Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Jäsenille > Työsuhdeasiat > Työmarkkinatiedotteet

Työmarkkinatiedotteet


Koululaisharjoittelijoiden ja perehdyttäjien palautekyselyt avattu

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmaan osallistuvilta koululaisilta ja heidän perehdyttäjiltään toivotaan palautetta harjoittelujaksosta. Palautetta hyödynnetään ohjelman jatkoneuvotteluissa.

Kaupan liitto ja YTN yhteistyöhön

Kaupan alan ylempiä toimihenkilöitä koskenut työriita saatiin päätökseen 22.5.2017, kun Kaupan liiton ja YTN:n hallitukset hyväksyivät valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen. Vaikka osapuolten välillä ei solmittu työehtosopimusta, molemmat osapuolet haluavat edistää paikallista yritysten ja ylempien toimihenkilöiden välistä vuoropuhelua.

Kaupan automiesten työehtosopimukseen vain vähäisiä muutoksia

Kaupan automiesten helmikuussa voimaan tulleeseen työehtosopimukseen on tehty vain vähäisiä muutoksia. Alalle ei myöskään tule tänä vuonna yleiskorotusta.

Työllistämisen kynnystä madalletaan rekrytointikokeilulla

Työttömien työhakijoiden työllistämistä pyritään parantamaan rekrytointikokeilulla. Kuukauden mittaisen kokeilun aikana työnantaja voi arvioida työttömän työnhakijan soveltuvuutta tarjolla olevaan työtehtävään.

Työnantajan ilmoitus- ja selvitysvelvollisuuksia TE-toimistoille karsitaan

Työnantajan ei tarvitse jatkossa enää ilmoittaa TE-toimistoon työntekijöiden irtisanomisesta tai lomauttamisesta. Myöskään taloudellisilla ja tuotannollisilla syillä irtisanotuille työntekijöille ei enää tarvitse ilmoittaa julkisista työvoimapalveluista.

YTN:n ilmoittamat lakot

Kaupan liitto ei aloita ylempien toimihenkilöiden työehtosopimusta koskevia neuvotteluja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n kanssa. YTN on tästä johtuen ilmoittanut ryhtyvänsä työtaistelutoimenpiteisiin kuudessa kaupan alan yrityksessä toukokuun alussa.

Uutta perhevapaakorvausta voi hakea toukokuusta alkaen

Työnantaja voi hakea perhevapaakorvausta Kelasta toukokuusta alkaen. Etuus on 2 500 euron suuruinen kertakorvaus, joka maksetaan naispuolisen työntekijän palkallisen äitiysvapaan tai adoptiovanhemman vanhempainvapaan perusteella.