Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Kaupan näkymät: Kauppa kasvaa, mutta työllisyys pienenee

Kaupan liikevaihto on edelleen kasvussa. Automatisaatio ja digitalisaatio mahdollistavat toimintojen tehostamisen ja uudenlaiset palvelukonseptit, joilla kilpailussa pärjätään. Liikevaihdon kasvu ei kuitenkaan enää automaattisesti luo uusia työpaikkoja.

Jaana Sivén Kaupan liiton viestintäasiantuntijaksi

FM Jaana Sivén (32) on nimitetty viestintäasiantuntijaksi Kaupan liittoon. Hän on aloittanut tehtävässään 10.1.2018.

Joulun jälkeiset alennusmyynnit houkuttelevat suomalaisia totuttuun tapaan

Alennuskampanjat lisääntyvät, mutta joulun jälkeisillä kausialennusmyynneillä tuntuu edelleen olevan suomalaisille kuluttajille tärkeä merkitys. Tiukka kansainvälinen kilpailutilanne on tosin saanut jotkut kaupparyhmittymät käynnistämään alennusmyyntinsä jo ennen joulua.

Kaupan liitto ja Suomen Yrittäjät: Sakon muuntorangaistus palautettava rikoslakiin

Kun kaupoissa näpistykset ja häiriökäyttäytyminen lisääntyvät, niin kustannukset siirtyvät kaupan ja kuluttajien maksettavaksi. Siksi sakon muuntorangaistus on palautettava rikoslakiin, Kaupan liitto ja Suomen Yrittäjät vaativat.

Ollaan ihmisiksi -kampanjalla epäasiallista käytöstä vastaan

Moni kaupan alan ammattilainen joutuu päivittäin kohtaamaan työssään epäasiallista käytöstä. 4.12. käynnistyneellä Ollaan ihmisiksi -kampanjalla halutaan herätellä kuluttajat miettimään omaa rooliaan niin myyjien kuin muidenkin asiakaspalvelutyötä tekevien työhyvinvoinnin edistämisessä.

Black Friday siirtää joulukauppaa marraskuulle

Kuluttajien luottamus on vahvistunut, ja tämän myötä heidän joulun ajan ostoaikomuksensa näyttävät lisääntyvän viime vuodesta. Kuluttajat ostavat edelleen joululahjat pääosin joulukuussa, vaikka Black Friday ja Cyber Monday siirtävät kulutusta joulukuulta marraskuulle.

Mikko Helander Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajaksi 2018

Keskon pääjohtaja Mikko Helander on valittu Kaupan liiton hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2018. Puheenjohtaja Taavi Heikkilän kahden vuoden kausi päättyy tämän vuoden lopussa ja hänet valittiin liiton varapuheenjohtajaksi 2018.

Nimityksiä Kaupan liitossa