Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Autokauppa viime vuotta jäljessä

Uusien henkilöautojen rekisteröinnit vähenivät huhtikuussa selvästi. Sen sijaan uusien pakettiautojen rekisteröintimäärät jatkavat edelleen kasvuaan. Entistä useampi uuden henkilöauton ostaja on nyt valinnut ajopelikseen sähköauton tai hybridin.

Enemmistö suomalaisista kannattaa väljempää alkoholipolitiikkaa

Valtaosa suomalaisista vapauttaisi A-oluen ja mietojen viinien myynnin ruokakauppoihin, käy ilmi tuoreesta selvityksestä. Suomalaiset näyttävätkin puoltavan alkoholimyynnin sääntelyn keventämistä päättäjiä rohkeammin.

Viikon tietoisku: Mitä yrittäjän kannattaa huomioida arvonlisäveron verovarastoista?

Onko sinulla tax-free-myymälä lentokentällä tai oletko muulla tavoin tekemisissä verovarastojen kanssa? Liittyykö toimintasi laivojen tai lentokoneiden varustamiseen? Verohallinto on julkaissut päivitetyn ohjeen arvonlisäveron verovarastoista. Kerromme, mitä yrittäjän tulee ottaa huomioon muutoksessa.

Taavi Heikkilä: Elinvoimainen palveluala osaksi hallitusohjelmaa

Miksi Palvelualojen tulevaisuusohjelma rakennetaan ja miten työ on käynnistetty? Miten kaupalla meni vuonna 2016, entä millaiset ovat näkymät eteenpäin? Kaupan vuosi -verkkojulkaisu koostaa avaintiedot viime vuodesta, mutta myös kaupalle juuri nyt ajankohtaisimmat teemat.

Sääntelyn purkamista pitää jatkaa

Kaupan liitto kannustaa maan hallitusta jatkamaan sääntelyn purkamista. Kilpailua apteekkialalla pitää lisätä edelleen vastuullisesti. Kannustinloukkujen purkamiseen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen liittyvät toimenpiteet ovat tärkeitä.

LVI-teknisten tuotteiden kysyntä jatkoi kasvuaan

Vilkas rakentaminen on pitänyt rakennustuotteiden kysynnän korkealla. LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoikin kovaa vauhtia alkuvuodesta. Alan liitto pitää myös näkymiä hyvin lupaavina.

Sähkötekninen tukkukauppa kasvoi reippaasti

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi yli kymmenen prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sähköteknisten tuotteiden ja sähköistysratkaisujen kysyntä on kovaa vilkkaasta rakentamisesta johtuen.