Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Konkurssihakemukset vähenivät alkuvuonna huomattavasti

Kaupan yrityksiä koskevien konkurssihakemusten määrä väheni huomattavasti alkuvuonna viime vuoden alkuun verrattuna. Suunta oli sama kaikilla toimialoilla.

Liikevaihto nousi, myyntimäärät laskivat alkuvuonna kaupan alalla

Koko kaupan alan liikevaihto nousi helmikuussa jonkin verran vuoden 2016 helmikuuhun verrattuna. Myyntimäärät olivat kuitenkin koko kaupan alalla alemmat kuin vuosi sitten. Palkkasumma nousi hieman koko kaupan alalla.

Ruotsin suosituin verkkokauppatapahtuma Emeet Suomeen

Emeet kokoaa suomalaiset ja ruotsalaiset verkkokauppiaat Helsinkiin 4. toukokuuta. eCom Growth -kasvuohjelma ja Ehandel.se tuovat Ruotsissa suuren suosion saavuttaneen tapahtumakonseptin ensi kertaa Suomeen.

Kiinalainen WeChat Eurooppaan

Kiinan suurin sosiaalisen median alusta WeChat aikoo laajentaa verkkokaupankäynti- ja maksupalveluitaan myös eurooppalaisten brändien käyttöön. Ensimmäisenä se rantautuu Britanniaan.

Autokauppa uskoo valoisaan tulevaisuuteen

Autoalan Keskusliiton suhdannebarometri näyttää autoalalle aiempaa myönteisempää kehitystä. Autoalan ennusteen mukaan tänä vuonna myydään 120 000 uutta henkilöautoa. Kasvusta huolimatta määrä jää selvästi 2000-luvun huippuvuosista.

Osa-aikatyön rajoittamisen sijaan on ratkaistava työttömyysturvan ongelmat

Kaupan liitto pitää tärkeänä, että mahdollisuutta tarjota osa-aika- ja keikkatyötä ei rajoiteta nykyisestä. Sen sijaan tulisi puuttua pikemminkin työttömyysturvaan liittyviin epäkohtiin. Liitto muistuttaa, että osa-aikatyön rajoittaminen heikentäisi työllisyyttä.

Vuoden nuori merkonomi on Karo Rönty Mercuriasta

Tämän vuoden Nuori Merkonomi ja Liiketalouden Osaaja 2017 on Karo Rönty. Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksesta valmistunut Rönty palkitaan 1 100 euron apurahalla. Kilpailulla halutaan palkita aktiivisia opiskelijoita ja nostaa merkonomin tutkinnon arvostusta.