Hallitus on kohdentanut uudistustoimensa oikein, toteaa Kaupan liitto. Suomessa on tuettava nimenomaan yksityisen sektorin työllisyyttä ja parannettava yksityisten yritysten toimintaedellytyksiä.

”Hallitus tukee talouspolitiikallaan kaupan, yksityisen sektorin suurimman työllistäjän, toimintaedellytyksiä. Se on hyvä asia”, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala kiittää tänään julkistettuja kilpailukyvyn parantamiseen tähtääviä toimia.

Yksityisten yritysten sosiaaliturvamaksun alentaminen tukee työllistämistä niin teollisuudessa kuin palveluissakin. Sosiaaliturvamaksun kompensointi arvonlisäverotusta kiristämällä olisi ollut kannanotto siihen, ettei palvelusektorin työllisyys ole yhtä arvokasta kuin esimerkiksi teollisuuden työllisyys.

”Hallituksen työlainsäädäntöä koskevat päätökset ovat kaupan kannalta kannatettavia. Uudistukset parantavat kaupan edellytyksiä työllistää”, työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala toteaa.

Erityisesti sunnuntaikorvauksen ja sairausajan palkanmaksuvelvollisuuden kohtuullistaminen parantavat yritysten kilpailukykyä esimerkiksi kansainvälistä verkkokauppaa vastaan.

Lisätiedot:

Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala, (09) 1728 5111, 0400 419 560, juhani.pekkala(at)kauppa.fi

Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala, anna.lavikkala(at)kauppa.fi, p. (09) 1728 5136, 0400 406 088