Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Sääntelyn purkamista pitää jatkaa

Kaupan liitto kannustaa maan hallitusta jatkamaan sääntelyn purkamista. Kilpailua apteekkialalla pitää lisätä edelleen vastuullisesti. Kannustinloukkujen purkamiseen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen liittyvät toimenpiteet ovat tärkeitä.

LVI-teknisten tuotteiden kysyntä jatkoi kasvuaan

Vilkas rakentaminen on pitänyt rakennustuotteiden kysynnän korkealla. LVI-teknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoikin kovaa vauhtia alkuvuodesta. Alan liitto pitää myös näkymiä hyvin lupaavina.

Sähkötekninen tukkukauppa kasvoi reippaasti

Sähköteknisten tuotteiden tukkumyynti kasvoi yli kymmenen prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Sähköteknisten tuotteiden ja sähköistysratkaisujen kysyntä on kovaa vilkkaasta rakentamisesta johtuen.

Kaupan liitto mukana perustamassa Tampereen korkeakoulusäätiötä

Uutta mallia suomalaiseen korkeakoulutukseen rakentava Tampere3-prosessi saavutti tänään tärkeän merkkipaalun, kun Tampereen korkeakoulusäätiö perustettiin. Kaupan liitto on yksi säätiön perustajista. Suomen suurimmalle toimialalle on tärkeää olla mukana rakentamassa alan toimintaedellytyksiä parantavaa suomalaista korkeakoulutusta.

Vähittäiskaupan Tutkimussäätiö uudistuu

Kaupan liitto tulee mukaan vähittäiskaupan alan tutkimukseen keskittyvän säätiön toimintaan. Viimesyksyisen sääntömuutoksen seurauksena Kaupan liitosta tulee säätiön perustajajäsen. Liitolle on tärkeää vahvistaa yritysten ja tutkimuksen välisiä yhteyksiä kaupan alan tulevaisuuden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Arvonlisäveron muutokset aiheuttavat kaupoille miljoonien kustannukset

Jos hallitus yrittää paikata valtion kassan vajausta korottamalla arvonlisäveroa, siitä aiheutuu kaupoille merkittävät kustannukset. Kaupan ja palveluiden kustannustaakkaa ei pidä missään tapauksessa nyt nostaa.

Konkurssihakemukset vähenivät alkuvuonna huomattavasti

Kaupan yrityksiä koskevien konkurssihakemusten määrä väheni huomattavasti alkuvuonna viime vuoden alkuun verrattuna. Suunta oli sama kaikilla toimialoilla.

Kiinalainen WeChat Eurooppaan