Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta


Huolta aiheuttavien aineiden lista kasvaa koko ajan – maahantuojien ja myyjien oltava tarkkana

Ihmisen terveydelle tai ympäristölle mahdollisesti haitallisia aineita tunnistetaan jatkuvasti lisää. Viimeksi kesäkuussa Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) lisäsi niin kutsutulle kandidaattilistalle jälleen uuden huolta aiheuttavan aineen, benzo[a]pyreenin. Kandidaattilistan ainetta sisältäviä kemikaaleja toimittavilla on velvollisuus välittää tieto eteenpäin. Sama koskee esineitä, joissa on tällaista ainetta yli 0,1 painoprosenttia. EU-tuomioistuimen tulkinta tiukentaa vaatimuksia entisestään.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteille asteittain uusia vaatimuksia ja rajoituksia

Sähkö- ja elektroniikkalaitteissa käytettäviin vaarallisiin aineisiin tulee uusia rajoituksia. Lisäksi uusia tuotteita tulee määräysten piiriin. Direktiivin piiriin kuuluvien laitteiden on oltava määräysten mukaisia heinäkuussa 2019. Laitteiden maahantuojien ja myyjien on hyvä muistaa, että heidän vastuullaan on varmistaa, että laitteiden valmistaja on hoitanut velvollisuutensa.

Tule mukaan rakentamaan parempaa Suomea

Kaupan liitto on mukana kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa. Olemme sitoutuneet osana nuoriso-ohjelmaamme edistämään nuorten työllistymistä ja kehittämään hyvää johtamista kaupan alalle. Haluamme myös kannustaa jäsenyrityksiämme tekemään omia sitoumuksiaan ja kertomaan sitä kautta vastuullisuustyöstään ja sen tavoitteista. Tervetuloa mukaan tekemään Suomea, jonka haluamme vuonna 2050!

Nuoret yhä kiinnostuneempia kaupan alasta

Tuoreesta Kun koulu loppuu -tutkimuksesta selviää, että kaupan ala on pitänyt asemansa nuorten keskuudessa. Alan kiinnostavuus on jopa lisääntynyt niin lukiolaisten kuin yläkoululaisten keskuudessa.

Nordean korteilla maksamisessa katko sunnuntaina 22.5.2016

Nordean pankkipalveluissa on katko sunnuntaina 22.5. kello 4-18. Katkon aikana Nordean korteilla maksaminen ei välttämättä onnistu lainkaan.

500 euron setelien tuotanto päättyy

EKP lopettaa 500 euron setelien tuotannon ja liikkeeseenlaskun. Setelit pysyvät kuitenkin edelleen laillisina maksuvälineinä ja säilyttävät arvonsa rajoittamattoman ajan.

Verkkokoulutuksia kaupan ammattilaisten ICT-taitojen kehittämiseen

Kaupan alalle on kehitetty ICT-taitojen verkkokoulutukset, joiden tavoitteena on saada kaupan alan ammattilaisten tietotekniset taidot vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeita. Veloituksetta hyödynnettävät verkkokoulutukset ovat osa Turun yliopiston koulutussosiologian tutkimuskeskuksen hanketta.