LVI-tukkukauppaa harjoittavan Onninen-konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna kolme prosenttia. Konsernin kannattavuus sen sijaan parani merkittävästi. Tulos oli 25 miljoonaa euroa edellisvuotta parempi.

Onninen-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 1 555 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen kertyi 2,6 prosenttia. Konsernin tulos kipusi19,9 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin tappiota kertyi 5,3 miljoonaa euroa.

Onninen-konsernin tulos kehittyi Suomen lisäksi erityisen hyvin myös Norjassa ja Venäjällä. Kannattavuuden kasvua auttoi markkina-asemien vahvistuminen. Konserniin sijoitetun pääoman tuotto oli viime vuonna 8,7 prosenttia ja oman pääoman tuotto 9,7 prosenttia.

Viime vuoden toiminnassa konserni keskittyi erityisesti asiakaspalvelun ja tavarantoimittajayhteistyön kehittämiseen. Keväällä Onninen Oy osti Lämpö-Tukku O:n osakekannan, mikä vahvisti yrityksen LVI-tukkukaupan osaamista ja asemaa Suomen markkinoilla.

Kuluvan vuoden markkinanäkymät ovat konsernin mukaan osin epävarmat, ja markkinoiden arvioidaan kehittyvän joko hitaasti tai peräti supistuvan viime vuoteen verrattuna. Epävarmuus johtuu yleiseen taloudelliseen epävakauteen Euroopan alueella.

Konserni ilmoittaa silti tähtäävänsä liiketoiminnan ja taloudellisen tuloksen myönteiseen kehitykseen kuluvanakin vuonna.