Kaupan alan edunvalvontaa tiivistetään. Erikoiskaupan Liiton lakkauttamisen seurauksena valtaosa liiton jäsenliitoista liittyy entistä kiinteämmin osaksi Kaupan liittoa. Tavoitteena on parantaa ja yhtenäistää kaupan alan edunvalvontaa.

”Kaupan ala on suurten muutosten edessä. Tavoitteemme oli löytää toimintamalli, joka tarjoaa parempaa edunvalvontaa kaikille kaupan alan yrityksille”, Erikoiskaupan Liiton puheenjohtaja Harri Broman toteaa.

Tiivis yhteistyö antaa mahdollisuuden päättää yhteisistä linjauksista ja koordinoida toimet, jotta elinkeinoelämän suurin toimiala, kauppa, saa äänensä paremmin kuuluviin.

”Kaupan liiton ja erikoiskaupan liittojen tiivistyvä yhteistyö on merkittävä askel kaupan edunvalvonnassa. Yhteistyössä voimme vaikuttaa entistä paremmin ja tehokkaammin kaupan alaa koskeviin päätöksiin. Edunvalvonnan tiivistyminen on merkittävää myös siksi, että kaupan ala on elinkeinoelämän suurin työllistäjä ja yksi suurimmista investoijista. Päättäjien pitää ymmärtää, että talouskasvu syntyy myös palveluista”, Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala sanoo.

Kaupan alan yrityksille on tärkeää, että kotimarkkinoiden elinvoimaisuudesta pidetään huolta. Tässä veropolitiikalla, tasavertaisilla kilpailuedellytyksillä ja työmarkkinoiden kehittämisellä on keskeinen rooli.

Muutoksessa Kaupan liittoon perustetaan oma erikoiskaupan ryhmä, joka on kiinteä osa Kaupan liittoa. Erikoiskaupan ryhmän puheenjohtaja kuuluu Kaupan liiton hallitukseen.

Erikoiskaupan Liiton kymmenestä jäsenliitosta Kaupan liiton yhteyteen siirtyvät Autonvaraosakauppiaiden Keskusliitto, Kirjakauppaliitto, K-kauppiasliitto, Muotikaupan Liitto, Sisusta Kotia ry, Suomen Apteekkariliitto, Suomen Optinen Toimiala ry ja Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto.

Lisätiedot:
Juhani Pekkala, toimitusjohtaja, Kaupan liitto, p. 0400 419 560, juhani.pekkala(at)kauppa.fi
Harri Broman, puheenjohtaja, Erikoiskaupan Liitto, p. 044 0330201, harri.broman(at)bromangroup.fi

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi