Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Julkisia hankintoja koskeva lainsäädäntö muuttuu 1.6.2010 lukien

Julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä on muutettu kesäkuun alusta lukien. Lain muutoksen ensisijainen syy on ollut se, että saatetaan voimaan julkisten hankintojen oikeussuojadirektiivistä johtuv...

Uusi ryhmäpoikkeuasetus vertikaalisista kilpailunrajoituksista

Euroopan komission antama uusi vertikaalisia kilpailunrajoituksia koskeva ryhmäpoikkeusasetus on astunut voimaan 1.6.2010. Vertikaalisella sopimuksella tai yhdenmukaistetulla menettelytavalla tarkoite...

Varmista maksamisen turvallisuus ja sujuvuus

Kesän lähestyessä yleistyvät maksukortteihin liittyvät rikokset. Suomeenkin rantautuu väärennetyillä korteilla ostoksia yrittäviä ja väärennetyn raha levittäjiä. Myös korttitietojen kopiointi mm. automaattiasemilla yleistyy. Kauppiaiden kannattaa siis panostaa tarkkuuteen.

Euromaksualueeseen siirtyminen käynnissä – SEPA-tietoa

Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan (Single Euro Payments Area) siirtyminen on käynnissä. SEPA koskee tilisiirtoja, suoraveloitusta ja korttimaksamista. SEPA edellyttää yrityksiltä mm. uudistuksia taloushallintoon ja maksuliikenteen järjestelmiin.

Maksupalvelulaki mahdollistaa korttimaksamisen kustannusten perimisen asiakkailta tai antaa alennusta tietyn maksuvälineen käytöstä

Toukokuun alussa voimaan tullut maksupalvelulaki mahdollistaa kaupan yrityksille periä asiakkailta korttimaksamisen kustannukset tai antaa alennusta tietyn maksuvälineen käytöstä. Jos maksu peritään a...

SEPA-opas kauppiaalle ilmestynyt

Sirun ja tunnusluvun käyttö korttimaksamisessa on lisääntynyt vauhdilla, kun EU-alueelle muodostettiin SEPA eli yhtenäinen euromaksualue. Finanssialan Keskusliitto on yhteistyössä Kaupan liiton kanssa julkaissut oppaan kauppiaille, jossa kerrotaan, mitä asioita sirukorttimaksamisessa on otettava huomioon.

SEPA muuttaa maksamista

Muutokset liittyvät yhtenäisen euromaksualueen eli SEPAn (Single Euro Payments Area) käyttöönottoon. Yhtenäiseen euromaksualueeseen siirtyminen tuo kolme muutosta maksamiseen eli tilisiirtoihin, korttimaksuihin ja suoraveloituksiin. Aikaisemmin maksamisessa käytetyt kansalliset standardit korvautuvat uusilla vuoden loppuun mennessä. SEPAn siirtymäkausi kestää vuoden 2010 loppuun, johon mennessä välttämättömät muutokset tulee olla tehty yrityksissä. Tämä vaatii yrityksiltä investointeja järjestelmiin ja osin myös laitteisiin. Muutoksiin on siis aikaa tämä vuosi.