Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Uudistunut kaupan ykköstapahtuma Kaupan trendit kokoaa 5.9. kaupan alan päättäjät

Lähes vuosikymmenen ajan Kauppa-tapahtuma on tarjoillut alan yrityksille parhaaksi todetut käytännöt ja tekniikat, mullistavat ideat sekä vaikuttavan paketin käytännön tietoa, jotta yrityksemme menestyisivät myös globaalien markkinoiden tiukassa kilpailussa. Nyt alan ykköstapahtuma järjestetään 5. syyskuuta uudistettuna otsikolla Kaupan trendit!

Kaupan ratkaisuja viety päättäjien pöytiin

Kaupan liitto on tavannut kuluneena keväänä useita kymmeniä johtavia virkamiehiä ja poliitikkoja. Ministeritason keskusteluja on käyty Bernerin, Orpon ja Lintilän kanssa. Palvelualojen tulevaisuusohjelma herättää lupaavaa kiinnostusta.

KemiDigi – yksi maan hallituksen kärkihankkeista julkisten palvelujen kehittämiseksi

Toteutuessaan KemiDigi helpottaisi kemikaaleja käsittelevien yritysten arkea, kun kemikaalitieto olisi koottu yhteen paikkaan ja sama tieto toimitettaisiin vain yhden kerran. Kaupan liitto on osallistunut aktiivisesti KemiDigin kehittämistyöhön, jotta palvelu tukisi kaupan toimijoita parhaalla mahdollisella tavalla.

Koululaisharjoittelijoiden ja perehdyttäjien palautekyselyt avattu

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaan osallistuvilta koululaisilta ja heidän perehdyttäjiltään toivotaan palautetta harjoittelujaksosta. Palautetta hyödynnetään ohjelman jatkoneuvotteluissa.

Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullilta Verohallinnolle

Hallitus esittää tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotuksen siirtämistä Tullilta Verohallintoon. Maahantuonnilla tarkoitetaan tavaroiden tuontia EU-jäsenvaltioiden ulkopuolelta. Siirron on tarkoitus tapahtua 1.1.2018. Ehdotetulla siirrolla on myönteisiä vaikutuksia kaupalle, mutta suunnitelma sisältää myös menettelymuutoksia, joihin yrittäjän kannattaa perehtyä.

Kuluttajafoorumista välineitä sidosryhmäyhteistyöhön

Kaupan liiton ensimmäinen kuluttaja-asioiden foorumi kokosi toukokuussa kaupan alan edustajat ja viranomaiset kuulemaan ajankohtaista asiaa muun muassa kuluttajansuojasta. Foorumista on tarkoitus luoda vuosittain toistuva tapahtuma, jossa kaupan alan toimijat ja sidosryhmät voivat vaihtaa ajatuksia.

Moskovan matkaan osallistuivat johtaja Kai Puustinen Onninen/Kesko Oyj:stä, toimitusjohtaja Kari Blomberg SKS Group Oy:stä, toimitusjohtaja Sam G. Nieminen SGN Group Oy:stä, toimitusjohtaja Lasse Nybergh Lux Oy:stä, toimitusjohtaja Mikko Teittinen Bang&Bonsomer Group Oy:stä, toimitusjohtaja Stefan Nieminen SGN Sportia Oy:stä, toimitusjohtaja Jarmo Paavilainen Prisma LLC:stä, General Manager Alexei Soldatov Data Prosta, kauppapoliittinen asiantuntija Hannu Kyyhkynen ja toimitusjohtaja Juha Jokinen Algol Chemicals Oy:stä.

Venäjän-kaupan ryhmä tutustui Venäjän markkinatilanteeseen

Kaupan liiton Venäjän-kaupan ryhmän vuotuinen matka suuntautui tänä vuonna Moskovaan. Tavoitteena oli erityisesti kartoittaa Venäjän talous- ja markkinatilannetta sekä poliittisten näkymiä ja työmarkkinoita. Vierailun aikana ryhmä vieraili Suomen Moskovan-suurlähetystössä ja Sperbankissa.