Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tapahtumakalenteri > Forma Syksy ´09 -messut

Forma Syksy ´09 -messut

Juhlaseminaari esittelee kansainvälisiä kodinsisustus- ja lahjatavara-alan huippuja:
* Martin M. Pegler: Elämyksiä ja tunnetta esillepanoilla
Martin M. Pegler opastaa, kuinka esillepanoissa onnistutaan – herätetään myymälä henkiin ja luodaan elämyksiä, saadaan asiakkaat viihtymään liikkeessä, ja palaamaan yhä uudelleen.

* Henrik Peter Reisby Nielsen: Myymälä mediana
Omia kokemuksiaan hyödyntäen Henrik Peter Reisby Nielsen puhuu innovatiivisesta johtajuudesta, myymälästä mediana: kuinka käyttää internetiä ja erilaisia sosiaalisia medioita, uutta teknologiaa, keinoina erottautua muista, lisätä myyntiä ja luoda positiivisia kokemuksia asiakkaille, kasvattaa asiakasuskollisuutta.

* Wolfgang Gruschwitz: Go green! - Ekotehokkuutta esillepanoihin
Ympäristöystävällisyys ja kustannustehokkuus eivät ole toisensa poissulkevia asioita. Myymälän valaistusta ja materiaaleja jne. koskevien käytännön esimerkkien avulla Wolfgang Gruschwitz esittää, kuinka positiivisia tunteita ja elämyksiä luomalla myydään, menestyksekkäästi, kustannuksia ja ympäristöä säästäen.

* Asko Ahokas: Trendit 2010
Asko Ahokkaan kokoama katsaus tarjoaa ikkunan vuoden 2010 tärkeisiin trendeihin – millaisia muutoksia voidaan ennustaa tapahtuvan kuluttajien asenteissa ja käyttäytymisessä, ja kuinka tämä näkyy väreissä, materiaaleissa, muodoissa, tyyleissä.

Forma Fantasia – design, tarinat ja surrealismi kohtaavat
Forma Syksy ’09 Messujen teemana on Forma Fantasia. Teemalla halutaan korostaa elämästä nauttimista, haaveilua, sekä itsestä ja ystävistä välittämistä synkän ja vakavan taloudellisen ilmapiirin keskellä. Forma Fantasia muodostuu mittakaavaeroista, Fantasia -väreistä, yllättävistä yhdistelmistä, lavastemaisuudesta, äänimaailmasta, runsaudesta, materiaaliyhdistelmistä sekä tietysti Forman syntymäpäiväjuhlista.
Teemaryhmän vetäjänä toimii designtoimittaja Asko Ahokas ja teeman toteuttajina toimii yhdessä Saara Renvallin kanssa sisustusarkkitehti Elina Aalto.

Postikorttikilpailu
Sähköisten korttien huuman jo hieman laannuttua perinteinen postikortti on jälleen voimissaan. Forma Messut järjestää syksyn messujen näytteilleasettajilleen Postikorttikilpailun, jossa haetaan innovatiivisinta ja kaupallisesti kannattavinta ideaa seuraavissa sarjoissa:
1) Postikortti Suomesta
2) Postikortti 12-16 –vuotiaalle tytölle ja/tai pojalle
Kilpailutyöt arvioi nelihenkinen asiantuntijaraati ja kilpailun palkintona on Suomen Messusäätiön lahjoittama 5 000 euroa.

Muita messujen tapahtumia:
* Design Nyt! –alueella esitellään ajankohtaista kotimaista desginosaamista
* Suosittulla Lelutorilla on entistä laajemmin leluyrityksiä
* Paketointivinkit
* Kukkasidontanäytökset

Ilmoittautuminen Forman juhlaseminaariin 21.8.

Lisätietoa Forma Syksy ´09 -tapahtumasta Forma Messujen -verkkosivuilla.