Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto > Ilmoittaudu tästä Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaan

Ilmoittaudu tästä Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaan

Kaupan liittoon kuulumattomat kaupan alan yritykset ilmoittautuvat Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaan tämän verkkosivun kautta. Kaupan liiton jäseniltä ei vaadita erillistä ilmoittautumista.

Tutustu sopimukseen koululaisten kesäharjoitteluohjelmasta. Korostamme, että

1. peruskoululainen tai lukiolainen voi työskennellä samana kesänä samassa yrityksessä vain yhden kesäharjoitteluohjelman mukaisen harjoittelujakson, ja

2. koululainen voi työskennellä samassa ammatissa eri vuosina yhteensä vain yhden harjoittelujakson. Kaupan alan eri ammatteja ovat muun muassa myyjä, varastotyöntekijä, konttorityöntekijä, somistaja ja siivooja.  

Jos koululainen on jo ollut kesäharjoitteluohjelman mukaisesti kaksi viikkoa esimerkiksi myyjän työssä, hänelle on jatkossa maksettava työehtosopimuksen mukaista koululaispalkkaa. Se on 70 % kunkin ammatin 1. vuoden taulukkopalkasta. Koululaispalkan lisäksi on maksettava työehtosopimuksen mukaiset ilta- ja lauantailisät ja sunnuntailta kaksinkertainen palkka. Lisäksi on maksettava lomakorvaus. 

Kesäsetelillä työllistettävien nuorten työsuhteissa on kaikilta osin noudatettava Kaupan työehtosopimuksen määräyksiä. Kaupunkien ilmoittamasta minimipalkasta huolimatta palkkaus määräytyy joko Kaupan työehtosopimuksen koululaispalkan tai harjoittelijan palkan mukaisesti ja palkan lisäksi työsuhteen päättyessä on maksettava lomakorvaus. Kaupungit ohjeistavat asiasta tarkemmin.

Lue sopimus ja soveltamisohjeet tästä.

Lue lisäohjeet kesäharjoitteluohjelmaan ja koululaispalkkaan tästä.

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukainen harjoittelusopimuslomake

Ilmoittaudu Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmaan:  

Yrityksen nimi

Y-tunnus

Katuosoite

Postitoimipaikka

Postinumero

Puhelinnumero

Yhteyshenkilö

Sähköpostiosoite