Finlayson aloittaa myymälöissään kampanjan, jossa ihmiset voivat kierrättää vanhat lakanansa. Niistä valmistetaan Suomessa räsymattoja, jotka tulevat myyntiin kesällä.
Finlaysonin kierrätyskampanjassa kerätyistä vanhoista lakanoista tehdään räsymattoja. kuva: Finalyson

Kierrätyskampanja on voimassa maaliskuun loppuun saakka. Sen aikana Finlaysonin myymälöihin tuoduista lakanoista saa hyvitystä uusia tuotteita ostaessa: esimerkiksi vanhasta pussilakanasta saa kymmenen euron hyvityksen. Yhtä lakanaa kohti saa hyvityksen yhdestä uudesta tuotteesta.

Kerätyt lakanat lajitellaan myymälöissä värin ja materiaalin perusteella. Ne toimitetaan eteenpäin, pestään, ommellaan yhteen ja rullataan kuteen leikkaamista varten. Kuteista tehdään Suomessa mattoja.

”Haluamme tehdä kierrättämisen kuluttajalle helpoksi. Kuka vain voi tuoda vanhat lakanansa myymäläämme. Samalla kiertotalous luo uutta työtä Suomeen ja vähentää syntyvän tekstiilijätteen määrää”, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lakanoiden kierrätystä voidaan jatkaa myös kampanjan jälkeen, jos sille on tilausta.

Lakanoista valmistettavat räsymatot tulevat myyntiin Finlaysonin myymälöihin ja verkkokauppaan kesän aikana.

Kierrätyskampanjan aikana myymälöihin voi tuoda myös vanhoja pyyhkeitä. Niistä valmistetaan öljyntorjuntamattoja.

Finlayson on yksi Suomen vanhimpia yrityksiä, perustettu 1820. Sillä on Suomessa 14 myymälää ja shop-in-shopia sekä verkkokauppa ja jälleenmyyjiä eri puolilla maata. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 23 miljoonaa euroa. Se työllistää noin 90 henkilöä.