Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


Koululaisharjoittelijoiden ja perehdyttäjien palautekyselyt avattu

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaan osallistuvilta koululaisilta ja heidän perehdyttäjiltään toivotaan palautetta harjoittelujaksosta. Palautetta hyödynnetään ohjelman jatkoneuvotteluissa.

Maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullilta Verohallinnolle

Hallitus esittää tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotuksen siirtämistä Tullilta Verohallintoon. Maahantuonnilla tarkoitetaan tavaroiden tuontia EU-jäsenvaltioiden ulkopuolelta. Siirron on tarkoitus tapahtua 1.1.2018. Ehdotetulla siirrolla on myönteisiä vaikutuksia kaupalle, mutta suunnitelma sisältää myös menettelymuutoksia, joihin yrittäjän kannattaa perehtyä.

Kuluttajafoorumista välineitä sidosryhmäyhteistyöhön

Kaupan liiton ensimmäinen kuluttaja-asioiden foorumi kokosi toukokuussa kaupan alan edustajat ja viranomaiset kuulemaan ajankohtaista asiaa muun muassa kuluttajansuojasta. Foorumista on tarkoitus luoda vuosittain toistuva tapahtuma, jossa kaupan alan toimijat ja sidosryhmät voivat vaihtaa ajatuksia.

Venäjän-kaupan ryhmä tutustui Venäjän markkinatilanteeseen

Kaupan liiton Venäjän-kaupan ryhmän vuotuinen matka suuntautui tänä vuonna Moskovaan. Tavoitteena oli erityisesti kartoittaa Venäjän talous- ja markkinatilannetta sekä poliittisten näkymiä ja työmarkkinoita. Vierailun aikana ryhmä vieraili Suomen Moskovan-suurlähetystössä ja Sperbankissa.

Ajankohtaista biosidivalmisteiden ja biosidilla käsiteltyjen esineiden myynnissä

Useiden käsidesien ja muiden desinfioivan hygieniavalmisteen myynti edellyttää biosidilupaa. Lisäksi kaikkien biosidivalmisteiden tehoaineiden alkuperä pitää olla selvillä ja toimittaja ECHAn ylläpitämällä hyväksyttyjen biosiditoimittajien listalla. Maaliskuun alusta alkaen on EU:n ulkopuoleltakin tuoduissa biosidilla käsitellyissä esineissä saanut olla vain EU:ssa salittuja tehoaineita.

Internet Retailing EXPO – huomioita kotikentälle

Mistä Ison-Britannian digitaalisessa kaupassa nyt puhutaan? Tässä makupalat huhtikuun alussa järjestetystä Internet Retailing EXPOsta.

Kaupan maine kehittynyt edelleen myönteisesti – vastuullisuudelle ja avoimuudelle yhä enemmän painoarvoa

Sekä kaupan alan että Kaupan liiton maine ovat kehittyneet myönteisesti noin kahden vuoden takaiseen mittaukseen verrattuna. T-Median toteuttama Luottamus&Maine-tutkimus antaa myös vinkkejä siitä, mihin kaupan mainetyössä kannattaa kiinnittää huomiota.

Uusi 50 euron seteli käyttöön