Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tapahtumakalenteri > Kaupan vastuuklinikka – Teemana työhyvinvointi & tuottavuus

Kaupan vastuuklinikka – Teemana työhyvinvointi & tuottavuus

Miten kaupan alalla satsataan esimiestyöhön? Miten yritys voi johtaa työhyvinvointia? Kuinka yksilöitä ja tiimejä innostetaan parhaisiin suorituksiin? Millainen on HR:n ja yritysvastuun uusi liitto ja mitä HR:n tulisi tietää siitä? 

Kaupan vastuuklinikka järjestetään tiistaina 7.11. klo 8.30 alkaen Kaupan liitossa osoitteessa Eteläranta 10, 00130 Helsinki. Tilaisuus on maksuton.

Jäsentilaisuus

Huomioithan, että Kaupan vastuuklinikka on Kaupan liiton jäsenille suunnattu tilaisuus.

Ohjelma 

-------------------

8.30 Aamiaista tarjolla 

9.00 Tervetuloa! 

Avaussanat
Pia Pere-Vanhanen, viestintäjohtaja, Kaupan liitto

Ongelmia ratkaiseva esimies rakentaa luottamusta ja työhyvinvointia

Anna Lavikkala, työmarkkinajohtaja, Kaupan liitto 

Kaupan arjessa lähiesimiesten rooli on tärkeä. Heidän toimintansa vaikuttaa suoraan henkilöstön työhyvinvointiin. Mitkä ovat arjessa tavallisimpia työsuhdeasioiden haasteita ja miten niitä taklataan? Puheenvuorossa esitellään käytännönläheisesti ja tiiviisti esimiehen tärkeimmät oikeudet ja velvollisuudet ongelmien ratkaisussa. 

Anna Lavikkala (OTK) toimii Kaupan Liitossa työmarkkinajohtajana. Hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus työelämän kiemuroista työoikeuteen erikoistuneena juristina ja esimiestehtävistä lakiyksikön johtajana. Anna on kirjoittanut yhdessä sosiaalipsykologi Risto Havusen kanssa kirjan "Ongelmia ratkaiseva esimies" (Talentum 2010) ja kouluttanut paljon esimiehen työoikeudellisista oikeuksista ja velvollisuuksista. 

Miten työhyvinvointia johdetaan?

Katriina Ahtee, Director, OHS & Wellbeing, Kesko Oyj 

Yritykset panostavat uudella tavalla työhyvinvointiin. Esimerkiksi Keskossa hyvinvointijohtajan tehtävä on melko uusi. Millaisia tavoitteita työhyvinvoinnille on asetettu Keskossa? Miten hyvinvointia ja työkykyä johdetaan? Esittelyssä Case Kesko.   

Katriina Ahtee on pitkän linjan hyvinvointi- ja HR-ammattilainen, jolla on yli 25 vuoden työkokemus. Hän on kehittänyt alaa eri näkökulmista: valmiussuunnittelun, henkilöstön kehittämisen, työhyvinvointi- ja työkykyjohtamisen, työterveyshuollon sekä johtamisen ja työyhteisöjen kehittämisen rajapinnoilla. Katriina toteutti myös Kaupan alan työhyvinvointi -projektin eläkeyhtiössä työskennellessään. Koulutukseltaan hän on aikuiskasvatustieteilijä ja sosiaalipsykologi sekä sertifioitu business coach. Vastuullisuus, ennakoiva hyvinvoinnin johtaminen, johtamisen kehittäminen sekä vuorovaikutus työyhteisössä ovat hänen sydäntään lähellä. Omaa hyvinvointiaan hän johtaa tällä hetkellä lattaritanssien, uinnin, mindfulnessin ja mökkeilyn avulla. 

HR:n ja yritysvastuun uusi liitto – millaiset vaikutukset yrityksen arkeen?

Merja Pentikäinen, yrittäjä, oikeustieteen tohtori, Opinio Juris 

Henkilöstöhallinto kulkee yhä tiiviimmin käsi kädessä yritysvastuun kanssa, myös Suomessa. Mitä vahvistuva liitto tuo mukanaan käytännössä? Voiko vastuullisen HR-toiminnon nostaa jalustalle ja erottuvuustekijäksi? Mukana innostavat Case-esimerkit meiltä ja maailmalta.

Merja Pentikäinen on yritysvastuun ja erityisesti yrityksen sosiaaliseen vastuuseen liittyvien ihmisoikeuskysymysten johtavia asiantuntijoita. Juristin peruskoulutus, tutkijatausta ja työskentely ihmisoikeuksien parissa 1990-luvun alusta asti ovat rakentaneet poikkeuksellista edelläkävijäosaamista yrityksen sosiaalisen vastuun kysymyksissä. Merjan osaamista ovat käyttäneet valtionhallinto sekä kansainväliset ja kansalliset järjestöt. Hän on ollut yritysvastuuverkosto FIBS ry:n pääkouluttajana FIBSin ihmisoikeusvalmennuksissa. Lisäksi hän on auttanut useita yrityksiä konkretisoimaan ihmisoikeudet osaksi yrityksen vastuullisuusagendaa. (www.opiniojuris.fi) 

Tilaisuus päättyy noin 10.45 

-------------------

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

-> Ilmoittaudu tilaisuuteen

Lisätietoa: viestintäjohtaja Pia Pere-Vanhanen, Kaupan liitto, p. 040 867 1708, pia.pere-vanhanen(at)kauppa.fi.

Kaupan liitto on mukana Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa ja kansallisessa Sitoumus 2050 -hankkeessa. Lue lisää täältä