Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tapahtumakalenteri > Kaupan kemikaalilainsäädäntöpäivä

Kaupan kemikaalilainsäädäntöpäivä

Aika: Torstaina 21.4.2016 klo 9.00-15.45
Paikka: Helsinki, Eteläranta 10, 2. krs, neuvottelukeskus, Auditorio

Ajankohtaista lupaviranomaisen, markkinavalvonnan ja tullilaboratorion näkökulmista

Kaupan kemikaalilainsäädäntöpäivässä kuulet tänä vuonna REACH-, CLP- ja biosidiasetuksen ajankohtaisimmista asioista, kaupan alalle aina tärkeitä perusasioita kuitenkaan unohtamatta. Päivän aiheet koskettavat niin kosmetiikan ja kemikaalituotteiden kuin erilaisten kulutustavaroiden ja esineiden myyjiä ja maahantuojia.

Mitkä ovat uusimmat aineiden käytön rajoitukset, mitä on tulossa? REACH rekisteröinti 2018 – mitä jakelijan kannattaa tehdä nyt? Milloin biosidivalmiste on poistettava markkinoilta? Miten kosmetiikan turvallisuus varmistetaan? Miten toimitaan, jos ongelmia ilmenee? Mm. näihin kysymyksiin on luvassa selvennystä.

Tullin roolista ja tehtävistä kemikaalivalvonnassa ja kulutustavaroiden valvontahavainnoista kuullaan Tullilaboratorion puheenvuorossa. Luvassa on vinkkejä jouhevaan asioimiseen Tullilaboratorion kanssa.

Tukesin asiantuntija kertoo kemikaalien turvallisen käsittelyn ja varastoinnin periaatteista kaupassa ja paloturvallisuuden varmistamisesta kauppakeskuksessa. Esitys perustuu mm. Palavien nesteiden säilytys kaupassa –oppaaseen.

Tukesin kemikaalituoterekisterin terveisissä kuullaan sen toimintakäytännöistä ja rekisterin hyödyntämismahdollisuuksista sekä kemikaali-ilmoitusten tekemisen ja päivittämisen perusteista.

Kemikaalimarkkinavalvonnan katsauksessa kerrotaan viimeaikaisista havainnoista ja valvonnan painopisteistä 2016 aikana.

Ole nopea ja ilmoittaudu ajoissa! Paikkoja on rajallinen määrä.

Osallistujat
Koulutus on tarkoitettu koko kaupan alalle – vähittäiskaupasta tukkuliikkeisiin ja maahantuojiin. Myös tavarantoimittajien vähittäismyynnin toimitusketjussa on hyvä tietää, miksi ja millaisen tiedon kulkua yritysten välillä kemikaalilainsäädäntö edellyttää.

Kouluttajat
Turvallisuus- ja kemikaaliviraston sekä Tullilaboratorion asiantuntijat.

Hinta
Kaupan liiton ja Kaupan liiton jäsenliittojen jäsenille 250 euroa + alv 24 %, ei-jäsenille 425 euroa + alv 24 %

Koulutuksen hintaan sisältyy päivän kahvitarjoilut sekä lounas.

Koulutusmateriaali on tulostettuna paikan päällä.

Ilmoittaudu tästä