Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Työsuhdeasiat > Työmarkkinatiedotteet

Työmarkkinatiedotteet


Työnantajatuen piiriin kuuluvat ay-kurssit vuonna 2018

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat sopineet työnantajatuen piiriin kuuluvista ay-kursseista ensi vuodelle. Kurssit on tarkoitettu luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille sekä näiden varamiehille.

SuomiAreenalla ruodittiin työmarkkinoita

Miten työ muuttuu tulevaisuudessa ja työmarkkinat sen mukana? Entä mihin tarvitaan jatkossa työmarkkinajärjestöjä? Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala osallistui EK:n järjestämään keskustelutilaisuuteen SuomiAreenalla 13. heinäkuuta.

Kaupan työaikaopas päivitetty

Työaikaopas auttaa hyödyntämään kaupan työehtosopimuksen mukaisia työaikavaihtoehtoja ja opastaa muissakin työehtosopimukseen liittyvissä työaikakysymyksissä. Oppaassa on otettu huomioon muun muassa k...

Koululaisharjoittelijoiden ja perehdyttäjien palautekyselyt avattu

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaan osallistuvilta koululaisilta ja heidän perehdyttäjiltään toivotaan palautetta harjoittelujaksosta. Palautetta hyödynnetään ohjelman jatkoneuvotteluissa.

Kaupan liitto ja YTN yhteistyöhön

Kaupan alan ylempiä toimihenkilöitä koskenut työriita saatiin päätökseen 22.5.2017, kun Kaupan liiton ja YTN:n hallitukset hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Vaikka osapuolten välillä ei solmittu työehtosopimusta, molemmat osapuolet haluavat edistää paikallista yritysten ja ylempien toimihenkilöiden välistä vuoropuhelua.

Kaupan automiesten työehtosopimukseen vain vähäisiä muutoksia

Kaupan automiesten helmikuussa voimaan tulleeseen työehtosopimukseen on tehty vain vähäisiä muutoksia. Alalle ei myöskään tule tänä vuonna yleiskorotusta.

Työllistämisen kynnystä madalletaan rekrytointikokeilulla

Työttömien työhakijoiden työllistämistä pyritään parantamaan rekrytointikokeilulla. Kuukauden mittaisen kokeilun aikana työnantaja voi arvioida työttömän työnhakijan soveltuvuutta tarjolla olevaan työtehtävään.

YTN:n ilmoittamat lakot