Uutiset:
http://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
http://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
http://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
http://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Esimiehenä kaupan alalla


Kaupan ala on elinkeinoelämän suurin työllistäjä. Suomessa lähes 300 000 henkilöä työskentelee vähittäiskaupan, tukkukaupan tai autokaupan palveluksessa. Joukkoon mahtuu myös kymmeniätuhansia eritasoisia esimiehiä pienten tiimien vetäjistä kokonaisten organisaatioiden vetäjiin. Ala tarjoaakin monipuolisia tehtäviä ja urapolkuja.

Kaupan liitto korostaa hyvän esimiestyön merkitystä. Aloitteleva tai pienen tiimin esimies voi  osoittaa osaamisensa suorittamalla lähiesimiestyön ammattitutkinnon. Vaativammissa esimiestehtävissä toimiville on tarjolla kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto.

Esimies tarvitsee työssään tietoa työsopimusten tekemisestä, työvuorosuunnittelusta, irtisanomisperusteista ja monista muista työsuhdeasioista. Osaamistaan voi päivittää Kaupan liiton työsuhdekoulutuksissa. Lisätietoa koulutuksista http://www.kauppa.fi/koulutus.


EsiKa-hanke

Kaupan liitto osallistui vuosina 2013 ja 2014 toteutettuun Työterveyslaitoksen EsiKa, Esimiehenä kaupan alalla -hankkeeseen, jossa on tutkittu toimivia esimieskäytäntöjä muuttuvassa toimintaympäristössä.

Tutkimuksessa on tarkasteltu arjen esimiestyön ja työyhteisön toimintakäytäntöjen toimivuutta sekä toiminnan tuloksellisuutta myymälöissä.

Tutkimuksessa selvitettiin, mitkä ovat esimiestyön ja henkilöstön hyvinvoinnin voimavarat sekä haasteet vähittäiskaupassa, miten työn organisointi ja esimiestyö ovat muuttuneet viime vuosina ja mitä henkilöstön hyvinvoinnista ja toiminnan tuloksellisuudesta vastaaminen tarkoittaa käytännön esimiestyön kannalta.

Tutkimus tarjoaa tietoa toimivista esimieskäytännöistä ja muutosten hallinnasta vähittäiskaupassa. Kaupan alan ammattilaisten käyttöön tutkimus tarjoaa opaskirjan ja tutkimuksen tulokset kokoavat tietokortit:

Esimiehenä kaupan alalla -opas

Tietokortit

1. Esimiestyön vaatimukset ja voimavarat

2. Myymälätyön vaatimukset ja voimavarat

3. Kaupan ala - alku nuoren työuralle

4. Väkivalta ja uhkatilanteet myymälöissä

5. Kaupan ala - kaiken ikäisten työpaikka

6. Kaupan ala - monikulttuurinen työpaikka

7. Menestynyt myymälä ja osallistava esimiestyö

8. Toimivat työaikajoustot kaupassa