Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


500 euron setelien tuotanto päättyy

EKP lopettaa 500 euron setelien tuotannon ja liikkeeseenlaskun. Setelit pysyvät kuitenkin edelleen laillisina maksuvälineinä ja säilyttävät arvonsa rajoittamattoman ajan.

Verkkokoulutuksia kaupan ammattilaisten ICT-taitojen kehittämiseen

Kaupan alalle on kehitetty ICT-taitojen verkkokoulutukset, joiden tavoitteena on saada kaupan alan ammattilaisten tietotekniset taidot vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeita. Veloituksetta hyödynnettävät verkkokoulutukset ovat osa Turun yliopiston koulutussosiologian tutkimuskeskuksen hanketta.

Teknisen kaupan myynnin ammattitutkintokoulutus alkaa syksyllä

Teknisen kaupan myyjille suunnattu myyntikoulutus alkaa jälleen syyskuussa. Ilmoittautuminen noin vuoden kestävään koulutukseen on käynnissä. Koulutus valmistaa myynnin ammattitutkintoon.

Tullilainsäädäntö uudistuu vaiheittain

Toukokuun alussa voimaan tullut uusi tullilainsäädäntö tuo muutoksia tullimenettelyihin ja toimintatapoihin sekä lupiin ja vakuuksiin. Muutokset otetaan käyttöön kuitenkin vaiheittain. Esimerkiksi ilmoitusjärjestelmät uusiutuvat aikaisintaan vuonna 2018.

EU:n henkilösuojainasetus tuo kiristyksiä henkilösuojaimien myyntiin

EU:n uusi henkilösuojainasetus lisää maahantuojien velvollisuuksia varmistaa, että henkilösuojaimina myytävät tuotteet vastaavat vaatimuksia. Asetus tuli voimaan huhtikuussa, mutta sitä aletaan soveltaa vasta vuonna 2018. Varastot voi kuitenkin myydä loppuun, kunhan tyyppitarkastustodistus on voimassa.

Israelin siirtokunnista tulevien tuotteiden alkuperämaamerkintöihin tarkennuksia

EU:n komissio on antanut ohjeistuksen Israelin siirtokunnista tulevien tuotteiden alkuperämaamerkinnöstä. Ohjeistuksen mukaan tuotteen alkuperämerkinnästä on käytävä ilmi, jos se on peräisin Israelin siirtokunnasta.

Uusi verkkosivusto kannustaa palkkaamaan nuoria töihin

Mitä työnantajan pitää tietää palkatessaan nuoren töihin? Voiko nuoren palkkaamiseen saada tukea? Entä millaisia työtehtäviä ala tarjoaa? Kaupan liiton uuden Kannattavakauppa.fi-sivuston tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta kaupan alaan ja toisaalta kannustaa kaupan yrityksiä palkkaamaan lisää nuoria. Nuoren palkkaaminen on kannattava kauppa!