Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Muutoksia Kaupan liiton jäsenliittorakenteessa

Suomen Apteekkariliitto ja Apteekkien työnantajaliitto eroavat Kaupan liiton jäsenyydestä tämän vuoden lopussa. LVI-Teknisen Kaupan liitto on puolestaan fuusioitunut Talotekniikkateollisuuden kanssa ja uusi liitto on siirtynyt Rakennusteollisuus RT:n jäseneksi.

Vuoden 2019 eduskuntavaalit jo Kaupan liiton agendalla

Vajaan vuoden päästä järjestettävät eduskuntavaalit ovat jo työllistäneet merkittävästi Kaupan liiton edunvalvontaa.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaan osallistuvien koululaisten ja heidän perehdyttäjiensä palautekyselyt avattu

Osana Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliitto PAM:n Tutustu työelämään ja tienaa -koululaisharjoittelusopimusta kesälle 2018 sovittiin, että harjoittelun päättyessä nuori täyttää työaikana liitto...

Maksutapalisien käyttöä rajoitettu 13.1.2018 alkaen: tavallisimmista maksutavoista niitä ei saa enää periä

Kuluttaja-asiamies tulee valvomaan maksutapalisäkiellon noudattamista tehostetusti tulevana kesänä kuluttajien tekemien maksujen osalta.

Kiinteistöinvestointien alv-vähennykset Verohallinnon syynissä

Hallinto-oikeudessa on käsitelty viime aikoina tapauksia, joissa Verohallinto on perinyt kiinteistön omistajilta takaisin kiinteistöinvestoinneista tehtyjä arvonlisäverovähennyksiä silloin, kun vuokralainen on ajautunut konkurssiin. Verohallinnon näkemyksen mukaan arvonlisäverovähennyksiä on tullut tarkistaa, kun kiinteistöön jäänyt konkurssipesä on jatkanut varastonsa realisointia arvonlisäverottomana.

Päivitetty 19.6.: Ohje tietosuojaselosteen laatimiseen

Kaupan liitto on laatinut ohjeen tietosuojaselosteen laatimisesta. Yleisen tietosuoja-asetuksen nojalla rekisterinpitäjän on toteutettava asianmukaiset toimenpiteet toimittaakseen rekisteröidylle kaikki käsittelyä koskevat tiedot tiiviisti esitetyssä, läpinäkyvässä, helposti ymmärrettävässä ja saatavilla olevassa muodossa selkeällä ja yksinkertaisella kielellä.

Häirinnästä vapaa työpaikka -opas julkistettu

Työelämä 2020 -hankkeen verkkosivuilla on hiljattain julkaistu opas, johon on koottu ajantasaista tietoa seksuaalisen häirinnän ehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta työpaikoilla ja suomalaisessa työelämässä. Oikeusministeriön Syrjinnästä vapaa ja Häirinnästä vapaa -kampanjat tarjoavat puolestaan työkaluja organisaation tahtotilasta viestimiseen.