Koululaiset pääsevät jälleen tulevana kesänä tutustumaan kaupan alan tehtäviin, sillä Kaupan liitto ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat sopineet koululaisten Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman ehdoista. Sopimus koskee koko kaupan alaa.

Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman tarkoituksena on antaa nuorille kokemusta kaupan alan työtehtävistä ja yritysten toiminnasta sekä esitellä kaupan alan monipuolisia työmahdollisuuksia ja urapolkuja.

Kaupan alan yritykset ovat tarjonneet koululaisille kesäharjoittelupaikkoja jo yli 20 vuoden ajan. Harjoittelun myötä tuhannet koululaiset ovat vuosittain päässet tutustumaan työelämään kaupoissa. Ko. harjoitteluohjelman lisäksi ala tarjoaa vuosittain noin 20 000 varsinaista kesätyöpaikkaa.

”On todella hienoa, että koululaisten harjoitteluohjelma jatkuu kaupan alalla totuttuun tapaan. Kesätyö kaupassa on monelle nuorelle ensimmäinen kontakti työelämään. Harjoittelun lomassa koululaiset pääsevät opettelemaan myös muita tärkeitä arjen taitoja. Erityisesti vuorovaikutustaidot ja halu oppia uutta korostuvat jatkossa entistä voimakkaammin”, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala kertoo.

Kaksiviikkoisen harjoittelun ajalta koululaiselle maksetaan 360 euron korvaus vuonna 2018. Jos koululainen sairastuu harjoittelun aikana, työnantaja tarjoaa pääsääntöisesti mahdollisuuden suorittaa harjoittelujakso loppuun myöhemmin. Tänä vuonna harjoittelujakson päätteeksi koululaisen tulee täyttää työajallaan palautekysely, jolla kartoitetaan harjoittelun onnistumista.

”Kesäharjoittelun myötä kaupan työnantajilla on hieno mahdollisuus näyttää nuorille, miten mukava ja monipuolinen työpaikka kauppa on. Myös nuorten lähiesimiehillä ja työkavereilla on suuri merkitys sille, millaisen kuvan nuori kaupassa työskentelemisestä saa. Tarjotaan siis nuorille tulevanakin kesänä opettavaisia ja mukavia työkokemuksia erilaisissa kaupan tehtävissä”, Lavikkala kehottaa.

Lue lisää kaupan alan Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksesta täältä.

Lisätiedot:

Työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala, Kaupan liitto, anna.lavikkala(at)kauppa.fi, p. 0400 406 088

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi