Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liiton uutiskirje ilmestyy joka torstai. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.
Tapahtumakirjeestä saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Kaupan näkymät vuosille 2017 ja 2018 julkaistu

Kaupan liiton julkaisemien kaupan näkymien mukaan vähittäiskauppa kasvaa tänä vuonna 1,5 prosenttia ja tukkukauppa 3 prosenttia. Työllisten määrän ennustetaan vähenevän vähittäiskaupassa mutta yltävän kasvuun tukkukaupassa.

Kulutusindikaattoreissa edelleen vahvistumista

Kaupan liiton kokoamista kulutusindikaattoreista käy ilmi, että kuluttajat luottavat oman talouskehityksensä kohentuvan edelleen. Etenkin kuluttajien aikeet ostaa urheiluvälineitä ovat vahvat.

Venäläismatkailijoiden määrässä ei ole kasvua näkyvissä

Kaupan liiton tuoreesta selvityksestä käy ilmi, että venäläisten matkailijoiden määrä ja kulutus pienenevät edelleen, mutta hitaammin kuin viime vuonna. Suomessa vieraileville venäläisille verkko-ostosten tekeminen on kuitenkin nyt aiempaa yleisempää. Lisäksi Suomi kisaa venäläismatkailijoista Viron kanssa.

Elokuun kulutusindikaattorit julkaistu

Kaupan liiton kokoamista kulutusindikaattoreista selviää, että kuluttajat luottavat oman talouskehityksensä jatkavan kohentumistaan. Valoisalta näyttävät etenkin urheiluvälineiden ostoaikeet, jotka ylittivät 2000-luvun keskiarvon.

Kaupan näkymät: kasvu hidastuu ensi vuonna

Kaupan liiton laatimien kaupan myynti- ja työllisyysnäkymien mukaan kauppa yltää heiveröiseen kasvuun tänä vuonna. Ensi vuonna vähittäiskaupan piristyminen uhkaa kuitenkin hiipua, ja veronkorotukset uhkaavat tukahduttaa kasvun kokonaan. Tukkukauppaa kuitenkin vahvistaa rakennusbuumi.

Toukokuun kulutusindikaattorit julkaistu

Kaupan liiton koostamien kuukausittaisten kulutusindikaattorien mukaan kulutusaikomusten positiivinen trendi jatkui toukokuussa siitä huolimatta, että kuluttajien arviot omasta taloudesta heikkenivät aavistuksen.

Uusi tutkimus kuluttajan ostoprosessista julkaistu

Kaupan liiton tuoreen tutkimuksen mukaan fyysinen myymälä niin ostopaikkana kuin ostosta edeltävän tiedon hankkimiskanavana on suomalaisille kuluttajille tärkeä. Myös myyjien asiantuntemusta arvostetaan, vaikka hinta usein ratkaiseekin.