Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Vastuullista markkinataloutta – Kaupan vuosi -verkkopaketista ajankohtaiskattaus kauppaan ja palveluihin

Millainen oli vuosi 2017 kaupalle, miltä näyttää meno nyt? Kaupan vuosi
-kokonaisuus tarjoaa tuoreen kattauksen toimialaan. Case-tarinoissa syvennytään muun muassa tasapuolisempaan sääntelyyn, nuorten hyvinvointiin tähtääviin toimenpiteisiin, ruokahävikin vähentämiseen sekä kyläkaupan rooliin yhteisöllisyyden ylläpitäjänä.

Käteistä kaupan kassalta – mutta millä hinnalla?

Valtaosa käteisestä rahasta nostetaan Suomessa käteisautomaateista, mutta asiakkailla on myös mahdollisuus tehdä nostoja monien kauppojen kassoilta. Lisäpalveluna tämä onnistuu kaupassa jatkossakin, mutta Kaupan liiton mielestä palvelun tarjoamisen pitää säilyä vapaaehtoisena.

Kaupan liitto: Lisäsääntely ei paranna elintarvikeketjun sopimussuhteita eikä tuottajan asemaa

Euroopan komissio antoi huhtikuun puolivälissä ehdotuksensa epäterveiden kaupan käytäntöjen kieltämiseksi elintarvikeketjussa. Suomessa samaa asiaa käsittelevän elintarvikemarkkinalain luonnos on ollut lausunnolla jo muutaman viikon. Kaupan liiton mielestä elintarvikeketjun sääntelyä ei ole tarvetta lisätä.

Komissio haluaa vahvistaa kuluttajansuojaa

EU-komissio julkaisi 11.4.2018 ns. New Deal for Consumers -toimenpidepaketin, joka sisältää useita lainsäädäntöaloitteita.

Muutoksia arvoseteleiden verotukseen

Hallitus on antanut esityksen, joka muuttaa arvoseteleiden arvonlisäverotusta. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2019. Esitys koskee mm. lahjakortteja, vouchereita, prepaid-kortteja ja muita arvoseteleitä. Esityksen taustalla on arvosetelidirektiivi, jonka tarkoituksena on yhtenäistää arvoseteleiden verokohtelua.

Case kauppa: UFF:n logistiikkaketjukin on mahdollisimman ilmastoystävällinen

Ilmasto- ja globaalikehityksen kansalaisjärjestö U-landshjälp från Folk till Folk i Finland rf:n (UFF) koko olemassaolo perustuu kiertotaloudelle.

Koko kaupan myynti kasvoi helmikuussa 3,5 prosenttia vuodentakaisesta

Tukkukaupan myynti kasvoi 4,3 prosenttia ja vähittäiskaupan myynti puolestaan 3,3 prosenttia vuoden 2017 helmikuuhun verrattuna, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.