Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Tilastot ja tutkimukset

Tilastot ja tutkimukset


Kauppa kasvoi alkuvuonna

Tietokoneiden, polttoaineiden ja silmälasien myynti vauhdikkainta, kertoo Tilastokeskuksen kaupan myyntitilastot.

Kaupan suhdannenäkymät kääntymässä

Kaupan luottamus tulevaisuuteen on vahvistunut. Uusimpien luottamusindeksien mukaan sekä vähittäiskauppa että tekninen kauppa uskovat myynnin kehittyvän positiivisesti tänä vuonna verrattuna viime vuoteen. Tämä ilmenee kaupan indikaattoreista, joiden kuukausittaisen julkaisemisen Kaupan liitto aloitti 2. helmikuuta 2010.

Myynnissä kasvuodotuksia, työllisyydessä ei

Vähittäis- ja autokauppiaiden lähikuukausien myyntiodotukset ovat selvästi kohentuneet varsinkin vaatekaupassa. Vaatekaupan lisäksi myös autokaupassa näyttää olevan keskimääräistä vahvempi usko loppukevään ja alkukesän myyntiin. Tämä ilmenee kaupan indikaattoreista, joiden kuukausittaisen julkaisemisen Kaupan liitto aloitti 2. helmikuuta 2010.

Kuluttajakysely: Kuluttajat tuovat Virosta alkoholia, elintarvikkeita ja vaatteita

Kaupan liitto toteutti yhteistyössä Innolink Research Oy:n kanssa kuluttajille kohdennetun kyselyn maaliskuussa 2010. Tulosten mukaan 80 prosenttia Viron kävijöistä tuo Suomeen alkoholia. Suomalaiset suosivat myös elintarvikkeita, vaatteita ja kampaamo- ja kylpyläpalveluita.

Kaupan suhdannenäkymät jatkuvat heikkoina

Vähittäiskaupan suhdannenäkymät eivät ole oleellisesti parantuneet alkuvuodesta. Kauppiaista merkittävä osa, 43 prosenttia, katsoo oman suhdannetilanteensa olevan heikko. Vain viiden prosentin mielestä tilanne on hyvä. Elinkeinoelämän Keskusliiton kyselyn mukaan 22 prosenttia yrityksistä odottaa suhdannetilanteen huononemista loppukeväästä ja 58 prosenttia uskoo tilanteen pysyvän samanlaisena. Tämä ilmenee kaupan indikaattoreista, joiden kuukausittaisen julkaisemisen Kaupan liitto aloitti 2. helmikuuta 2010.

Kaupan tilastoja

1. Kaupan indikaattorit
2. Myyntitilastot
3. Kaupan näkymät
4. Suomalaiset kuluttajat Virossa
5. Venäläiset kuluttajat Suomessa
6. Verkkokauppatilastot
7. Joulukauppa
8. Palkat
9. Muut

Vähittäiskauppa ei odota vielä käännettä

Kauppiaiden käsitys marras-tammikuun toteutuneesta myynnistä on synkähkö, vaikka joulukauppa toteutui pelättyä paremmin. Kauppiaat eivät usko myynnin kasvavan kevään aikana viime vuoteen verrattuna. Myös työllisyyden odotetaan pienentyvän. Vain kuusi prosenttia kauppiaista aikoo lisätä henkilökuntansa määrää keväällä. Tämä ja paljon muuta mielenkiintoista ilmenee Kaupan indikaattoreista, joiden julkaisemisen Kaupan liitto aloitti 2. helmikuuta 2010.