailman murros.

Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat

Kaupan työehtosopimus, vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus sekä varasto- ja kuljetusesimiesten työehtosopimus umpeutuvat 31.1.2018.

Kuluttajien luottamus vahvempaa kuin koskaan

Kuluttajien luottamusindikaattori oli tammikuussa peräti 24,2. Kyseessä on mittaushistorian korkein lukema, kertoo Tilastokeskus.

Muotikauppa vähentää ostoskassikulutusta

Ruotsalaisten muotiketjujen One Bag Habit -aloite laajenee Suomeen. Kampanjan tavoitteena on kiinnittää huomiota ostoskassien aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin. One Bag Habit on tervetullut lisä keinovalikoimaan, kun mm. muovin kulutusta pyritään vapaaehtoisin toimin vähentämään.

Komissio haluaa enemmän vapautta alv-kantoihin ja helpotuksia pienyrityksille

Komissio antoi viime viikolla kaksi tärkeää arvonlisäverodirektiivin muutosehdotusta, jotka koskevat arvonlisäverokantoja sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

The future of retail is now!

Kaupan alan päättäjät eri puolilta maailmaa kokoontuivat tammikuun puolessa välissä New Yorkiin keskustelemaan alan nykytilasta ja erityisesti tulevaisuudesta. Muutosvauhti kiihtyy kiihtymistään, ja kaupan tulevaisuus tuntuu olevan jo tässä ja nyt.

Muovia vastuullisesti kaupassa