Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


eKuitti tulee – Kaupan liitto vahvasti mukana taloushallinnon digitalisointihankkeessa

Kaupan liitto on mukana taloushallinnon TALTIO-digitalisointihankeessa, jonka tavoitteena on luoda yhtenäinen muoto rakenteiselle taloustiedolle, kuten sähköiselle kuittitiedolle, tiliotteille, verkkolaskuille. Kaupalle on tärkeää, että asiakasdata pysyy myös jatkossa kaupan hallinnassa ja ettei muutos aiheuta lisäinvestointitarpeita kaupan taustajärjestelmiin.

Hallituksen puolivälitarkastelu leimaa kevään elinkeinopoliittista edunvalvontaa

Kaupan liiton kevään tärkeimpiä edunvalvonnan tehtäviä on vaikuttaminen hallituksen puolivälitarkasteluun ja palvelualojen tulevaisuusohjelman avaus. Huolestuttavaa on myös lisääntyneet puheet arvonlisäveron korotuksesta. Kaupan liitto pitää tärkeänä, että koko kaupan ala yhteisenä rintamana viestittää, että korotuksella leikattaisiin orastavaa talous- ja työllisyyskasvua.

Kemikaalien uudet pakkausmerkinnät tulevat pakollisiksi seoksille kesäkuussa

Vaaralliseksi luokiteltujen seosten pakkauksissa on oltava CLP-asetuksen mukaiset merkinnät kesäkuun alusta alkaen. Sen jälkeen ei saa enää myydä vahoilla merkinnöillä varustettuja kemikaaleja. Etiketit pitää uusia myös jo markkinoilla olevista tuote-eristä kesäkuun alkuun mennessä. Tukes valvoo kesästä alkaen erityisesti uusiin pakkausmerkintöihin siirtymistä. Lisäksi EU valvoo tänä vuonna, kuinka verkkokaupat kertovat kemikaalien vaaraominaisuuksista kuluttajille.

Poliisi varoittaa kauppoja huijareista

Poliisi varoittaa yrityksiä huijauksista, joissa kaupoista tilataan muun muassa puhelimia ja tietokoneita, mutta tilaukset jätetään maksamatta. Rikolliset ovat tehneet tilauksia sekä oikeiden yritysten että tekaistujen yritysten nimissä.

Kansainvälisen kaupankäynnin menettelyitä uudistava monenkeskinen sopimus voimaan

Helmikuun lopulla voimaan tullut TFA-sopimus helpottaa yritysten kansainvälistä kaupankäyntiä. Sopimuksella pyritään muun muassa nopeuttamaan tullausta, vähentämään tarpeetonta paperityötä sekä lisäämään tiedonsaantia ja ennakoitavuutta.

CETA-sopimus hyväksyttiin EU-parlamentissa

Euroopan parlamentti hyväksyi helmikuun puolessa välissä EU:n ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen. Kaupan liitto pitää CETA-sopimuksen syntymistä hyvänä asiana, sillä kauppasopimukset varmistavat parhaiten, ettei kilpailla heikommilla työehdoilla tai ympäristöasioita laiminlyöden.

Hankintalaki uudistui tänä vuonna

Uusi hankintalaki tuli voimaan vuoden alussa, ja sitä sovelletaan tänä vuonna alkaneisiin kilpailutuksiin. Uudistuksessa sääntelyä on pyritty yksinkertaistamaan. Lisäksi tuotteiden ympäristöominaisuuksia ja sosiaalisia kriteereitä painotetaan nyt enemmän.

Kaupan liiton valiokunnat vuonna 2017