Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Kemikaalin vaaraominaisuudet oltava esillä kuluttajalle helpolla tavalla myös verkkokaupassa

Vaarallisten kemikaalien varoitukstekstit tulee olla nähtävillä myös verkkokaupassa ennen kuin kuluttaja tekee ostopäätöksen. Tukesin näkemyksen mukaan tiedon tulisi olla saatavilla mahdollisimman helposti.

PHMB-säilöntäainetta sisältävän kosmetiikan myynti edelleen laillista

Tukes ei vaadi jakelijoita poistamaan PHMB:tä sisältävää kosmetiikkaa myynnistä tai ottamaan tuotteita takaisin kuluttajilta. Lainsäädännön epäselvyyksien takia Tukes odottaa EU:n komissiolta lisää tietoa asiata.

Kauppojen verkkosivuilta löydyttävä tieto Kuluttajariitalautakunnasta

Kauppojen verkkosivuilla ja kuluttajakaupan vakioehdoissa on 9.1.2016 alkaen oltava tieto vaihtoehtoisista riidanratkaisuelimistä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuluttajille on annettava tietoa Kuluttajariitalautakunnasta.

Tietopaketti kaupoille pakkauskeräyksestä julkaistu

Vastuu kotitalouksien pakkausjätteiden keräyksestä siirtyi vuoden alussa kunnilta kaupalle ja teollisuudelle. Pakkausten tuottajien yhteinen Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on laatinut infomateriaalia muutoksesta kaupan alan henkilökunnan ja asiakkaiden avuksi.

Kaupan liiton jäsenmaksu vuonna 2016

Kaupan liiton jäsenmaksuun ei tule ensi vuonna korotusta. Kokonaisjäsenmaksu alenee hieman, sillä Elinkeinoelämän keskusliiton osuus jäsenmaksusta pienenee ensi vuonna.

CLP-aikataulut ja siirtymäajat kemikaalien markkinoille saattamisessa selkeytyneet

Viranomaiset ovat päässeet yksimielisyyteen EU:n CLP-asetukseen liittyvän kemikaalien markkinoille saattamisen määritelmästä. Vanhoilla merkinnöillä varustettuja tuotteita saa myydä vuoden 2017 kesäkuuhun asti, jos ne on saatettu markkinoille ennen viime kesäkuuta. Samoin käyttöturvallisuustiedotteiden päivittämiselle on aikaa toukokuuhun 2017.

Kaupan maine on kehittynyt positiivisesti

Kaupan alan ja Kaupan liiton kokonaismaine on kehittynyt positiivisesti verrattuna kahden vuoden takaiseen tilanteeseen, T-Median Luottamus & Maine -tutkimus kertoo. Vastuullisuus ja innovaatiot ovat alueita, joiden merkitys sidosryhmätuelle näyttää olevan erityisen suuri.