Uusien autojen rekisteröintimäärät supistuivat helmikuussa neljänneksen viime vuodesta. Heikkeneminen oli kuitenkin odotettua, sillä vuosi sitten automyynti kävi kiivaana ennen kevään veronkorotusta.

Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan helmikuussa rekisteröitiin 7 888 uutta henkilöautoa. Määrä on lähes 26 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.  Vuoden alusta lukien henkilöautoja on ensirekisteröity reilut 18 000 kappaletta.

Uusien henkilöautojen rekisteröintimäärä romahti viime keväänä, kun autoveroa korotettiin huhtikuun alussa. Helmikuun yli neljänneksen pudotus olikin odotettua, koska ennen veronkorotuksen voimaan tuloa, autokauppa kävi kiivaana.

Autoalalta kerrotaan, että veromuutos näkyy erityisesti tämän vuoden maalis- ja huhtikuun rekisteröintimäärissä. Viime vuonna maaliskuussa tehtiin kaikkien aikojen maaliskuiden ennätys. Huhtikuu oli puolestaan kaikkien aikojen huonoin 30 viime vuoteen.

Myös pakettiautokauppa laahaa. Niitä ensirekisteröitiin helmikuussa 766 kappaletta, mikä on lähes 40 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Autoveron muutos viime vuonna vaikutti myös pakettiautokauppaan.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin helmikuussa 241 kappaletta, mikä on reilut 6 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Uusia linja-autoja rekisteröitiin helmikuussa 31 kappaletta.