Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Hyvä esimiestyö on nuorille tärkeää

Hyvä esimiestyö on nuorten mielestä yksi tärkeimmistä työhön liittyvistä seikoista. Sen edelle menevät vain mielenkiintoiset työtehtävät ja mukavat työkaverit, mutta esimerkiksi korkea palkka tai uralla etenemismahdollisuudet ovat vähemmän tärkeitä. Tämä käy ilmi T-median ja Taloudellisen tiedotustoimiston nuorten työelämänäkemyksiä kartoittaneesta tutkimuksesta.

Kuluttajatutkimuskeskuksen Turvallinen kauppa -tutkimus havainnoi päivittäistavaramyymälöitä

Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimuksen mukaan päivittäistavaramyymälöissä suhtaudutaan vakavasti turvallisuusasioihin. Useimmissa myymälöissä on myös miellyttävää asioida, mikä lisää kuluttajien turvallisuuden tunnetta. Parannettavaakin kauppojen turvallisuudessa kuitenkin löytyy.

Kemikaalien CLP-luokitusilmoitus tehtävä vuodenvaihteessa

Vaaralliseksi luokiteltavia kemikaaleja valmistavan tai maahantuovan yrityksen on tehtävä Euroopan kemikaalivirastoon CLP-luokitusilmoitus. Tavoitteena on yhdenmukaistaa EU-markkinoilla olevien aineiden luokituksia ja merkintöjä.

Esite kemikaaleja koskevista uusista rajoituksista ja kielloista on ilmestynyt

Kemikaalineuvottelukunnan julkaisemassa uudessa esitteessä kerrotaan lyhyesti eräitä kemikaaleja koskevista muuttuneista tai uusista rajoituksista, jotka johtuvat REACH-asetuksen liitteen XVII muutoksesta. Rajoitukset koskevat lamppuöljyjä, grillinsytytysnesteitä, dikloorimetaania sisältäviä maalinpoistoaineita ja eräitä orgaanisia tinayhdisteitä.

Hintailmaisut markkinointikeinona -ohjeet päivitetty

Alennus- ja loppuunmyyntejä sekä erikoistarjousmarkkinointia koskeva Hintailmaisut markkinointikeinona -ohjeet on päivitetty.

Kauppa lanseeraa nuoriso-ohjelman

Osana hallitusohjelmavaikuttamista Kaupan liitto on rakentanut kaupan nuoriso-ohjelman, jolla kauppa haluaa olla mukana nuorison työllistämisessä, kouluttamisessa ja syrjäytymisen ehkäisyssä. Nuoriso-ohjelma lanseerataan 10.6., ja se tulee olemaan osa Kaupan liiton hallitusohjelmatavoitteita, jotka julkistetaan ensi syksynä.

Julkisia hankintoja koskeva lainsäädäntö muuttuu 1.6.2010 lukien

Julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä on muutettu kesäkuun alusta lukien. Lain muutoksen ensisijainen syy on ollut se, että saatetaan voimaan julkisten hankintojen oikeussuojadirektiivistä johtuv...