Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Vähittäiskaupan vuoden työpaikkaohjaaja tulee Joensuun Prismasta

Vähittäiskaupan vuodentyöpaikkaohjaaja on valittu. Palkinto myönnettiin Joensuun Prismassa työskentelevälle Seija Hämäläiselle.

Kauppa piristyi tammikuussa

Kaupan hyvä kehitys jatkui tammikuussa. Vähittäiskauppa ylsi kolmen prosentin kasvuun. Auto- ja tukkukaupassa liikevaihdon kasvu huiteli peräti 10 prosentissa. Myös konkurssien määrän väheneminen jatkui.

Oppiminen viedään luokkahuoneista työpaikalle

Työn opinnollistaminen eli joidenkin opintojaksojen suorittaminen työssä oppien on uusi ja vaihtoehtoinen tapa opiskella ammattikorkeakoulussa. Se on myös keino tiivistää yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä.

Elinvoimaiset kunnat tarvitsevat kauppaa – Kauppa tarvitsee sujuvaa päätöksentekoa

Keväällä valittavat uudet kuntapäättäjät istuvat paljon päällä. Kaupan alan yritysten näkökulmasta etenkin lupaprosessien ja kaavoituksen sujuvoittaminen sekä yritysten tasapuolinen kohtelu ovat tärkeitä. Osaavan työvoiman saamiseksi myös yhteistyö kunnallisten oppilaitosten kanssa tulisi olla sujuvaa.

Kilpailulakiin esitetyt muutokset voisivat johtaa toimialaliittojen konkursseihin ja yritysten pilkkomisiin

Kauppa on tyytyväinen, ettei kilpailulain uudistamista pohtinut työryhmä esitä elintarvikeketjua koskevia tiukennuksia kilpailulakiin. Huolestuttavaa esityksessä sen sijaan ovat kilpailulain rikkomisesta elinkeinoelämän toimialayhdistykselle määrättävän seuraamusmaksun kohtuuton korottaminen ja uusi säännös, joka mahdollistaisi toimivien yritysten pilkkomisen.

Case: HOK-Elanto vaihtaa pikkupussit biopusseihin

Pääkaupunkiseudun osuuskauppa HOK-Elanto luopuu pikkupusseista kassoilla ja muuttaa muoviset ostoskassit maksullisiksi jo tänä keväänä. Taustalla on Kaupan liiton ja ympäristöministeriön Green Deal -sopimus, jolla pyritään vähentämään muovikassien ja -pussien kulutusta vuoteen 2025 mennessä.

Osa-aikatyön vaikeuttaminen heikentäisi työllisyyttä

Osa-aikatyöstä syntyy helposti yksinkertaistettu kuva, joka ei vastaa koko totuutta. Ymmärretäänkö osa-aikatyön merkitys yrityksille, entä mikä on osa-aikatyön merkitys työntekijöille, joista suurin osa kertoo tekevänsä sitä omasta tahdostaan tai henkilökohtaisten syiden vuoksi? Entä miten osa-aikatyöllä voidaan vaikuttaa kuluttajien tyytyväisyyteen ja sitä kautta myös suomalaisen kaupan pärjäämiseen yhä kovenevassa kansainvälisessä kisassa?