Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Israelin siirtokunnista tulevien tuotteiden alkuperämaamerkintöihin tarkennuksia

Euroopan Unionin komission on antanut ohjeistuksen Israelin siirtokunnista tulevien tuotteiden alkuperämaamerkinnöstä. Ohjeistuksen mukaan tuotteen alkuperämerkinnästä on käytävä ilmi, jos se on peräisin Israelin siirtokunnasta.

Uusi verkkosivusto kannustaa palkkaamaan nuoria töihin

Mitä työnantajan pitää tietää palkatessaan nuoren töihin? Voiko nuoren palkkaamiseen saada tukea? Entä millaisia työtehtäviä ala tarjoaa? Kaupan liiton uuden Kannattavakauppa.fi-sivuston tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta kaupan alaan ja toisaalta kannustaa kaupan yrityksiä palkkaamaan lisää nuoria. Nuoren palkkaaminen on kannattava kauppa!

Kaupan vuosi 2015 koostaa kaupan pääteemat

Uunituore verkkojulkaisu Kaupan vuosi 2015 löytyy tutusta osoitteesta Kaupanvuosi.fi. Tarjolla on jälleen tuhti paketti alan ajankohtaista tietoa: edunvalvonnan tavoitteita ja toteutumaa, tuoreimpia avainlukuja, näkymiä tulevaan – innostavia yritys-caseja unohtamatta.

Kosmetiikan myyntimääräyksissä muutoksia – Yhteistyö tavarantoimittajan kanssa auttaa ennakoimaan tulevaa

Kosmetiikan aineosia koskevaa lainsäädäntöä päivitetään jatkuvasti. Myös tuotteiden koostumusta muutetaan aika usein. Myyjän onkin syytä tuntea omat velvollisuutensa ja seurata määräysten muutoksia. Esimerkiksi tämän kevään aikana muutaman kosmetiikassa käytetyn kemikaalin käyttöä rajoitetaan. Säännöllinen yhteydenpito valmistajien ja maahantuojien kanssa auttaa ennakoimaan ja pysymään tilanteen tasalla.

Suositushinnat ja OVH-merkinnät pois mainoksista

Kauppojen ei tule enää käyttää markkinoinnissaan ilmauksia suositushinta tai OVH-hinta. Tuotteen alennusta on verrattava vain siihen hintaan, joka tuotteesta on kaupassa viimeksi peritty.

Kiinan markkinatalousstatuksesta komission ehdotus kesällä – Nyt on aika vaikuttaa!

Kiina saa mahdollisesti vielä tänä vuonna markkinatalousmaan statuksen (MES), mikä rajoittaisi mahdollisuutta asettaa polkumyyntitulleja kiinalaisille tuotteille. EU kerää nyt näkemyksiä, millaisia taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia muutoksesta seuraisi. Kaupan liitto kannustaa jäsenyrityksiään vastaamaan kyselyyn.

Tukes valvoo REACH-rajoitusten noudattamista

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes tekee tänä vuonna tarkastuksia, joissa valvotaan useita REACH-asetuksen perusteella rajoitettuja kemikaaleja. Muun muassa maahantuontiyrityksiin ja kauppoihin tehtävissä tarkastuksissa valvotaan, että tuotteet eivät sisällä rajoitettua ainetta yli sallitun pitoisuuden. Valvonta kohdistuu erityisesti kolmeentoista aineeseen tai aineryhmään.