Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Case kauppa: UFF:n logistiikkaketjukin on mahdollisimman ilmastoystävällinen

Ilmasto- ja globaalikehityksen kansalaisjärjestö U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf:n (UFF) koko olemassaolo perustuu kiertotaloudelle.

Koko kaupan myynti kasvoi helmikuussa 3,5 prosenttia vuodentakaisesta

Tukkukaupan myynti kasvoi 4,3 prosenttia ja vähittäiskaupan myynti puolestaan 3,3 prosenttia vuoden 2017 helmikuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Janne Koivisto on nimitetty Ecommerce Europen hallitukseen

Eurooppalainen sähköisen kaupankäynnin etujärjestö Ecommerce Europe on nimittänyt Kaupan liiton asiantuntija Janne Koiviston hallituksensa jäseneksi. Koivistolla on pitkä kokemus kaupan alan edunvalvonnasta niin kotimaassa kuin EU:ssa.

Teknisen Kaupan Liitto: Moottoripyörien ja mopojen ajokorttiuudistus nostaisi kuluttajien kustannuksia

Hallitus kaavailee ajokorttilakiin muutoksia, joilla olisi pääasiassa negatiivisia vaikutuksia mopo- ja moottoripyöräkorttien hankintaan. Siksi moottoripyöräilijöiden edunvalvojat toivovat lakiesitykseen vielä muutoksia.

Kaupan työehtosopimusten muutokset pähkinänkuoressa

Kaupan työehtosopimusneuvottelut päättyivät maaliskuussa. Neuvotteluiden myötä Kaupan työehtosopimukseen, Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimukseen sekä Varasto- ja kuljetusesimiesten työehtosopimukseen sovittiin useita muutoksia. Jos et ole vielä tutustunut uusiin työehtosopimuksiin, tee se nyt!

Perusteettomat maarajoitukset EU:n sisämarkkinoilla kielletty 3.12.2018 alkaen

EU:n uusi geoblokkausasetus kieltää verkkokauppa-asiakkaiden syrjimisen kansallisuuden ja asuin- tai sijaintipaikan perusteella. Sähköisen kaupankäynnin esteitä poistavaa uutta lakia aletaan soveltaa joulukuun 3. päivästä lähtien.

Myynti kasvussa tammikuussa kaikilla kaupan toimialoilla

Koko kaupan myynti kasvoi tammikuussa peräti 7,6 prosenttia vuoden 2017 tammikuuhun verrattuna. Kasvu oli vahvinta tukku- ja autokaupassa, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.