Itäkeskuksen Prisma supistaa käyttötavaraosastoaan. Muutoksella halutaan parantaa myyntitehokkuutta. Prismalta vapautuviin tiloihin avataan ensi syksynä Suomeen tänä vuonna saapuva XXL- urheilutavaratalo.
kuva: XXL.fi

HOK-Elanto kertoo Itäkeskuksen Prisman muutoksen olevan osa ketjussa käynnissä olevaa konseptiuudistusta. Uusi konsepti on jo käytössä Jumbon ja Ison Omenan Prismoissa. Niissä lisäpinta-alaa sai päivittäistavarakauppa, mutta pinta-alaltaan suuremmassa Itäkeskuksen myymälässä tilaa vapautuu niin paljon, että sinne mahtuu kokonaan uusi liike. Vapautuviin tiloihin avataan syksyllä norjalainen urheilukauppaketju XXL.

HOK-Elannon Prisma-ketjun johtaja Lassi Juntunen kertoo Prisman tilojen uudistamisen lähtökohtana olevan nykyisen hypermarketin vahvuuksien kehittäminen.

”Hedelmä- ja vihannesosasto saa lisää tilaa samalla, kun päivittäistavaran non-food- ja juomaosastot muokataan entistä toimivammiksi. Monet tutut ja toimivat elementit kuten palvelutori jäävät ennalleen.  Käyttötavaraosastojen pinta-alaa pienennetään ja myyntitehokkuutta kasvatetaan”, Juntunen kertoo.

Käyttötavaraosaston supistaminen ei vaikuta Juntusen mukaan työpaikkojen määrään, sillä kaikille Itäkeskuksen Prisman työntekijöille voidaan tarjota työtehtäviä omasta toimipaikastaan jatkossakin.

Tänä keväänä Suomeen rantautuva norjalainen urheiluvälineketju XXL Sports & Outdoor -ketju avaa Prisma Itäkeskuksen lisäksi tavaratalot myös Vantaan Tammistoon ja Tampereen Kalevan Prismakeskukseen.

”Suunnitelmissa on avata XXL-urheilutavarataloja kaikissa Suomen suurissa kaupungeissa. Keskitymme ensin suurimpiin markkina-alueisiin, kuten pääkaupunkiseutuun, Tampereeseen ja Turkuun”, XXL:n toimitusjohtaja Toni Stigzelius sanoo.