Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Aukiolot vapautuivat, myyjien määrä kasvoi

Myyjien määrä kasvoi viime vuonna Kaupan liiton jäsenyrityksissä yli neljällä prosentilla. Tuoreet palkkatilastot näyttävät siis vahvistavan yritysten julkisuudessakin kertomia tietoja, että myyjiä on palkattu lisää vapautuneiden aukiolojen seurauksena. Samalla myyjien työvoiman vaihtuvuus väheni edellisvuodesta.

Onko kuluttajien varovaisuus kasvussa?

Kuluttajien luottamus omaan talouteen on jatkanut vahvistumistaan. Helmikuussa kuitenkin esimerkiksi viihde-elektroniikan, kodin koneiden ja harrastus- ja urheiluvälineiden ostoaikomukset ovat romahtaneet.

Päivittäistavarakaupan 5 trendiä vuonna 2017

Millaista kehitystä päivittäistavarakaupassa on odotettavissa tänä vuonna? IGD:n tutkimusraportti Länsi-Euroopan ruokakauppatrendeistä kertoo, että pienet kaupat, kaupan omat tuotemerkit, muuhunkin kuin halpoihin hintoihin panostaminen, teknologian tuominen asiakkaiden avuksi myymälöihin ja mukaan vietävät valmisateriat lisäävät suosiotaan.

Tekstiilien keräys kaupoissa yleistyy

Useat kaupat ovat ryhtyneet tarjoamaan kuluttajille mahdollisuutta palauttaa vanhoja vaatteita ja kodintekstiilejä kierrätykseen tai hyötykäyttöön. Paras ja tasapuolisin keino tekstiilijätteen keräykseen onkin vapaaehtoinen järjestelmä. Vaatteita ja tekstiilejä ostetaan yhä enemmän ulkomaisista verkkokaupoista, joten kotimaisten ja ulkomaisten toimijoiden kilpailuasetelman tulee olla tasavertainen.

Vähittäiskaupan kasvu jatkui tammikuussa

Kaupan hyvä kehitys näyttää jatkuneen vuoden alussa. Tilastokeskuksen alustavien tietojen mukaan vähittäiskauppa kasvoi pari prosenttia tammikuussa.

Ruokahävikin vähentäminen tärkeää koko elintarvikeketjussa

Ruokahävikki on merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja. Siksi on tärkeää, että ruokahävikin vähentämiseen osallistuu koko elintarvikeketju – tuottajista aina kotitalouksiin. Kaupoissa työtä hävikin vähentämiseksi on tehty vuosia. Ala on myös sitoutunut hävikin vähentämiseen.

Maanrakennuskoneiden kauppa vahvassa kasvussa

Maanrakennuskoneiden kauppa kasvoi noin viidenneksen vuonna 2016. Laajojen aluerakentamiskohteiden ja väyläinvestointien ansiosta maanrakennusurakoitsijat tohtivat investoida uuteen kalustoon.

Kauppa piristyi viime vuonna

Case: Duunia nuorille