Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


REACH-asetus: uusia aineita kandidaattilistalle

Kemikaalivirasto julkaisi 28.10.2008 ensimmäisen erityistä huolta aiheuttavien aineiden (Substances of Very High Concern) -listan eli ns. kandidaattilistan. Listaa täydennettiin joulukuussa 15 aineella. Listalla on nyt yhteensä 30 ainetta ja sitä tullaan jatkossa täydentämään kaksi kertaa vuodessa.

Kaupan liitto järjestää tietoiskun uusien kemikaalimääräysten vaikutuksesta kaupan alaan

Tuoko yrityksesi EU-alueelle esineitä, jotka sisältävät erityistä huolta aiheuttavaa ainetta tai ainetta, joka vapautuu esineestä käytön aikana? Tuoko yrityksesi EU-alueelle seoksia tai jälleenmyykö se muiden maahantuomia tai valmistamia seoksia? Tule kuuntelemaan ja oppimaan REACH- ja CLP-asetuksen perusteet Kaupan liiton järjestämään tilaisuuteen torstaina 11.3.2010.

Loisteputkien ja energiansäästölamppujen vastaanottaminen niitä myyvissä kaupoissa

Useat kaupat ottavat asiakkailtaan vastaan käytöstä poistettuja loisteputkia ja energiansäästölamppuja. Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun keräystä ja kierrätystä organisoiva palveluyhtiö Elker Oy kerää nyt listaa niistä kaupoista, jotka ottavat asiakkailtaan vastaan loisteputkia ja/tai energiansäästölamppuja.

Verohallinnon päätökset: verovapaat matkakustannusten korvaukset ja luontoisetujen laskentaperusteet

Verovapaiden matkakustannusten korvauksetVerohallinto on 10.12.2009 antanut päätöksen verovapaista matkakustannusten korvauksista vuonna 2010. Liitetiedostoissa ovat tiivistelmät verovapaista kustannu...

Protektionismin lisääntyminen huolestuttaa suomalaista kauppaa

Kaupan liitto kysyi kaupan alan yrityksiltä lokakuussa kauppapolitiikan tärkeimpiä haasteita tällä hetkellä. Kyselyn vastausten perusteella Venäjä on sekä vienti- että tuontikysymyksissä tärkeä, mutta...

Tiedote: Kaikkien paristoja ja akkuja maahantuovien tai valmistavien yritysten täytyy liittyä paristo- ja akkutuottajayhteisöön

- Syyskuussa 2008 voimaan tullut paristoja ja akkuja koskeva tuottajavastuu edellyttää, että kaikki paristoja ja akkuja Suomen markkinoille maahantuovat yritykset rekisteröityvät paristo‐ ja akkutuottajiksi.

- Vastuu koskee myös sähkö- ja elektroniikkalaitteiden sisältämiä paristoja ja akkuja.

- Tuottajavastuun voi hoitaa tekemällä tuottajavastuun siirtosopimuksen tai liittymissopimuksen paristo- ja akkutuottajayhteisön kanssa.

- Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajayhteisöön liittyminen ei aina kata paristo- ja akkutuottajavastuuta.

Tiedote: Paristo- ja akkutuottajavastuu hoidetaan rekisteröitymällä paristo- ja akkutuottajayhteisöön

Syyskuussa 2008 voimaan tullut paristoja ja akkuja koskeva tuottajavastuu koskee yrityksiä, jotka ammattimaisesti saattavat paristoja ja akkuja Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa. P&A‐tuottajavastuu edellyttää, että kaikki paristoja ja akkuja Suomen markkinoille maahantuovat (myös sähkö- ja elektroniikkalaitteiden sis. paristot ja akut) yritykset rekisteröityvät paristo‐ ja akkutuottajiksi ja hoitavat laissa määritellyt velvollisuuden paristojen ja akkujen jätehuollon ja kierrätyksen suhteen.