Halpakauppaketju Tokmanni on myyty ruotsalaiselle pääomasijoitusyhtiölle. Kaupassa Tokmanni-konsernin omistus siirtyy kokonaan Nordic Capitalille.

Pääomasijoittaja CapMan ja Tokmanni-konsernin muut omistajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan ne myyvät 100 prosenttia Tokmannin osakkeista Nordic Capital Fund VII -rahastolle.  CapMan omistusosuus Tokmannin osakekannasta on reilu puolet.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Päätöstä odotetaan kesäkuun loppuun mennessä.

CapManin ja Tokmannin tiet yhdistyvät vuonna 2004, jolloin pääomasijoittajasta tuli Tokmannin omistaja. Samana vuonna Tokmanni ja Vapaa Valinta -ketjut yhdistettiin samaan konserniin. CapManin aikana Tokmanni on kasvanut voimakkaasti yritysostoin.

”CapManin omistusaikana olemme toteuttaneet Tokmannissa merkittäviä strategisia kehityshankkeita, joista yksi keskeisimmistä on ollut uuden logistiikkakeskuksen perustaminen. Olemme myös laajentaneet myymäläverkkoamme”, Tokmanni-konsernin toimitusjohtaja Heikki Väänänen sanoo.

Tokmanilla uskotaan, että Nordic Capitalista se saa vahvan omistajan, jonka tuella voidaan jatkaa kehitystyötä myös tulevaisuudessa. Toiminnan kerrotaan jatkuvan samansuuntaisena.

Tokmannilla on tällä hetkellä kaikkiaan 144 myymälää ympäri Suomea. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 650 miljoonaa euroa. Työntekijöitä Tokmannissa on noin 2 900 henkilöä.