Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Avaimia menestyvään muotikauppaan

Menestyviä muotikaupan tekijöitä yhdistää usko kansainvälisyyteen, asiakkaan toiveiden asettaminen etusijalle sekä yrityksen arvojen ja identiteetin rohkea esiintuominen - olipa kyse nuorista startupeista tai kaupan suurimmista toimijoista. Suomessa muotia ostetaan käytännönläheisesti eikä kuluttajan hintatietoisuuttakaan tule unohtaa.

Ulkomainen etäkauppa on saatava muovin kierrätyksen maksajaksi

Suomalainen kauppa ja teollisuus maksavat tällä hetkellä ulkomaisesta etäkaupasta aiheutuvien muovipakkausten keräyksen ja kierrätyksen. EU:n ulkopuolelta kuluttajien etäkaupan kautta Suomeen päätyvät pakkausmateriaalit ovat usein myös merkitsemättömiä ja jopa haitallisia, mikä aiheuttaa kansallisille toimijoille lisäkustannuksia.

Tunnustusta ympäristöministeriön ja Kaupan liiton yhteiselle muovikassisopimukselle

Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeristö on valinnut ympäristöministeriön ja Kaupan liiton välisen Green Deal -muovikassisopimuksen vuoden vaikuttavimmaksi sitoumukseksi.

Tekniikka edistämään muotikauppaa ja vaateteollisuutta

Kaupan alan murros, verkkokaupan tarjoamat mahdollisuudet sekä asiakkaiden kulutustottumusten muuttuminen edellyttävät entistä syvällisempää asiakastarpeiden ymmärrystä. Teknologian Tutkimuskeskus VTT Oy esitteli Muotikaupan monet kasvot -seminaarissa 22.5. uusia teknologioita, joiden avulla asiakkaalle voidaan jatkossa tarjota entistä parempaa palvelua ja uusia kokemuksia.

Kaupungistuminen tuo uusia haasteita kaupalle

Kaupungistuminen puhuttaa paitsi Suomessa myös EU:n tasolla. Kaupan alan eurooppalainen etujärjestö EuroCommerce järjesti toukokuun puolessa välissä seminaarin, johon kansallisten kaupan alan liittojen edustajat kokoontuivat pohtimaan kaupan yritysten tilannetta muuttuvassa toimintaympäristössä.

Kuluttajien luottamus pysyi vahvana toukokuussa

Kuluttajien luottamusindikaattori oli toukokuussa 24,8, kun se vastaavaan aikaan vuonna 2017 sai arvon 24,1. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,5, kertoo Tilastokeskus.

Osaamo-hanke: nuoret kiinni opintoihin ja työelämään

Kaupan ala on suurin nuorten työllistäjä, sillä yli 20 prosenttia alle 25-vuotiaista työssäkäyvistä nuorista työskentelee alalla. Kauppa oli mukana Osaamo-hankkeessa tukemassa nuorten urapolkuja opintoihin ja työelämään – kaupan alan monipuoliselle tehtäväkentälle.