Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto > Kauppa EK:ssa

Kauppa EK:ssaKaupan liitto on toiseksi suurin Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n 27 jäsenliitosta. Kaupan liitolla on  henkilömääräisesti suurin työehtosopimus. Suomen palvelualoista kauppa on selvästi suurin.

Kauppa on suomalaisessa elinkeinorakenteen murroksessa johtava toimiala. Myös tämän vuoksi Kaupan liiton ääni kuuluu EK:ssa. Työehtosopimuksen linjaavuus ja vaikuttavuus kentällä on olennainen asia.

Korkeinta päätösvaltaa EK:ssa käyttää edustajisto, jonka 139 paikasta Kaupan liitolla on 16. EK:n hallituksessa Kaupan liitolla on kaksi paikkaa, joista toinen on varapuheenjohtajan tehtävä. Toimielinten toimikausi on yksi kalenterivuosi.

EK nimeää vuosittain useita valiokuntia, jotka käsittelevät ajankohtaisia edunvalvontakysymyksiä ja valmistelevat edunvalvonnan pidemmän aikavälin strategioita. Kaupan liitto on hyvin edustettuna näissä toimielimissä, sillä liiton omien valiokuntien puheenjohtajat toimivat jäseninä myös EK:n vastaavissa valiokunnissa.

Kauppa Suomessa

Päivitetty 6 / 2015