Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Case kyläkauppa: palveluammatissa kylän sydämessä

Kyläkauppias todella tuntee asiakkaansa ja myös palaute työstä tulee välittömästi – niin risut kuin ruusutkin. Tämän tietää Pentti Kaulamo, joka on työskennellyt K-Market Konnuslahden kauppiasyrittäjänä Leppävirralla Pohjois-Savossa lähes 40 vuotta.

Suomalaisen muotikaupan vuosisata

Pukeutumiskaupasta tuli osa suomalaista arkea viime vuosisadan alussa, kun kauppaa koskevia rajoituksia purettiin runsaasti 1800-luvun lopulla, ja myös ensimmäiset erikoistuneet naistenvaatekaupat syntyivät. Itsenäisen Suomen täyttäessä 100 vuotta on monipuolinen ja kansainvälinen muotikauppa osa lähes joka kylän ja kaupungin katukuvaa. Viime vuonna muodin vähittäiskaupan liikevaihto oli 2,3 miljardia euroa.

Kauppa vie suomalaisia elintarvikkeita maailmalle

Kaupan ketjut vievät nyt vauhdilla suomalaisia elintarvikebrändejä uusille markkinoille. Pienillekin kotimaisille toimijoille, jotka eivät ole ennen harjoittaneet vientiä, on nyt tarjolla uusia tapoja kasvaa ja kehittyä.

Kaupan kokonaismyynti vahvassa kasvussa elokuussa

Tilastokeskuksen mukaan koko kaupan myynti kasvoi elokuussa 6,7 prosenttia edellisvuoden elokuuhun verrattuna.

Maahantuonnin arvonlisäverotuksen muutoksiin kannattaa varautua ajoissa

Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullista Verohallinnolle vuoden vaihteessa. Siirtoon kannattaa varautua jo nyt, sillä yritysten toiminnanohjausjärjestelmien sekä sisäisten menettelyjen ja ohjeistusten tulee olla päivitettyinä viimeistään 1.1.2018.

Selvitys: pelkillä alkoholiveron korotuksilla ei riittäviä vähennyksiä matkustajatuontiin

Taloustutkimus Oy selvitti syyskuussa alkoholilain vähittäiskauppaa koskevien muutosten sekä Suomen ja Viron veronkorotusten yhteisvaikutuksia matkustajatuontiin, verotuloihin ja kulutukseen Päivittäistavarakauppa ry:n toimeksiannosta.

Kauppa tekee töitä energiatehokkuuden parantamiseksi

Energiatehokkuustoimet ovat yrityksille tärkeitä vastuullisuuden kannalta. Niillä voi aikaansaada myös merkittäviä säästöjä. Energiatehokkuussopimuksessa mukana olevat kaupan alan yritykset säästivät v. 2016 päättyneellä sopimuskaudella toteutetuilla toimenpiteillä energiakuluissaan noin 14 milj. euroa vuodessa.

Suomen liikenneinfra kilpailee globaalisti