Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tapahtumakalenteri > Ajankohtaista lainsäädännössä – kuluttajille tarkoitetut lääkinnälliset laitteet

Ajankohtaista lainsäädännössä – kuluttajille tarkoitetut lääkinnälliset laitteet

Aika: Perjantaina 8.12.2017 klo 9.00-12.00
Paikka: Kaupan liiton koulutustila, Eteläranta 10, Helsinki

Lääkinnällisten laitteiden asetukset tuovat ensimmäistä kertaa vaatimuksia myös muille talouden toimijoille kuin valmistajille. Myös omalla nimellä ja brändillä myytyjen tuotteiden vastuut ovat tiukentuneet. Lääkinnällisillä laitteilla tarkoitetaan mm. laastareita ja muita haavanhoitotuotteita, nenäsumutteita, kuume- ja verenpainemittareita, silmälaseja ja piilolinssejä.

Nykyinen kansallinen lainsäädäntö korvataan asteittain kahdella koko EU-alueen kattavalla asetuksella: asetus lääkinnällisistä laitteista ja in-vitro diagnostiikkaan tarkoitetuista laitteista.

Tilaisuudessa Valviran asiantuntijat esittelevät kuluttajakäyttöön tarkoitettuja tuotteita koskevat vaatimukset ja selostavat, millaisiin muutoksiin maahantuojan ja jakelijan on syytä varautua. Lääkinnälliselle laitteelle ei haeta etukäteen myyntilupaa. Valvira valvoo markkinoilla olevien tuotteiden vaatimustenmukaisuutta sekä edistää niiden turvallista käyttöä.

Myös kysymyksiin ja keskusteluihin on varattu aikaa.

Tilaisuudessa käsitellään mm.:

  • säädösmuutoksen taustat
  • talouden toimijoita koskevat uudet vaatimukset
  • uusien velvoitteiden käytännön vaikutukset
  • Own Brand Labelling – mikä muuttuu
  • nyt jo voimassaolevien asetusten siirtymäajat

Ilmoittaudu nyt!

Tilaisuus on maksuton Kaupan liiton jäsenille ja Kaupan liiton jäsenliittojen jäsenille. Tilaisuudessa on tarjolla pientä aamiaista.

Ilmoittaudu tilaisuuteen