Kaupan liiton uudeksi työmarkkinajohtajaksi on valittu valtiotieteen maisteri Tapio Mäkeläinen, 54. Mäkeläinen on toiminut vuodesta 1982 lähtien lukuisissa kansainvälisissä teollisuuden henkilöstöhallinnon tehtävissä. Kaupan liittoon hän siirtyy Metson Automaatio -liiketoimintalinjaan kuuluvasta Flow Control -liiketoimintayksikön henkilöstöjohtajan tehtävästä. Ennen Metsoa hän on toiminut muun muassa Fujitsu Computers Europen henkilöstöjohtajana sekä lääketeollisuudessa. Mäkeläinen on toiminut sekä Metallityönantajien että Teknologiateollisuuden yhteistyöryhmissä.

"Otan ilolla vastaan mahdollisuuden päästä vaikuttamaan työmarkkinakentän kehittämiseen kansallisella tasolla Kaupan liiton palveluksessa. Uskon pitkän teollisuusurani kokemusten antavan keinoja haasteiden ratkaisemiseen kaupan alueella, jonka merkitys talouden nopeassa muutoksessa kasvaa maassamme yhä merkityksellisemmäksi", Mäkeläinen näkee.

Mäkeläinen aloittaa Kaupan liitossa 1.1.2010. Kaupan liiton nykyinen työmarkkinajohtaja, varatoimitusjohtaja Heikki Ropponen vastaa ensi kevään työmarkkinaneuvotteluista ja siirtyy 1.7.2010 erikseen sovittaviin tehtäviin.

”Heikki Ropponen on tehnyt erittäin merkittävän työn kaupan työmarkkinaedunvalvonnan ja työehtosopimusten kehittämisessä. Tapio Mäkeläisen kokemuksella ja osaamisella liitto pystyy jatkossakin kehittämään työehtosopimus-toimintaansa. Se on tärkeää, koska kaupan työehtosopimuksen piirissä on lukumääräisesti eniten työntekijöitä”, sanoo Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala.

Mäkeläinen on naimisissa ja hänellä on kolme aikuista lasta. Vapaa-aikaansa hän käyttää kirjallisuuteen, lasketteluun ja puukkojen rakentamiseen Suomen Puukkoseuran jäsenenä.

Lisätietoja: Tapio Mäkeläinen, p. 040 766 5257, tapio.makelainen@metso.com
Juhani Pekkala, Kaupan liitto, p. 0400 419560, juhani.pekkala@kauppa.fi