Uutiset:
https://kauppa.fi/rss/feed/uutiset
Tiedotteet:
https://kauppa.fi/rss/feed/tiedotteet
Lausunnot:
https://kauppa.fi/rss/feed/lausunnot
Blogit:
https://kauppa.fi/rss/feed/blogit

RSS-syötteet voit tilata omaan RSS-lukijaasi klikkaamalla ylläolevia linkkejä.

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. 

Pysy kartalla kaupan alan uutisista ja tilaa Kaupan liiton uutiskirje. Uutiskirjeessä on koottuna tärkeimmät ja ajankohtaisimmat uutiset, tiedotteet ja tapahtumat.

Tapahtumakirjeestämme saat tietoa Kaupan liiton koulutuksista ja seminaareista.

Liity kirjeiden postituslistalle täältä

Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet

Tiedotteet


Anu Ojanen Kaupan liiton tiedottajaksi

KTM Anu Ojanen, 52, on nimitetty Kaupan liiton tiedottajaksi. Hän on aloittanut tehtävässään 1.8.2017.

Kaupan murros vaikuttaa jo työllisyyteen

Kaupan murros alkaa näkyä nyt toden teolla. Kansainvälinen ja kotimainen kilpailu, toimintojen tehostaminen, automatisaatio ja digitalisaatio muuttavat rakenteita. Murrosvaiheessa liikevaihdon kasvu ei enää automaattisesti luo työpaikkoja. Niinpä Kaupan liiton ennustama parin prosentin kasvu liikevaihdon määrään ei riitä säilyttämään tukku- ja vähittäiskaupan nykyistä työllisyystasoa.

Kotimaisen digikehityksen kärkipaikka ei riitä kansainvälisessä kilpailussa

Kauppa on kotimaisen digikehityksen kärjessä. Tarve digiosaamiselle yrityksissä on kuitenkin kova, jotta kehityksen kelkasta ei pudottaisi jo lähitulevaisuudessa. Esimerkiksi hurjaa vauhtia kehittyvä maksaminen vaatisi osaamista myös kaupassa, mutta varsinkin pienissä yrityksissä sitä on harvoin. Tällä hetkellä kauppa saa digiosaajia lähinnä kouluttamalla heitä itse, mihin harvan yrityksen resurssit ja osaaminen riittävät.

YTN ja Kaupan liitto yhteistyöhön

Valtakunnansovittelijan johdolla käytyjen neuvotteluiden tuloksena Kaupan liitto ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ovat päässeet yhteisymmärrykseen liittojen välisestä yhteistyön ja yrityskohtaisen vuoropuhelun edistämisestä. Yhteistyön tavoitteena on muun muassa alan houkuttelevuuden lisääminen ja asiantuntijatyön luonteen tulevaisuuden ennakointi.

Kaupan alan ylempien toimihenkilöiden ensimmäinen lakkopäivä ollut rauhallinen

Kaupan alan ylempien toimihenkilöiden tämänpäiväinen lakko ei ole juuri näkynyt kauppojen arjessa. Kuudessa lakonalaisessa yrityksessä työskentelevästä noin 4 000 ylemmästä toimihenkilöstä noin kolme prosenttia on osallistunut lakkoon. Kaupan liitto toivoo YTN:ää edelleen mukaan yhteistyöhön.

Suomalaismatkustajat tuovat alkoholinsa Virosta yhä useammin autolla

Yhä harvempi suomalainen tuo Virosta alkoholia, mutta ne, jotka alkoholia tuovat, tuovat sitä aiempaa enemmän. Viinarallin hillitsemiseksi alkoholilakiuudistus tulisikin saada voimaan mahdollisimman pian. Kaiken kaikkiaan suomalaisten kulutus Virossa näyttää pysyneen ennallaan. Verkkokaupan kansainvälinen kilpailu näyttää kuitenkin haastavan myös Viron, etenkin vaate- ja kenkäostoksissa.

Työehtosopimus ei ole ratkaisu YTN:n nostamiin kysymyksiin

Kaupan liitto korostaa, että työehtosopimus ei ole ratkaisu YTN:n nostamiin kysymyksiin. Sen sijaan tarvitaan yhteisiä toimintatapoja työpaikoilla. Lakoilla uhkailu ei asiaa edistä.