Kaupan työehtosopimus saatiin pihtisynnytettyä kätilö Esa Lonkan klinikalla 12 tunnin loppuneuvotteluissa sunnuntaina 10.4. Istuntoja valtakunnansovittelijan kanssa oli neljä ja niitä ennen oli istuttu lukuisia kertoja PAMin neuvotteluryhmän kanssa.

Miten nämä neuvottelut näin vaikeaksi kääntyivät? Kyseessähän piti olla kolmivuotisen sopimuksen ensimmäinen palkantarkistusneuvottelu. Sen sijaan PAM lähti kesken sopimuskautta hakemaan suurta muutosta palkkausperusteisiin vertaamalla kaupan palkkoja eri teollisuusalojen ansioihin. Kun tarjouksen ja pyynnin ero oli yli kaksinkertainen, ei sopua palkoista saatu ja lopputuloksena PAM irtisanoi koko TES:n ja toimitti työnantajille 40-kohtaisen tekstimuutoslistauksen sekä toistakymmentä työryhmäehdotusta.

Oliko PAM:n toiminta harkittua ja suunnitelmallista? Jos tästä keväästä tulee yleinen normi, ei monivuotisilla, irtisanottavissa olevilla tes-ratkaisuilla ole tulevaisuudessa muuta arvoa kuin se paperi, jolle ne on painettu. Vuosi sitten neuvottelimme pitkän valmistelun jälkeen sekä työaika- että luottamusmiespaketin. Nyt koko pakka avattiin taas. Tämän jälkeen on vaikea luottaa, että työntekijäpuoli ei esitä samaa näytelmää uudestaan ensi keväänä, vaan pitää aidosti kiinni nyt solmitusta kaksivuotisesta työehtosopimuksesta.

PAM:n varapuheenjohtaja epäilee työnantajien halua sopia laadullisesta kehittämisestä. Laadulliset tavoitteet kuitenkin rahaksi muutettuna tarkoittavat työnantajalle lisää kustannuksia. Samanaikainen laadullinen kehittäminen ja palkkojen voimallinen nostaminen luo ratkaisemattoman yhtälön.

Yritysten palkanmaksukyky vaihtelee voimakkaasti jopa konsernien sisällä. Viime vuonna sovittiin 2. kuntakalleusluokan poistosta kolmessa erässä, mikä vaikuttaa kustannuksiin 2. paikkakuntakalleusluokan yrityksissä. Loppiaisesta tuli samalla työaikaa lyhentävä arkipyhä. Kannattaa muistaa, että kauppa oli viimeisiä toimialoja, joissa loppiainen annettiin arkipyhäksi. Moni muu meni tästä ovesta meitä ennen.

Sovittelussa osapuolet joutuvat joustamaan. Tulos on kohtuullinen. Itse olen tyytyväinen sovittelijan selkeään linjaukseen kaupan palkkausmallin uudistamisesta ja erityisesti lisävetoisen ansionmuodostuksen ongelmista. Asian eteen on tehty selvityksiä takavuosina, mutta ehkä nyt kokeiluja ollaan valmiita viemään eteenpäin. Kaupan sopimuksen ohessa neuvotellaan lukuisia muita sopimuksia, joista Alkon kaksivuotinen sopimus saatiin sutjakkaasti maaliin. Valitettavasti tätä kirjoittaessani sain käteeni työtaisteluilmoituksen koskien apteekkialan lakonuhkaa 11.5. – 13.5.2011.

Vaalitulos sai monet mietteliäiksi. Työelämän uudistamisen pitäisi olla tulevan hallituksen agendan kärkipäässä. Sen pitäisi pystyä torjumaan kestävyysvajetta ja nostaa eläkeikää, jotta Suomea ei odota Kreikan tai Portugalin kohtalo. Jos keskusjärjestöjen yhteistyö on näissä asioissa edennyt takkuisesti, niin mutkattomilta eivät näytä hallitusneuvottelutkaan työmarkkina-asioiden näkökulmasta. Toivottavasti kolmikantatyöskentelylle saadaan seuraavalla hallituskaudella jonkinlainen järjellinen malli, sillä Suomen tulevaisuus on vahvasti sen varassa.