Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Tietoa kaupasta > Toimialat > Tekninen kauppa

Tekninen kauppaTekninen kauppa on pääasiassa yritysten välistä kauppaa: teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden, koneiden ja järjestelmien maahantuontia ja myyntiä sekä niihin liittyvien ratkaisuiden ja palveluiden toimittamista.

Teknisen kaupan merkitys teollisuuden ja rakentamisen kilpailukyvyn kehittämisessä on keskeinen. Tekninen kauppa ylläpitää teollisuudelle välttämättömien tuotteiden saatavuutta ja varmistaa niiden laatua.

Yritykset tuovat maahan tuotteiden lisäksi myös kansainvälistä osaamista päämiestensä tukemana. Osaamisellaan yritykset kykenevät parantamaan asiakkaidensa tehokkuutta ja tuotteita, joka edesauttaa teollisuuden kilpailukyvyn kehittymistä.

Ratkaisuiden ja palveluiden merkitys teknisen kaupan yritysten toiminnasta on jatkuvassa kasvussa. Tekninen kauppa myös vie suomalaisen teollisuuden tuotteita ulkomaille.

Asiakkaita ovat kaikki teollisuuden toimialat, rakentaminen ja julkinen sektori sekä vähittäiskauppa, niin Suomessa kuin lähialueilla.  Keskeisiä teollisuusasiakkaita ovat teknologiateollisuus etenkin konepajat ja telakat, metsäteollisuus kuten paperi- ja selluteollisuus sekä rakennus-, kemian- ja kaivosteollisuus.

Teknisen kaupan yrityksiä edustaa Teknisen Kaupan Liitto. Liittoon kuuluu yli 350 alan yritystä ja neljä jäsenyhdistystä - Sähköteknisen Kaupan Liitto, Hydrauliikka- ja Pneumatiikkayhdistys, Elektroniikan komponentti- ja mittalaitetoimittajat Elkomit ry sekä LVI-teknisen kaupan liitto. Yhdistyksen jäsenyritysten ja -yhdistysten yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli 8,2 miljardia euroa, ja niiden palveluksessa on yli 20 000 henkeä. Teknisen Kaupan liitto on Kaupan liiton jäsen.

Kuluttajatuotteista Teknisen Kaupan Liiton piiriin kuuluvat moottoripyörät, maastoajoneuvot, puutarhan ja metsänhoidon pienkoneet sekä akut ja paristot.

Yhdistyksellä on 21 eri toimialoja edustavaa jaostoa.

Teknisen Kaupan Liitto – Finnish Technical Traders on teknisen kaupan keskeisin järjestö Suomessa. Sen jäsenyritysten myynti kattaa noin 85 prosenttia alasta. 

Lisätietoa teknisestä kaupasta www.tekninen.fi

Päivitetty 11 / 2016