Kaupan liitto vahvistaa EU-vaikuttamista. Liiton EU-asioista vastaavaksi asiantuntijaksi on nimitetty OTK, insinööri (AMK) Janne Koivisto, 40. Hän aloittaa tehtävässä 1.1.2017.

Janne Koiviston tehtävä on koordinoida kaupan EU-edunvalvontaa Suomessa ja Brysselissä. Asiantuntijana hän seuraa sisämarkkinoiden kehitystä erityisesti digitalisaation näkökulmasta. Muita keskeisiä teemoja ovat ruokaketjun sääntely, maksuvälineet, ympäristöasiat ja kauppapolitiikka.

”Suuri osa suomalaisia yrityksiä koskevasta lainsäädännöstä päätetään EU:ssa. Eräiden arvioiden mukaan jo noin 80 prosenttia vähittäiskauppaa koskevasta sääntelystä tulee unionista. Siksi Kaupan liiton on seurattava EU:n päätöksentekoa nykyistä tarkemmin ja vaikutettava siihen nykyistä tehokkaammin”, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo.

Janne Koivisto on aikaisemmin työskennellyt Päivittäistavarakauppa ry:n lakimiehenä ja samalla vastannut Kaupan liiton lakivaliokunnan toiminnasta. Molemmissa rooleissa keskeisiä edunvalvontateemoja ovat olleet muun muassa EU-oikeudelliset asiat ja kilpailuoikeus. Sitä ennen hän on toiminut mm. Helsingin seudun kauppakamarin kansainvälistymisyksikön päällikkönä.

Lisätiedot:

Juhani Pekkala, toimitusjohtaja, Kaupan liitto, p. 0400 419 560, juhani.pekkala(at)kauppa.fi

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi