Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Kansainvälisen kaupankäynnin menettelyitä uudistava monenkeskinen sopimus voimaan

Helmikuun lopulla voimaan tullut TFA-sopimus helpottaa yritysten kansainvälistä kaupankäyntiä. Sopimuksella pyritään muun muassa nopeuttamaan tullausta, vähentämään tarpeetonta paperityötä sekä lisäämään tiedonsaantia ja ennakoitavuutta.

CETA-sopimus hyväksyttiin EU-parlamentissa

Euroopan parlamentti hyväksyi helmikuun puolessa välissä EU:n ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen. Kaupan liitto pitää CETA-sopimuksen syntymistä hyvänä asiana, sillä kauppasopimukset varmistavat parhaiten, ettei kilpailla heikommilla työehdoilla tai ympäristöasioita laiminlyöden.

Hankintalaki uudistui tänä vuonna

Uusi hankintalaki tuli voimaan vuoden alussa, ja sitä sovelletaan tänä vuonna alkaneisiin kilpailutuksiin. Uudistuksessa sääntelyä on pyritty yksinkertaistamaan. Lisäksi tuotteiden ympäristöominaisuuksia ja sosiaalisia kriteereitä painotetaan nyt enemmän.

Ilmalämpöpumput tulisi myydä yhdessä asennuksen kanssa

Ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus ovat antaneet suosituksen, jonka mukaan ns. F-kaasuja sisältävä laite tulee myydä kuluttajalle yhdessä pätevän asennuksen kanssa, jos asennus vaatii laitteen kylmäpiirin kokoamisen asennuspaikalla. Tällaisia laitteita ovat muun muassa ilmalämpöpumput ja split-tyyppiset ilma-vesilämpöpumput. Suositus perustuu EU:n F-kaasuasetukseen, joka edellyttää myyjän varmistavan, että asennuksen tekee pätevä henkilö. Asiantunteva asennustyö on tärkeä myös laitetakuun kannalta.

Tilinumero ilmoitettava Verohallinnolle jatkossa sähköisesti

Tilinumero ilmoitetaan helmikuun alusta alkaen Verohallinnolle sähköisesti OmaVero-palvelussa. Tavoitteena on edistää sähköisiä menettelytapoja ja ehkäistä arvonlisäveron palautuksiin liittyviä väärinkäytöksiä. Auto- ja valmisteverotusta varten tilinumero ilmoitetaan kuitenkin aina paperilomakkeella.

Kaupan liiton valiokunnat vuonna 2017

Kaupan liiton valiokuntien kokoonpanot tälle vuodelle on vahvistettu. Vuonna 2017 Kaupan liitossa toimii kaikkiaan 10 valiokuntaa. Valiokunnat ovat keskeisiä yhteistyöelimiä liiton edunvalvontatyössä.

Verotukseen muutoksia vuonna 2017

Ensi vuonna verotukseen tulee muutoksia osana kevään 2015 kilpailukykysopimusta. Veromuutoksilla tasataan kilpailukykysopimukseen liittyvien palkansaajamaksujen korotusten verotusta kiristävää vaikutusta ja kevennetään työn verotusta.