Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset

Uutiset


Kehysriihessä selviää, onko valtiolla jo varaa puuttua myymälävarkauksiin

Kaupan liitto ja Suomen Yrittäjät vetosivat 13.12.2017 oikeusministeri Antti Häkkäseen sakon muuntorangaistuksen palauttamiseksi rikoslakiin. Varaton näpistelijä jää ilman rangaistusta, kun poliisi ei vie toistuviakaan varkauksia tuomioistuimen käsiteltäväksi.

Optisen alan neuvotteluratkaisu hyväksytty liittojen hallituksissa

Kaupan liiton ja Toimihenkilöliitto ERTOn 2.3.2018 saavuttama neuvottelutulos optisen alan työehtosopimuksesta on vahvistettu molempien liittojen hallinnoissa. Uusi työehtosopimus on voimassa 1.2.2018−28.2.2021.

Lääkejakeluselvityksellä tavoitellaan avointa dialogia apteekkialan uudistamisesta

Asiakkaiden muuttuneet tarpeet sekä halu yhdenmukaistaa apteekkialan ja terveydenhuollon sääntelyä ovat keskeisimmät syyt apteekkitoiminnan uudistamiselle.

Ruokaa muovipakkauksessa? Ei kiitos, sanovat hollantilaiset

Amsterdamilaisessa Ekoplaza-supermarketissa on avattu maailman ensimmäinen täysin muoviton ruokaosasto. Sen valikoimassa on lähes 700 luomutuotetta, joiden pakkauksista ei löydy muovin häivääkään.

Kaupan alalle voimaan uusi työehtosopimus

Uusi kaupan alan työehtosopimus on solmittu, ja se on voimassa 1.2.2018-31.1.2020.

Case kauppa: S-ryhmä testaa konenäköä ja robotiikkaa

S-ryhmässä selvitetään parhaillaan, miten konenäköä ja robotiikkaa voidaan hyödyntää myyntilattialla. Ensimmäisissä kokeiluissa on tutkittu sitä, miten leipähyllyissä olisi nykyteknologian avulla aina optimimäärä tavaraa.

Kaupan liitto ja PAM ovat päässeet neuvottelutulokseen

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat päässeet tänään 2.3.2018 neuvottelutulokseen kaupan alan työehtosopimuksesta. Ylityö- ja liukumien kerryttämiskielto on kumottu.

Optiselle alalle neuvottelutulos

Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat 2.3.