Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Sähköpostiosoitteesi:

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Uusi tutkimus kuluttajan ostoprosessista julkaistu

Kaupan liiton tuoreen tutkimuksen mukaan fyysinen myymälä niin ostopaikkana kuin ostosta edeltävän tiedon hankkimiskanavana on suomalaisille kuluttajille tärkeä. Myös myyjien asiantuntemusta arvostetaan, vaikka hinta usein ratkaiseekin.

Suomalaisten matkailu Viroon uuteen ennätykseen

Kaupan liiton tuoreen selvityksen mukaan suomalaisten matkailu Viroon kiihtyi viime vuonna. Matkustajarakenne ja kulutuskäyttäytyminen näyttäisivät kuitenkin olevan muuttumassa, kun alkoholin haku on vähentynyt. Myös palvelujen käyttö on kasvusuunnassa.

Kaupan näkymät vuosille 2016 ja 2017 julkaistu

Kaupan liitto on laatinut ennusteet kaupan myynti- ja työllisyysnäkymistä tälle ja ensi vuodelle. Ennusteen mukaan kauppa yltää tänä ja ensi vuonna lievään kasvuun.

Vertaisverkkokaupan tuoteryhmäkohtaiset erityisselvitykset julkaistu

Kaupan liitto on koonnut erilliset selvitykset vaatteiden, sisustustuotteiden, kirjojen ja autojen vertaisverkkokaupasta. Selvityksistä ilmenee, että kuluttajien profiileissa ja kaupantekokäyttäytymisessä on eroja eri tuoteryhmien vertaisverkkokaupassa.

Ensimmäinen vertaisverkkokauppaselvitys julkaistu

Suomalaiset myyvät verkossa toisilleen tavaraa jo sadoilla miljoonilla euroilla. Tärkein syy ostaa tuotteita tai palveluita toisilta kuluttajilta on rahansäästö. Yritysten verkkokauppoihin ollaan kuitenkin tyytyväisempiä kuin vertaisverkkokauppoihin.

Venäläisten kulutusta Suomessa tarkasteleva tutkimus julki

Kaupan liiton tuoreen selvityksen mukaan venäläismatkailijoiden kulutus Suomessa hiipuu. Venäläisten kulutus Suomessa näyttää tänä vuonna jopa puolittuvan viime vuodesta.

Kaupan näkymät julkaistu

Kaupan liitto on julkaissut ennusteen kaupan näkymistä tälle ja ensi vuodelle. Ennusteen mukaan tahmeat ajat kaupan alalla jatkuvat edelleen. Toteutuessaan yhteiskuntasopimus toisi kauppaan pientä piristystä.

Kaksijakoisia kulutusaikomuksia

Viron matkailun hintavetoisuus kasvanut