Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Liitto > Kauppa EK:ssa > Kauppa suomalaisessa yhteiskunnassa

Kauppa suomalaisessa yhteiskunnassa


 


Kauppa on Suomen suurin palveluala

Kaupalla on suomalaisessa elinkeinoelämän murroksessa merkittävä asema. Palveluala kasvaa jatkuvasti. Tällä hetkellä kaksi kolmasosaa suomalaisista työssäkäyvistä ihmisistä toimii palvelualalla. Kansantaloudellisesti kauppa on merkittävä tekijä, joka kattaa noin 10 prosenttia Suomen BKT:stä. Yhteiskunnan kannalta ei ole samantekevää, miten kaupalla menee, sillä kauppa luo hyvinvointia ja menestystä Suomeen.

Kauppa on myös yhteiskunnan elämän rytmittäjä. Kaupan aukiolot määrittävät ihmisten päivärytmiä. Miljoona suomalaista käy päivittäin vähittäistavarakaupassa. Kaupan vaikuttavuus yltää myös kauppapolitiikkaan ja globaalille tasolle. Tukku- ja tekninen kauppa tuovat raaka-aineita teollisuudelle. Kaupan liitto on myös vahva vapaan kilpailun puolustaja.

Kaupan liitto on osaava, asiantunteva ja vaikutusvaltainen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Kaupan liitto pyrkii takaamaan jäsenyrityksilleen parhaat mahdolliset toimintaedellytykset. Tavoitteena on myös luoda suomalaiselle elinkeinotoiminnalle entistä parempi ja kilpailukykyisempi toimintaympäristö. Kilpailukykyinen yritystoiminta on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusta.

Kauppa luo menestystä!