Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Ole koutsi, älä pelikaveri – Älä välitä alkoholia alaikäiselle

Päivittäistavarakaupoissa käynnistynyt Ole koutsi -kampanja muistuttaa, että alaikäisille nuorille ei tule välittää alkoholia. Kampanjan kasvoina toimii valmentaja Jukka Jalonen, joka valmentaa aikuisia sanomaan nuorelle jämäkästi ei.

Vähittäiskauppa notkahti helmikuussa

Vähittäiskaupan myynti näyttää supistuneen helmikuussa aavistuksen. Vuosi sitten myyntiin vaikutti kuitenkin karkauspäivän tuoma ylimääräinen kauppapäivä.

Hypermarkettien voittokulku jatkui viime vuonna

Kauppojen aukiolon vapauttaminen, ruoan hinnan aleneminen ja kuluttajien luottamuksen vahvistuminen piristivät päivittäistavarakauppaa viime vuonna. Erityisesti hypermarketeilla ja isoilla supermarketeilla meni hyvin. Markkinaosuuksiaan kasvattivat niin K- ja S-ryhmä kuin Lidlkin.

Kaupan palkkasumman kasvu jatkuu

Kaupan palkkasumma jatkoi kasvuaan myös tammikuussa. Kasvu on jatkunut nyt jo vuoden ajan. Erityisesti ovat kasvaneet palkkasummat autokaupassa ja urheilukaupassa.

Vähittäiskaupan vuoden työpaikkaohjaaja tulee Joensuun Prismasta

Vähittäiskaupan vuodentyöpaikkaohjaaja on valittu. Palkinto myönnettiin Joensuun Prismassa työskentelevälle Seija Hämäläiselle.

Kauppa piristyi tammikuussa

Kaupan hyvä kehitys jatkui tammikuussa. Vähittäiskauppa ylsi kolmen prosentin kasvuun. Auto- ja tukkukaupassa liikevaihdon kasvu huiteli peräti 10 prosentissa. Myös konkurssien määrän väheneminen jatkui.

Oppiminen viedään luokkahuoneista työpaikalle

Työn opinnollistaminen eli joidenkin opintojaksojen suorittaminen työssä oppien on uusi ja vaihtoehtoinen tapa opiskella ammattikorkeakoulussa. Se on myös keino tiivistää yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä.