Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Työsuhdeasiat > Työmarkkinatiedotteet

Työmarkkinatiedotteet


Optikoiden työehtosopimus on julkaistu

Uusi työehtosopimus on voimassa 28.2.2021 asti.

Koululaisten kesäharjoitteluohjelma kaupan alalla kesällä 2018

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat sopineet nuorten Tutustu ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta vuosille 2018 ja 2019. Ohjelmaa voidaan toteuttaa niin Kaupan liiton jäsenyrityksissä kuin muissakin kaupan alan yrityksissä, jotka ilmoittautuvat Kaupan liittoon.

Optisen alan neuvotteluratkaisu hyväksytty liittojen hallituksissa

Kaupan liiton ja Toimihenkilöliitto ERTOn 2.3.2018 saavuttama neuvottelutulos optisen alan työehtosopimuksesta on vahvistettu molempien liittojen hallinnoissa. Uusi työehtosopimus on voimassa 1.2.2018−28.2.2021.

Kaupan työehtosopimuksen palkkaratkaisu ja tekstimuutokset

Uusi Kaupan työehtosopimus on solmittu, ja se on voimassa 1.2.2018−31.1.2020.

Kaupan alan neuvotteluratkaisu hyväksytty liittojen hallituksissa

Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliitto PAMin 2.3.2018 saavuttama neuvottelutulos kaupan alan työehtosopimuksesta on vahvistettu molempien liittojen hallinnoissa. Uusi sopimus on voimassa 1.2.2018−31.1.2020.

Kaupan liitto ja PAM ovat päässeet neuvottelutulokseen

Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat päässeet tänään 2.3.2018 neuvottelutulokseen kaupan alan työehtosopimuksesta. Ylityö- ja liukumien kerryttämiskielto on kumottu.

Työnantajan ennaltaehkäisevät keinot puuttua häirintään ja epäasialliseen kohteluun työpaikalla

Ollaan ihmisiksi -kampanja toteutettiin viime vuodenvaihteessa tarkoituksenaan herätellä kuluttajia miettimään omaa rooliaan kaupan alalla työskentelevien henkilöiden työhyvinvoinnin edistämisessä. Tässä yhteydessä on myös syytä korostaa työntekijöiden lain mukaista velvollisuutta välttää toisiinsa kohdistuvaa häirintää ja muuta epäasiallista kohtelua sekä työnantajan lain mukaista velvollisuutta puuttua työpaikan ongelmatilanteisiin.