Suomen Kaupan Liiton pääekonomistiksi on nimitetty valtiotieteen tohtori Jaana Kurjenoja (44). Kurjenoja aloittaa uudessa tehtävässään 6.4.2009.

Jaana Kurjenoja toimii tällä hetkellä Veronmaksajain Keskusliiton pääekonomistina. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Palkansaajien Tutkimuslaitoksessa tutkijana ja Helsingin yliopiston kansantaloustieteen laitoksella.

Pääekonomistin tehtävä on uusi Suomen Kaupan Liitossa.

- Jaana Kurjenojassa saamme erittäin kovatasoisen kansantaloustieteilijän Kaupan Liittoon. Tämän nimityksen myötä liitto pystyy vahvistamaan kaupan toimialan ja kansantalouden seurantaa merkittävästi, Kaupan Liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala arvioi.

- Meille on olennaista, että kykenemme yhä tarkemmin kertomaan, miten kauppa kehittyy, koska kyseessä on yksi Suomen merkittävimmistä toimialoista. Meille on myös tärkeää syventää tietoa suomalaisten tavasta kuluttaa, Pekkala sanoo.

- On haastavaa ja mielenkiintoista olla mukana kehittämässä yhden Suomen suurimman toimialan edunvalvontaa varsinkin näinä aikoina, Jaana Kurjenoja sanoo.

Lisätietoja:

Juhani Pekkala, toimitusjohtaja, Suomen Kaupan Liitto, p. 0400 419 560
Jaana Kurjenoja, pääekonomisti, p. 040 820 5378