Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tapahtumakalenteri > EK:n työpaja: Menestystä ympäristöliiketoiminnasta ja luonnonvaroista – miten?

EK:n työpaja: Menestystä ympäristöliiketoiminnasta ja luonnonvaroista – miten?

EK:n ympäristön, innovaatioiden ja koulutuksen asiantuntijat järjestävät luonnonvara- ja ympäristöosaamista käsittelevän työpajan yhteistyössä Vaasan yliopiston kanssa tammikuussa.

  Teemana on: Tule tekemään luonnonvara- ja ympäristöosaamisesta entistä vahvempaa!

Aika: 15.1.2013 klo 15.30–17.30

Paikka: Vaasan yliopisto

Ympäristö- ja luonnonvarakysymyksiin ratkaisujen kehittäminen on tyyppiesimerkki liiketoiminnasta, johon tarvitaan monialaista osaamista. Työelämässä muutosvauhti kiihtyy, ilmiöt mutkistuvat, asiat linkittyvät. Polttavien globaalien ongelmien ratkaiseminen edellyttää niin yrityksiltä, työntekijöiltä kuin niitä kouluttavilta organisaatioilta yhä suurempaa luovuutta ja liikkuvuutta. Tarvitaan ennakkoluulotonta yhteistyötä eri alojen välillä ja uudenlaista verkosto-osaamista.

Vaasan yliopiston tiloissa järjestettävä ideapaja on suunnattu eri alojen yrityksille, yliopiston opettajille, tutkijoille ja kehittäjille sekä muille Vaasan seudun innovaatiotoimijoille. Luvassa on alustuksia, väittelyä ja ideapaja kuumista kysymyksistä:

  • Tehokas energiankäyttö ja luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen ovat olleet jo pitkään Suomen elinkeinoelämän kulmakiviä
  • Markkinoiden kasvupotentiaali on kuitenkin merkittävä – mitä kehittämistä ja uudistumista menestyminen vaatii?
  • Minkälaisia osaamistarpeita tämä synnyttää yrityksissä?
  • Millä tavalla yliopiston opetus ja tutkimus antavat valmiuksia ympäristö- ja luonnonvaraliiketoimintaan?
  • Millä keinoilla yliopisto, opiskelijat, elinkeinoelämä ja alueen muut toimijat voisivat toimia yhdessä entistä paremmin?
  • Millaisia mallikäytäntöjä on olemassa ja mitä hyviä kokemuksia on Vaasan seudulta?

Tarkan agendan ja ohjeet kokoustilaan saat lähempänä tilaisuutta. Lisätietoja antavat EK:n asiantuntijat Marita Aho, Jari Konttinen, Jouni Lind, Tuuli Mäkelä ja Jenni Ruokonen. Parhaiten tavoitat heidät sähköpostilla etunimi.sukunimi@ek.fi.

Ilmoittaudu mukaan täältä.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK                          Vaasan yliopisto

Infra ja ympäristö

Innovaatioympäristö ja yritysten kasvu

Koulutus ja osaaminen