Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Internet Retailing EXPO – huomioita kotikentälle

Mistä Ison-Britannian digitaalisessa kaupassa nyt puhutaan? Tässä makupalat huhtikuun alussa järjestetystä Internet Retailing EXPOsta.

Kaupan maine kehittynyt edelleen myönteisesti – vastuullisuudelle ja avoimuudelle yhä enemmän painoarvoa

Sekä kaupan alan että Kaupan liiton maine ovat kehittyneet myönteisesti noin kahden vuoden takaiseen mittaukseen verrattuna. T-Median toteuttama Luottamus&Maine-tutkimus antaa myös vinkkejä siitä, mihin kaupan mainetyössä kannattaa kiinnittää huomiota.

Uusi 50 euron seteli käyttöön

Huhtikuussa otetaan käyttöön uusi 50 euron seteli. Vanhat setelit kuitekin käyvät vielä maksuvälineinä. Ne poistuvat käytöstä pikku hiljaa.

eKuitti tulee – Kaupan liitto vahvasti mukana taloushallinnon digitalisointihankkeessa

Kaupan liitto on mukana taloushallinnon TALTIO-digitalisointihankeessa, jonka tavoitteena on luoda yhtenäinen muoto rakenteiselle taloustiedolle, kuten sähköiselle kuittitiedolle, tiliotteille, verkkolaskuille. Kaupalle on tärkeää, että asiakasdata pysyy myös jatkossa kaupan hallinnassa ja ettei muutos aiheuta lisäinvestointitarpeita kaupan taustajärjestelmiin.

Hallituksen puolivälitarkastelu leimaa kevään elinkeinopoliittista edunvalvontaa

Kaupan liiton kevään tärkeimpiä edunvalvonnan tehtäviä on vaikuttaminen hallituksen puolivälitarkasteluun ja palvelualojen tulevaisuusohjelman avaus. Huolestuttavaa on myös lisääntyneet puheet arvonlisäveron korotuksesta. Kaupan liitto pitää tärkeänä, että koko kaupan ala yhteisenä rintamana viestittää, että korotuksella leikattaisiin orastavaa talous- ja työllisyyskasvua.

Kemikaalien uudet pakkausmerkinnät tulevat pakollisiksi seoksille kesäkuussa

Vaaralliseksi luokiteltujen seosten pakkauksissa on oltava CLP-asetuksen mukaiset merkinnät kesäkuun alusta alkaen. Sen jälkeen ei saa enää myydä vahoilla merkinnöillä varustettuja kemikaaleja. Etiketit pitää uusia myös jo markkinoilla olevista tuote-eristä kesäkuun alkuun mennessä. Tukes valvoo kesästä alkaen erityisesti uusiin pakkausmerkintöihin siirtymistä. Lisäksi EU valvoo tänä vuonna, kuinka verkkokaupat kertovat kemikaalien vaaraominaisuuksista kuluttajille.

Poliisi varoittaa kauppoja huijareista

Poliisi varoittaa yrityksiä huijauksista, joissa kaupoista tilataan muun muassa puhelimia ja tietokoneita, mutta tilaukset jätetään maksamatta. Rikolliset ovat tehneet tilauksia sekä oikeiden yritysten että tekaistujen yritysten nimissä.

Hankintalaki uudistui tänä vuonna