Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Brexitin suorat vaikutukset näkyvät kaupan alalla aikaisintaan vuonna 2019

Iso-Britannian pääministeri Theresa May ilmoitti viikonloppuna, että hänen hallituksensa jättää EU- eroilmoituksensa ensi maaliskuun loppuun mennessä. Ero tulee voimaan aikaisintaan vuonna 2019. Yrityksille suoria vaikutuksia on siis odotettavissa aikaisintaan silloin. Toki epävarmuuden lisääntyminen vaikuttaa investointeja heikentävästi ja voi sitä kautta heikentää kasvua EU-alueella jo lyhyemmällä aikavälillä.

Pysy ajan tasalla kemikaalilainsäädäännön muutoksista

Kemikaaliasioiden ympärillä tapahtuu jatkuvasti, ja muutokset vaikuttavat myös kauppaan. Esimerkiksi keväällä julkisuudessakin puituun kosmetiikan säilöntäainekohuun on vihdoin saatu selvyys. EU-komission tulkinta kumoaa Suomen aiemman linjan, eli esim. PHMB on toistaiseksi sallittu kosmetiikassa. Lisäksi myrkytystietokeskuksille on toimitettava tulevaisuudessa todella tarkkaa tietoa seoksista. Uudet vaatimukset koskevat kuluttajakemikaaleja 1.1.2020 alkaen. Kaupan liitto on vaikuttamassa näihin asioihin. Seuraamalla jäsenviestintäämme pysyt ajan tasalla muutoksista.

Rahoitusta digiammattilaisen palkkaamiseen? Tukea Tekesin rahoitustuotteiden avulla

Tekesin Digiboosti-rahoituskampanja on suunnattu uudistumis- ja kasvuhaluisille pk-yrityksille, jotka tarvitsevat digiosaajia avukseen. Sitä on hyödyntänyt menestyksellä muun muassa Finnish Baby Box. Tekes-rahoitusinstrumenttien tuorein tulokas on Innovaatioseteli.

Venäjän-kaupassa odotetaan piristymistä

Venäjällä toimivat suomalaiset kaupan alan yritykset ovat pikku hiljaa toipumassa Venäjän talousvaikeuksista seuranneesta šokista. Kaupan liiton jäsenyritysten liiketoiminnan odotetaan kääntyvän ensi vuonna kasvuun parin laskuvuoden jälkeen.

Myymälään palautetun SE-romun ohjeiden mukainen käsittely kaupan vastuulla

Kauppojen on huolehdittava siitä, että asiakkaiden myymälään palauttamaa sähkö- ja elektroniikkalaiteromua käsitellään ohjeiden mukaisesti. Romu on SER-kierrätyksen omaisuutta eikä sitä saa luovuttaa muille. Kauppojen SE-romun keräysvelvoite on ollut voimassa vuodesta 2013 alkaen.

Muovikassien kulutusta vähennetään Suomessa vapaaehtoisin toimin

Muovisten kantokassien kulutusmäärä halutaan laskuun EU:ssa. Suomessa pakkausdirektiivin muutos pannaan täytäntöön ympäristöministeriön ja Kaupan liiton välisellä muovikassisopimuksella, johon kaupan alan yritysten toivotaan vapaaehtoisesti liittyvän. Sopimus allekirjoitetaan lokakuun lopussa.

Katsaus vähittäiskaupan osaamistarpeisiin

Kaupan liiton verkkosivuilta löytyy tuore vähittäiskaupan tulevaisuuden osaamistarpeita valottava kooste ja video. Esitykset pohjautuvat Opetushallituksen ennakointihankkeen tuloksiin, ja ne on koostanut ennakointiryhmän jäsen Kirsti Jokiranta.