Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Venäjän-kaupan ryhmä tutustui Venäjän markkinatilanteeseen

Kaupan liiton Venäjän-kaupan ryhmän vuotuinen matka suuntautui tänä vuonna Moskovaan. Tavoitteena oli erityisesti kartoittaa Venäjän talous- ja markkinatilannetta sekä poliittisten näkymiä ja työmarkkinoita. Vierailun aikana ryhmä vieraili Suomen Moskovan-suurlähetystössä ja Sperbankissa.

Ajankohtaista biosidivalmisteiden ja biosidilla käsiteltyjen esineiden myynnissä

Useiden käsidesien ja muiden desinfioivan hygieniavalmisteen myynti edellyttää biosidilupaa. Lisäksi kaikkien biosidivalmisteiden tehoaineiden alkuperä pitää olla selvillä ja toimittaja ECHAn ylläpitämällä hyväksyttyjen biosiditoimittajien listalla. Maaliskuun alusta alkaen on EU:n ulkopuoleltakin tuoduissa biosidilla käsitellyissä esineissä saanut olla vain EU:ssa salittuja tehoaineita.

Internet Retailing EXPO – huomioita kotikentälle

Mistä Ison-Britannian digitaalisessa kaupassa nyt puhutaan? Tässä makupalat huhtikuun alussa järjestetystä Internet Retailing EXPOsta.

Kaupan maine kehittynyt edelleen myönteisesti – vastuullisuudelle ja avoimuudelle yhä enemmän painoarvoa

Sekä kaupan alan että Kaupan liiton maine ovat kehittyneet myönteisesti noin kahden vuoden takaiseen mittaukseen verrattuna. T-Median toteuttama Luottamus&Maine-tutkimus antaa myös vinkkejä siitä, mihin kaupan mainetyössä kannattaa kiinnittää huomiota.

Uusi 50 euron seteli käyttöön

Huhtikuussa otetaan käyttöön uusi 50 euron seteli. Vanhat setelit kuitekin käyvät vielä maksuvälineinä. Ne poistuvat käytöstä pikku hiljaa.

eKuitti tulee – Kaupan liitto vahvasti mukana taloushallinnon digitalisointihankkeessa

Kaupan liitto on mukana taloushallinnon TALTIO-digitalisointihankeessa, jonka tavoitteena on luoda yhtenäinen muoto rakenteiselle taloustiedolle, kuten sähköiselle kuittitiedolle, tiliotteille, verkkolaskuille. Kaupalle on tärkeää, että asiakasdata pysyy myös jatkossa kaupan hallinnassa ja ettei muutos aiheuta lisäinvestointitarpeita kaupan taustajärjestelmiin.

Hallituksen puolivälitarkastelu leimaa kevään elinkeinopoliittista edunvalvontaa

Kaupan liiton kevään tärkeimpiä edunvalvonnan tehtäviä on vaikuttaminen hallituksen puolivälitarkasteluun ja palvelualojen tulevaisuusohjelman avaus. Huolestuttavaa on myös lisääntyneet puheet arvonlisäveron korotuksesta. Kaupan liitto pitää tärkeänä, että koko kaupan ala yhteisenä rintamana viestittää, että korotuksella leikattaisiin orastavaa talous- ja työllisyyskasvua.

Poliisi varoittaa kauppoja huijareista