Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus

Elinkeinopoliittinen edunvalvonta ja verotus


EU: uusi polkumyynnin laskentamenetelmä mahdollistaa entistä protektionistisemman kauppapolitiikan

Uuden asetuksen on määrä astua voimaan jo ennen joulua. Uuden laskentamenetelmän taustatietona komissio käyttää julkaistavia maaraportteja, kun tähän saakka polkumyyntitasot on laskettu niin sanotun kolmannen maan tiedoilla.

Uusi elinkeinopoliittinen johtoryhmä Kaupan liittoon

Kaupan liittoon on perustettu elinkeinopoliittinen johtoryhmä. Sen tehtävänä on koordinoida Kaupan liiton ja sen jäsenliittojen elinkeinopoliittista vaikuttamista ja vahvistaa kaupan edunvalvontaa eri sidosryhmiin päin.

Kaupan asiat kiinnostavat päättäjiä

Työ-ja elinkeinoministeriön sekä Ympäristöministeriön ylin johto vieraili viime viikolla kansliapäälliköidensä Jari Gustafssonin ja Hannele Pokan johdolla Kaupan liitossa. Kaupan merkittävä rooli elinkeinoelämässä tunnustetaan monilla tahoilla, ja yhteistyötä niin Kaupan liiton asiantuntijoiden kuin kaupan toimijoiden kanssa halutaan kehittää.

Tukes valvoo uudenvuodentinojen myyntiä ja toivoo kaupalta vastuullisuutta

Perinteisten uudenvuoden tinakenkien myynti on vielä tänä vuonna sallittua, mutta vuoden päästä se ei ole enää mahdollista. Lyijyllä on uusi tiukka luokitus, ja REACH-rajoitus muuttuu: nämä tulevat estämään myynnin kuluttajille. Tinakengät ovat kemikaaleja, ja ne on merkittävä ja pakattava CLP-asetuksen vaatimalla tavalla.

Uusi energiamerkintäasetus tuo velvoitteita kaupalle

Euroopan unionin komissio julkaisi 28. heinäkuuta uuden asetuksen, joka koskee energiankulutukseen liittyvien tuotteiden energiamerkintää. Uudessa asetuksessa säädetään muun muassa energiamerkinnöissä...

Ajankohtaisia keskusteluja Brysselissä

Kaupan liitto tapasi lokakuussa sekä EU-komission ensimmäisen vpj. Frans Timmermansin kabinetin että maatalouskomissaari Phil Hoganin kabinetin edustajia. Keskusteluiden aiheina olivat komission aloit...

Muutoksia elinkeinopoliittisen tiimin työnjaossa

Kaupan liiton elinkeinopoliittisessa tiimissä järjestellään toimialueita. Ympäristöasiantuntija Marja Ola siirtyy kokopäiväisesti Kaupan liiton palvelukseen ja kauppapoliittinen asiantuntija Hannu Kyyhkynen puolestaan Teknisen Kaupan Liittoon 1.2.2018.

Turvallisuus puhuttaa kaupan alalla