Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Kaupan liiton valiokunnat vuonna 2017

Kaupan liiton valiokuntien kokoonpanot tälle vuodelle on vahvistettu. Vuonna 2017 Kaupan liitossa toimii kaikkiaan 10 valiokuntaa. Valiokunnat ovat keskeisiä yhteistyöelimiä liiton edunvalvontatyössä.

Verotukseen muutoksia vuonna 2017

Ensi vuonna verotukseen tulee muutoksia osana kevään 2015 kilpailukykysopimusta. Veromuutoksilla tasataan kilpailukykysopimukseen liittyvien palkansaajamaksujen korotusten verotusta kiristävää vaikutusta ja kevennetään työn verotusta.

Kaupan liitto FIBSin monimuotoisuusverkoston jäseneksi

Kaupan liitto on allekirjoittanut yritysvastuuverkosto FIBSin monimuotoisuussitoumuksen. Liittymällä monimuotoisuusverkostoon haluamme syventää yhteistyötä monimuotoisuuden osa-alueella ja vahvistaa vastuullisuustyötämme. Mutta mistä monimuotoisuudessa on kysymys? Entä miten yritys voi vahvistaa monimuotoisuutta toiminnassaan tai kertoa hyvistä kehitysaskelmista?

Muovikassien käyttöä vähentävä muovikassisopimus allekirjoitettiin

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala allekirjoittivat lokakuun lopussa muovikassien käytön vähentämiseen tähtään sopimuksen. Mukana muovikassien vähentämisessä on jo viisi suurta kaupan ketjua.

Kaupan liiton jäsenetu: Jäsenhintaan Retail’s BIG Show’hun

Kaupan liitto tarjoaa jälleen jäsenyrityksilleen osallistumista Retail’s BIG Show -konferenssiin edullisempaan hintaan. Konferenssi järjestetään 15.–17. tammikuuta New Yorkissa.

Kaupan liitto Tampereen yliopistosäätiön perustajajäseneksi

Kaupan liitto on mukana perustamassa Tampereelle uutta säätiöyliopistoa, joka yhdistää Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun. Säätiö aloittaa toimintansa joulukuussa. Kaupan liitolle on tärkeää olla mukana kehittämässä korkeakoulutusta.

Eurooppalaiset kaupan alan ekonomistit lisäävät yhteystyötä

Eurooppalaisten kaupan alan järjestöjen ekonomistit kokoontuivat ensimmäistä kertaa syksyllä Brysselissä. Verkostoitumisella halutaan lisätä yhteistyötä ja jakaa tietoa parhaista käytännöistä. Suomea tapaamisessa edusti Kaupan liiton Jaana Kurjenoja, joka kertoo, että meillä tutkimustyötä tehdään eurooppalaisia sisarjärjestöjä enemmän.